Yüzen Rüzgar Türbinleri Yeşil Enerjinin Yeni Trendi Olabilir

Paylaşmayı unutmayın.

Yüzen Rüzgar Türbinleri Yeşil Enerjinin Yeni Trendi Olabilir. – Yeşil enerji, küresel ısınma ve buzulların erimesi gibi sorunlara çözüm getirme konusunda kritik rol oynuyor. Karbon salınımını hızlı ve küresel bir boyutta azaltmak oldukça güç bir mesele. Fakat özellikle de son zamanlarda literatürde önemli yer kazanan yüzen rüzgar türbini bu duruma çözüm getirebilir.

Temiz enerji kaynaklarına olan talep her geçen gün artıyor. Dünyamızın enerji ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu artan talebi karşılamak için izlenen yolların çoğuysa karbon salınımı açısından sınıfta kalıyor. Fosil yakıtlardan enerji elde edilmesi esnasında ortaya çıkan karbon; oldukça tehlikeli bir hal almış durumda. Durum böyle olunca temiz enerji kaynakları ön plana çıkıyor. Temiz enerji kaynakları arasında birçok örneği sayabiliriz. Fakat hem alan ihtiyacı hem de efektiflik bakımından değerlendirdiğimizde; yüzen rüzgar türbinleri hayli avantajlı bir alternatif olarak karşımıza çıkmakta.

yuzen-ruzgar-turbinleri-yesil-enerjinin-yeni-trendi-olabilir
@weforum

Yüzen Rüzgar Türbinleri

Bu türbiler denizlere yerleştirilerek, denizin rüzgarından faydalanmayı hedefleyen bir sistem. Aslına baktığımız zaman çalışma sisteminin normal rüzgar türbinlerinden herhangi bir farkı bulunmuyor. Ayrıca karada yer alan rüzgar türbinlerine göre çok daha maliyetli projeler olarak karşımıza çıkıyor. Fakat temiz enerji kaynaklarının sayısını ve kapasitesini arttırmakta artık dünyamız açısından bir zorunluluk haline geldi.

Yüzen rüzgar türbini maliyetli bir iş olsa da avantajlarından dolayı birçok bölgede tercih edilecek gibi duruyr. Deniz üzerindeki rüzgar seviyesinin karalara göre çok daha fazla olması yüzen türbinlere ilgi gösterilmesinin başlıca nedeni. Diğer yandan baktığımızda alan ihtiyacının olmaması da büyük bir avantaj sağlıyor. Rüzgar türbinlerini yerleştirmek için özel alanlara ihtiyaç duyuluyor ve karalarda ciddi bir yer kaplıyor. Fakat bu durum denizler için geçerli değil. Deniz üzerinde istenilen her alana yüzen rüzgar türbini eklemek mümkün.

yuzen-ruzgar-turbinleri-yesil-enerjinin-yeni-trendi-olabilir

Yeşil enerji kaynaklarının kapasite ve sayılarının arttırılması, dünyanın geleceği bakımından büyük bir önem arz ediyor. Bu yüzden yeşil enerji meselesi artık maliyet gibi faktörlerin göz ardı edilmesi gereken bir durumda. İnsanlığın geleceğini kurtarmak için bir an önce yeşil enerjiye yönelimi arttırmak gerekiyor. Çünkü küresel ısınma ve buzul erimesi artık kontrol edilemeyecek bir seviyeye geldi.  

Daha İyi Bir Dünya için Bireysel Adımlar

Son olarak; Müsilaj olayı ile görüyoruz ki biz doğaya bakmazsak doğa da bize bakmaz. Gelişen teknoloji ile elektrikli aralar, enerji tasarruflu makineler, temiz enerji kullanan santraller, güneş enerji sistemler ve benzeri bir çok adım atıld. Bunlar ilerleyişi bir noktada yavaşlatsa da bireysel olarak da bir çok adım atmamız gerekiyor. Kağıt, karton, plastik kullanımımızı azaltabilir, çöplerimizi ayrıştırabilir, su tüketimimizi azaltabilir, araçlarımız yerine toplu taşıma tercih edebiliriz… Son olarak bunlar gibi bir çok adımı bireysel olarak atarak kitlesel eylemler sağlayabilir ve bu bilinci herkese aktarabiliriz. Bir dünyamız var, ona sahip çıkalım…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar