Yurt Dışında Düşük Ücretle Üniversite Okuyabileceğiniz Ülkeler

Paylaşmayı unutmayın.

Yurt Dışında Düşük Ücretle Üniversite Okuyabileceğiniz Ülkeler- Yurt dışında lisans eğitimi almak için özel üniversitelere yüksek ücret ödemek yerine devlet üniversitelerinde uygun fiyatlara öğrenim görmek mümkün. Bazı ülkeler lisans eğitimini AB üyesi olmayan ülkelere de ücretsiz sunmakta. Bazıları ise düşük dönemlik ücretlerle yurt dışında eğitim almanıza olanak tanımakta. Yabancı dil gibi belli şartları karşılamanız durumunda yurt dışında lisans eğitimini, devlet üniversitelerinde ücretsiz veya uygun fiyatlarla alabilirsiniz. Biz de size yurt dışında ücretsiz ya da düşük ücret karşılığında lisans eğitimi alabileceğiniz ülkeleri listeledik.

Yurt Dışında Düşük Ücretle Üniversite Okuyabileceğiniz Ülkeler

1) Almanya

yurt-disinda-dusuk-ucretle-universite-okuyabileceginiz-ulkeler
@pinterest
Yıllık Ortalama Eğitim Ücreti: Ücretsiz
Dönem Harcı: 50€-200€

Gelişmiş otomotiv endüstrisi sayesinde özellikle mühendislik alanında eğitim almak isteyenler için eşi benzeri bulunmaz bir tercih olan Almanya, ucuz yaşam masrafları ve ücretsiz eğitim hizmeti sayesinde binlerce öğrenciye her yıl kapılarını açıyor.

Almanya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına da ücretsiz eğitim vermekte ancak dönem harcı olarak sizden 50€ gibi düşük bir ücret talep ediyor. Fakat Almanya’da lisans eğitimi almak için belli şartları karşılamak gerekmekte. Başarılı bir lise diploması ve üniversite sınav sonuç belgesinin yanında yüksek düzeyde Almanca bilmeniz lazım. Eğer Almanca bilmiyorsanız şartlı olarak yine lisans eğitimi alabilirsiniz fakat, belli bir süre sonra Almanya, sizin Almanca bilginizin yeterli olduğunu göstermeniz için sınava tabi tutmaktadır. Ayrıca Schengen vizesi sayesinde birçok ülkeyi gezme imkanınız da bulunmaktadır.

2) Çek Cumhuriyeti

yurt-disinda-dusuk-ucretle-universite-okuyabileceginiz-ulkeler
@pinterest
Yıllık Ortalama Eğitim Ücreti: Ücretiz-380€

Çek Cumhuriyeti, devlet üniversitelerinde ücretsiz eğitim sunan sayılı Avrupa ülkelerinden birisidir. Ücretsiz eğitimin yanı sıra yaşam masrafları oldukça düşüktür. Aylık yaşam masrafı hemen hemen 700 Euro olduğunu söyleyebiliriz. Fakat sadece Çek dilinde ücretsiz eğitim alabilirsiniz. Aksi taktirde ücretsiz lisans eğitimi için 1 yıl hazırlık eğitimi almanız gerekir. Hazırlık eğitimi ise ücretlidir. Çekya, Almanya gibi size Schengen vizesi de vermektedir.

3) Avusturya

yurt-disinda-dusuk-ucretle-universite-okuyabileceginiz-ulkeler
@pinterest
Dönemlik Ortalama Eğitim Ücreti: 1.000€

Avusturya, tarihi dokusu ve eşsiz doğası ile birlikte lisans eğitimi için tercih edilebilecek en güzel ülkelerden birisi. Fakat Avusturya ücretsiz eğitim veren ülkeler arasında yer almamakta. Bununla birlikte dönem başına sizden belli bir harç ücreti talep edilmekte. Bu harç ücreti dışında herhangi bir ücret ödemezsiniz. Ayrıca Avusturya’da yaşam masrafları diğer AB ülkelerine göre oldukça düşüktür.

4) Norveç

yurt-disinda-dusuk-ucretle-universite-okuyabileceginiz-ulkeler
@pinterest
Yıllık Ortalama Eğitim Ücreti: Ücretsiz
Dönem Harcı: 50€-200€

Ücretsiz eğitim sunan bir başka ülke ise Norveç. Mühendislik, teknoloji, tasarım ve finans alanlarında eğitim görmek isteyen kişiler için ilk tercih edilen ülke olan Norveç, devlet üniversitelerinde ücretsiz eğitim vermektedir. Bunun yanında büyüleyici doğası ile harika bir üniversite ortamı sunmaktadır. Fakat Norveç’te yaşam masrafları oldukça yüksektir. Avrupa’nın en yüksek yaşam masraflarına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca eğer Norveç’te üniversite eğitimi almayı planlıyorsanız birçok burs olanağından yararlanabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar