IQ Ortalaması Yüksek Ülkeler

Paylaşmayı unutmayın.

IQ Ortalaması Yüksek Ülkeler – IQ, günümüzde insanların zeka seviyelerini ölçmek amacıyla yaptıkları zeka testleri sonucunda, aldıkları değerdir. Zeka göreceli bir kavram olmasıyla birlikte hiçbir zaman tam olarak ölçülemez. Fakat yapılan testler sonucunda bireyin tahmini zeka seviyesi ölçülebilir. Zeka testlerinin sonucu, 0 ile 200 arasında puanlandırılabilir. Elde edilen değer belirlenen zeka skalasında analiz edilir. İnsandan insana değişebilen zeka seviyesi, ülkeden ülkeye de değişiklik gösterebilir.

İngiliz Psikoloji Profesörü Richard Lynn ile Finlandiyalı Siyaset Bilimi Profesörü Tatu Vanhanen’in 80’den fazla ülkede yaptıkları araştırma sonucu, ülkelerin IQ ortalaması hesapladılar. Ülkelerin zeka ortalamasını hesapladıklarında, ülkelerdeki gelir dağılımının ve eğitim imkanlarının büyük rol oynadığı gördüler. Ayrıca zekanın genetik bir özellik olduğunu öne sürdüler. 80’den fazla ülkenin bulunduğu bu listede Türkiye 90 IQ ortalaması ile 17. sırada yer aldı.

IQ Ortalaması Yüksek Ülkeler

İSVEÇ

@pixabay

Yapılan araştırmalar sonucu zeka ortalaması 101 olup, listede 9. sırada yer alan ülke İsveç oldu. İsveç ayrıca ülkedeki eğitim sisteminin, ülkelerin zeka ortalamasını büyük oranda etkilediğini göstermiş oldu.

HOLLANDA

@pixabay

102 IQ ortalamasına sahip olan Hollanda listede 5. oldu. Dünyanın en mutlu ülkelerinden biri olan Hollanda başarısını bu alanda da gösterdi.

ALMANYA

@pixabay

102 IQ ortalaması ile Hollanda ile aynı sırada yer alan Almanya, günümüzde ekonomik bakımdan güçlü olmasının yanında, içerisinde barındırdığı insanlara kaliteli bir yaşam sunabiliyor. Ayrıca eğitim sisteminin başarılı olması Almanya’yı bu listede üstlere taşıyor.

JAPONYA

@pixabay

İnsan ömrünün yüksek olduğu Japonya listede 3. sırada yer aldı. Teknoloji devlerinden olan Japonya, insanların refah seviyesini korumasıyla birlikte eğitimi ön planda tutuyor. 105 IQ puanına sahip Japonya, çalışkanlığıyla dünyaya örnek oluyor.

TAYVAN

iq-ortalamasi-yuksek-ulkeler
@pixabay

Teknoloji alanında büyük önem kazanan Tayvan ayrıca eğitim seviyesi yüksek olan ülkelerden bir tanesi. Dünyadaki en çok yüksek lisans sahip insan sayısının olduğu Tayvan, listede 2. olarak yer almakta. Zeka seviyesi ortalama 104 olarak belirlendi ve listede ilk 3’e girmeye hak kazandı.

GÜNEY KORE

iq-ortalamasi-yuksek-ulkeler
@pixabay

Listede 2. sırada yer alan Güney Kore bu başarısının arkasında eğitim sisteminin ve çalışkanlıklarının yattığını söyleyebiliriz.  Son zamanlarda teknolojik atılımları ile gündeme gelen Güney Kore, dünyadaki refah seviyesi yüksek olan ülkelerden biri. Ortalama 106 IQ seviyesine sahip Güney Kore, genç nüfusunu bilimde de desteklemekte.

HONG KONG

iq-ortalamasi-yuksek-ulkeler
@pixabay

Yapılan araştırmalar sonucu zeka seviyesi en yüksek olarak seçilen Hong Kong, 107 IQ puanı ile listede 1. sırada yer aldı. Genç nüfuslarını birçok alanda geliştirebilen ülkelerden biri haline gelen Hong Kong, ekonomi alanında da başarılara imza atmakta.

Yapılan testler sonuncunda ülkelerin ortalama IQ’sunun yer aldığı bu listede, ülkelerin ortalama zeka seviyesinin temelinde eğitimin yattığını görebilirsiniz. Ayrıca listede ilk 4’e giren ülkeler Asya’da yer alması gözümüzden kaçmıyor. Ülkelerdeki ortalama IQ seviyesinin yaşam kalitesine doğru orantılı olduğunu söyleyebiliriz. 

Cambridge Üniversitesi’nin hazırladığı IQ testine buradan ulaşabilirsiniz.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar