Yüksek Fiyatlı PlayStation 5’e Ücretsiz Alternatif (!)

ps5

Paylaşmayı unutmayın.

Yüksek Fiyatlı PlayStation 5’e Ücretsiz Alternatif (!)- Sony’nin uzun yıllardır beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5, bazı ülkelerde satışa çıktı; ancak çıktığı gibi de tükendi.

19 Kasım’da Türkiye pazarına girmesi beklenen Sony’nin yeni oyun konsolu PlayStation 5, dünyada yok satıyor. Konsolun disk sürücüsüz olan sürümü satışa çıkar çıkmaz tükenirken, satışların daha çok ön sipariş üzerinden olduğu ve konsolun ilk günden tükendiği belirtildi.

Yüksek Fiyatlı PlayStation 5’e Ücretsiz Alternatif (!)

PlayStation 5'e ücretsiz alternatif, PS5 simülatörü
Photo by HarpalSingh on Unsplash

Sınırlı sayıda satışa sunulan PlayStation 5’in disksiz sürümü 400 ila 500 dolara Japonya’da satılırken, ülkedeki bazı bit pazarlarında bu fiyatların 900 dolara kadar çıktığı dikkat çekti. Konsolun Türkiye’de 19 Kasım’da 8 bin 299 TL’den satışa sunulacağı bilgisi de verildi.

Oyun konsolunun iki versiyonu bulunacak. PlayStation 5 Blu-ray disklerde satılan oyunları da çalıştırırken PS5 Digital Edition yalnızca internetten indirilen oyunları çalıştırabilecek.

PS5 Özellikleri

playstation 5e alternatif
Photo by Karolina Grabowska on Pexels
  • PlayStation 5’in içinde AMD Zen 2 mimarisine sahip, 3.5 GHz frekansında sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor.
  • PS5’te RAM belleği 16 GB, depolama alanı ise 825 GB boyutunda.
  • Konsolda SSD teknolojisinin kullanılmasıyla oyunların yükleme süresinin ciddi ölçüde azalacağı belirtiliyor.
  • Konsolun grafik motorundaki ışın izleme hızlandırma (ray tracing) özelliğinin ise oyunlardaki ışıkların çok daha gerçekçi gözükmesini sağlayacağı açıklandı.
  • PS5 4K televizyonlarda 120 Hz’e kadar görüntü verebilecek.
  • Konsol 8K televizyonları da destekliyor.

PS5 Oyunları

Sony’nin düzenlediği tanıtım etkinliğinde PlayStation 5 ile birlikte piyasaya çıkacak ilk oyunlar da tanıtıldı.

Bunların bir kısmı şöyle:

  • Spider-Man: Miles Morales
  • Hogwarts: A Dark Legacy
  • God of War: Ragnarok
  • Final Fantasy XIV
  • Call of Duty: Black Ops Cold War
  • Devil May Cry 5
  • Deathloop
  • Five Nights at Freddy’s
  • Fortnite.

PlayStation’ın rakibi olan Microsoft’un oyun konsolu Xbox da yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X’in Türkiye satış fiyatını bu hafta açıklamıştı.

Kasım ayında piyasaya sürülecek konsolun fiyatı 7 bin 500 TL olarak duyurulmuştu. Fakat bu fiyat bir süre sonra Microsoft sitesinden kaldırıldı.

PlayStation 5’e Ücretsiz Alternatif(!)

Alex Grade isimli bir geliştirici, PlayStation 5 alamayanlar için kendi kutu açılışlarını yapabilecekleri bir PS5 simülatörü geliştirdi. Kapınıza gelen konsolu almakla başladığınız bu oyunda, konsolu paketinden çıkarıp kurmaya çalışıyorsunuz.

playstation 5e alternatif
PS5 Simulator by Alxgrade

Yüksek fiyatı nedeniyle birçok bekleyenini hüsrana uğratan PlayStation 5 için, parayı bir şekilde denkleştirip satın almak da yetmiyor. Diğer önemli sorunlar arasında yeni nesil konsolda oynanacak yeni nesil oyunları satın almak, 4K destekli yeni bir monitör almak ve yeni bir ses sistemi kurmak gibi uzunca bir liste bulunuyor. Bunların fiyatının da konsol fiyatından pek aşağı kalır yanı olmadığını hatırlatalım. Peki, tüm bu konsol ve oyunlara tek kuruş bile harcamadan PlayStation 5 deneyimini yaşamak nasıl olurdu?

10-15 dakikalık kısa bir oyun deneyimi vadeden bu simülatörde işe kapımıza gelen konsolu almakla başlıyoruz. Sonrasında çevredeki öğeleri kullanarak kutuyu açıyoruz ve ardından kabloları televizyona bağlıyoruz.

947 MB dosya boyutuna sahip olan oyunda yapabilecekleriniz ne yazık ki bu kadarla sınırlı. Kulağa oldukça komik gelse gerek ancak yine de bu deneyimi yaşamak isterseniz buradaki bağlantıyı kullanarak PS5 Simulator’ı ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar