Youtube’dan Para Kazanmanın En İyi Yolları

Paylaşmayı unutmayın.

Youtube’dan Para Kazanmanın En İyi Yolları – YouTube aslında bu dönemde internetin ve arama motorlarının yarısı haline gelmiş durumdadır. Her ay giriş yapan 1,9 milyar kullanıcısı bulunan Youtube’da aynı anda her dakika 500 saatlik video siteye yüklenmektedir. Dolayısıyla, Youtube para kazanmak isteyenler için oldukça geniş bir pazardır. Biz de bu yazımızda sizlere YouTube kanalınızdan gelir elde etmenin beş yolunu aktaracağız.

youtubedan-para-kazanmak-sellfyblog
youtubedan-para-kazanmak-sellfyblog

Youtube’dan Para Kazanmanın En İyi Yolları

  • YouTube iş ortağı olabilirsiniz.
  • Kendi ürettiğiniz malların satışını yapabilirsiniz.
  • Sponsorlu içerik oluşturabilir, hatrı sayılır meblağlar kazanabilirsiniz.
  • Hayranlarınızın doğrudan size ödeme yapmalarını sağlayabilirsiniz.
  • İçeriğinizin medyada dağıtılmasını sağlayarak daha fazla aboneye sahip olabilirsiniz.

YouTube İş Ortağı Olun

YouTube İş Ortağı Programı, YouTubers’ın platformdaki özel özelliklere erişimini düzenli olarak gerçekleştirir. YouTube’da para kazanmak için bir ortak olmanıza gerek yoktur (yalnızca bir AdSense hesabı oluşturmak ve görünüm elde etmek yeterlidir) ancak ortak olmak para kazanmanızı çok daha kolay hale getirir. YouTube İş Ortakları birden fazla gelir akışına erişebilir. Yalnızca reklamlar değil, aynı zamanda YouTube Premium abonelik ücretleri ve hayranlarınızın cüzdanlarına doğrudan Süper Sohbet, kanal üyelikleri ve ürün rafı gibi doğrudan dokunan özellikler sizlere para kazandıracaktır.

youtubedan-para-kazanmak

1) Youtube’a giriş yapıp, bir kanal oluşturun.

2) Kanalınızın YouTube İş Ortağı Programı gereksinimlerini karşılayacak kadar başarılı olmasını sağlayın. Programa katılmak için, ilk 12 ay içinde en az 1.000 aboneye ve 4.000 izleme saatine ihtiyacınız var.

3) Bu yeterlilikleri sağladıktan sonra; bir AdSense hesabı oluşturun.

4) Yeni para kazanma özelliklerinizi keşfedin. Her para kazanma kanalının farklı uygunluk gereksinimleri vardır.

Örneğin;

Reklam Geliri: Reklam geliri elde etmek için en az 18 yaşında olmanız ve reklam veren dostu bir içerik teması oluşturmanız gerekir. Temel olarak, videolarınız ne kadar az tartışmalı ve telifsiz olursa, YouTube reklam verenleri size reklam yayınlamakta o kadar rahat hissedecek ve siz de bu doğrultuda daha fazla para kazanacaksınız.

youtubedan-para-kazanmak-premium

YouTube Premium Geliri: Bir YouTube Premium üyesi videonuzu izlerse, üyelik ücretinin bir kısmını alırsınız.

Kanal üyelikleri: Abonelerinize kanal üyelikleri satmak için (yani, hayranlarınız size ekstra bir miktar ödemeyi tercih eder), en az 18 yaşında olmanız ve 30.000’den fazla aboneye sahip olmanız gerekir.

Ürün Rafı: Kendi ürünlerinizi YouTube’un mal rafından satmak için en az 18 yaşında olmanız ve en az 10.000 aboneye sahip olmanız gerekir.

Süper Sohbet Ödemeleri: Hayranlarınızın, canlı yayınlarınız sırasında mesajlarını parayla öne çıkarabileceklerini biliyor muydunuz? Canlı sohbetlerinizde mesajlarını vurgulamak için ödeme yapabilmeleri için hem sizin hem de ödeme yapacak kişinin en az 18 yaşında olması gerekir. Ayrıca bu hizmetin her ülkede mevcut olmadığını da hatırlatmamız da fayda var.

5) Devam eden güncellemeleri takip edin.

Bir YouTube İş Ortağı olarak kanalınız, YouTube’a göre daha yüksek bir standartta tutulacaktır. Yalnızca YouTube İş Ortağı Programı politikalarını değil, Topluluk Kuralların’ı da izlemelisiniz. Telif hakkı yasasını da unutmamalısınız.

Kendi Ürünlerinizi YouTube Üzerinden Satın

Belki de öncelikli olarak içerik üreticisi olabilirsiniz. Ancak zamanla bir marka olmayı başardıysanız artık girişimci olarak tanımlanabilirsiniz. Yani kendi markanızı oluşturup, istediğiniz ürünü kitlenize pazarlayabilirsiniz. Her iki durum da YouTube’dan para kazanmanın uygun bir yoludur.

Peki ne pazarlayacağım?

Adım 1: Ürününüzü hayal edin ve tasarlayın.

Kanalınız için olacak olan ürün, kitlenizin sizinle olan bağlantısını hem temsil eder hem de besler. Bu, ürünün benzersiz olması gerektiği anlamına gelir.

 Adım 2: Ürününüzü oluşturun.

Çoğu durumda, ürününüzü oluşturmak ve teslim etmek için bir üreticiye, tedarikçiye veya toptancıya ihtiyacınız olacaktır. Bazı tedarikçiler size teslim edecek ve bazıları ise sizi baş ağrısından kurtaracak ve teslimi sizin yerinize yapacaktır.

Adım 3: Mağazanızı ve açılış sayfanızı oluşturun.

Satın alma işlemlerini gerçekleştirmek için ayrı bir web sitesine ihtiyacınız olabilir. Doğrudan videolarınızdan bağlamak için, YouTube’un onaylanan ticaret siteleri listesine bakmalısınız.

Adım 4:  YouTube Partner mal rafınızı etkinleştirin.

YouTube İş Ortakları, kanallarının mallarını satmak için raf özelliğini de kullanabilir. Uygun iseniz, Partner’i etkinleştirmek için talimatları izleyin.

Adım 5: Ürününüzü videolarınızda tanıtın.

Kitlenizi kullanmanız gereken yer burasıdır. Artık videolarınız da sosyal medya hesaplarınızda ürününüzü sürekli tanıtmalısınız. İnsanlar duymadığı bir şeyi alamazlar, onların duymasını sağlayın.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar