Youtube’da Öne Çıkmayı Sağlayacak Unsurlar

Paylaşmayı unutmayın.

Youtube’da Öne Çıkmayı Sağlayacak Unsurlar – Markalar her neyi hedefliyor olursa olsun, etkili bir reklam çalışmasının en önemli unsuru hiç şüphesiz ki branding olacaktır. Branding; özellikle de günümüz iş ve reklam dünyasında son derece önemli unsur olarak önümüze çıkıyor. Branding; kelime anlamı olarak markalaşma anlamına geliyor. Fakat branding kavramını ürün ya da hizmetlerin müşterilerin zihnindeki yaşama şeklidir de diyebiliriz. Yani bir nevi müşteride bırakılan tesir olarak açıklanabilir.

Satış hedefi barındırmayan son derece etkili, insanların dikkatini çekecek bir reklamı dahi markanıza dikkat çekmediği müddetçe yararlı bir reklam olarak tanımlayamayız. Reklam her ne kadar kaliteli olursa olsun doğru reklam stratejileri izlenmelidir. Bu içerikte Youtube reklam konusunda öne çıkmanızı sağlayacak stratejileri ele alacağız. 

Youtube’da Öne Çıkmayı Sağlayacak Unsurlar

Reklam Boyunca Markanıza Yer Verin

youtubeda-one-cikmayi-saglayacak-unsurlar
Photo by CardMapr on Unsplash

Youtube’de yer alan reklamlarda en kritik eşik reklamın ilk 5 saniyesi olarak karşımıza çıkmakta. Bu 5 saniyelik süre içerisinde markanıza kesinlikle yer vermelisiniz. Çeşitli istatistiklere göre ilk 5 saniyede markaya yer verilen reklamlar, diğerlerine göre daha başarılı oluyor. İlk anlarda, ürün üzerinde yer alan organik bir logo kullanmak, doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu logo ya da markayı akla getirecek unsurların kullanımı; izleyicilerin reklamda ele alınan hikayeye kapılması üzerinde de son derece etkili. Etkili reklamlar yapabilme için bu unsuru asla gözden kaçırmamanızı tavsiye ederiz. 

Markanın bilinirlik oranı yüksek olsa dahi müşterilere markayı hatırlatacak unsurlara kesinlikle yer vermek gerekiyor. Bu konu hakkında yapılan araştırmalara göre; sektörlerinin önde gelen firmaları dahi bu hususu atlamıyor. Aynı zamanda bu strateji sayesinde ciddi kazanımlar elde ediyor. Ek olarak, marka görünürlüğü ilk 5 saniyeden ibaret olmamalı. İlk 5 saniyede güçlü bir şekilde vurgulanan marka, reklam devamında da daha hafif tonlarda vurgulanmalı. 

Doğru Ses Kullanımını Unutmayın

youtubeda-one-cikmayi-saglayacak-unsurlar
Photo by CardMapr on Unsplash

Youtube izleme alışkanlıkları hakkında yapılan araştırmalara göre Youtube’de yer alan videoların %95’i ses açık konumda izleniyor. Bu nedenle reklamdaki seslere markayı yerleştirmek son derece önemli ibr konu olarak dikkat çekiyor. Bu sayede reklam videosu dikkatle izlenmese dahi markayı işitsel yoldan izleyicilerin aklına kazımak mümkün hale geliyor. Müşterilerin aklından çıkmayacak bir nakarat, marka bilinirliğini arttıracaktır. Ayrıca daha önce de ifade ettiğimiz gibi görsele dikkat etmeyen izleyicilerinde dolaylı yoldan dikkatini çekmek mümkün olacaktır.

Türkiye’deki güçlü firmaların neredeyse bütün reklamlarında aynı melodileri kullanıyor. Çünkü söz konusu markalar, artık bu melodileriyle akla kazınmışlardır. Ayrıca bu noktada doğru ses kullanımından kasıt yalnızca müzik değildir. Sektörünün enleri arasında yer alan birçok firma işitsel nimetlerden faydalanmak için fenomenleri kullanıyor. İzleyicilerin markayı bir ünlünün ağzından duyması da son derece etkili bir yöntem olarak dikkat çekiyor. 

Markalaşma İçin Farklı Araçları Kullanın – Youtube’da Öne Çıkmayı Sağlayacak Unsurlar

youtubeda-one-cikmayi-saglayacak-unsurlar
@youtubedevelopers

Branding ya da diğer bir deyişle markalaşmayı gerçekleştirebilmek için yapacağınız tek şey logoyu hatırlatmaktan ibaret değildir. Evet, logo son derece etkili ve akılda kalıcı bir yöntemdir fakat tek yöntem değildir. Güçlü bir marka çalışması yapabilme için aklınıza gelen her aracı kullanabilirsiniz. Fakat bu araçların markayla bağlantılı olması, hedeflerinize ve reklamda verilen mesajlara uygun olması gereklidir. Markayla bütünleşmiş renkler, yüzler ve sesler başta olmak üzere tüm unsurları dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Hatta logo dışı unsurlar çoğunlukla logoya göre daha ağır basmaktadır. Örneğin; izleyiciler daha önce kullandığı, bildiği bir markanın logosunu kafasında canlandıramayabilir. Fakat o markanın reklamında yer alan oyuncu ya da reklam müziğinin ezgisi yüksek ihtimalle aklında kalacaktır. Özellikle de Youtube platformundaki reklam çalışmalarında başarılı olabilme için tüm bu unsurları göz önünde tutmalısınız.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar