YouTube Kanalı Nasıl Geliştirilir?

youtube kanalı büyütme

Paylaşmayı unutmayın.

YouTube Kanalı Nasıl Geliştirilir? – YouTube, aylık 2 milyardan fazla kullanıcısı ile dünya çapında en çok ziyaret edilen 2. İnternet sitesi konumundadır ve tüm dünyada en çok kullanılan video platformudur. Bu denli popüler bir platformda bir kanal açmak ve büyütebilmek, herhangi bir sınır olmaksızın milyonlarca kişiye hitap etme fırsatı elde edebilmek anlamına gelebilir. Bir YouTube kanalı başta yalnızca ufak bir takipçi kitlesi kazanmanızı sağlarken, pes etmeyip devam ettiğiniz takdirde ilerleyen dönemlerde ise hem reklamlar hem de büyük sponsorluk anlaşmaları sayesinde ciddi bir gelir elde etmenizi sağlayabilir.

Bir YouTube Kanalı Nasıl Geliştirilir?

1- İlgi Çekici Başlıklar Kullanın

youtube başlıkları
ezyshoot.com

Bir YouTube Kanalı Nasıl Geliştirilir sorusunun ilk cevabı tabii ki ilgi çekici başlıklar… Kullanıcıların YouTube’da gezinirken denk geldiği ilk şey bir videonun başlığı ve küçük resmidir. Videonun başlığı ilgi çekici ve son derece açıklayıcı olduğu takdirde diğer videolara kıyasla daha fazla rağbet görecektir. İlgi çekici başlıklar ile videolarınızın izlenme sayısını arttırabilir, abone kitlenizin oluşmasını sağlayabilirsiniz.

2- Küçük Resimler ile Youtube Kanalı

Videolarınızda kullandığınız başlıklardan sonra en ilgi çekici olan detay küçük resim kullanımıdır. Video kapaklarında kullanacağınız küçük resimler, ilgi çekici olduğu kadar aynı zamanda video içeriğini de yansıtmalıdır. Küçük resim ve video başlıklarının, dışarıdan bakıldığı zaman videolarınızın kimliği olduğunun farkında olmalı ve ona göre kaliteli seçimler yapmalısınız.

3- Youtube Kanalı Profil Detayları

youtube profil
seosefi.com

Youtube profilinizde doldurmanız gereken birçok detay bulunmaktadır. Hakkında kısmı, kanal kapak fotoğrafı ve profil resmi, sosyal medya linkleri, oynatma listeleri, anahtar kelime hazneleri gibi birçok bölümü doldurmalısınız. Bu tür detaylar Youtube kanalınızı tanıtmada başlangıç aşamasıdır.

Anahtar kelime bölümlerini doldurarak Youtube kanalınızın SEO açısından güçlendirebilir, hedef içeriklerinizde sıralamaya dahil olabilirsiniz. Oynatma listeleri oluşturarak videolarınızı kategoriler haline getirmeniz, hem düzen açısından hem de kullanıcı kolaylığı açısından son derece önemlidir. Oynatma listeleri sayesinde takipçileriniz kategoriler halinde düzenlenen videolarınız arasında hızlı ve kolay bir şekilde gezinebilir.

4- İçeriklerin Gücü

Bir youtube kanalının büyümesindeki en önemli faktörü içerik olarak düşünebiliriz. Youtube’da içerikler ise videolardan oluşmaktadır. Dolayısıyla özenilmiş, kaliteli, özgün ve benzersiz videolar oluşturmanız büyük kitlelerin dikkatini çekebilmeniz açısından oldukça önemlidir. Videolarınızın özgünlüğü ve kalitesinin yanı sıra görüntü kalitesi de oldukça önemlidir. HD formatta çekeceğiniz videolar, abonelerinizin kaliteli bir seyir deneyimi yaşamasını sağlayacaktır.

youtube-kanakinasil-gelistirilir-sosyal-medya
@unsplash

5- Sosyal Medya

Youtube ile sosyal medyayı bir bütün olarak düşünmelisiniz. Youtube kanalınızdaki sosyal medya bölümü sayesinde abonelerinizin sosyal medyada da takipçiniz haline gelmesini sağlayabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden de takipçilerinize kanalınızdaki yeni video ve etkinlikler gibi durumları bildirerek aktifliği üst düzeyde tutmalısınız. Ayrıca sosyal medyayı aktif kullanıyor oluşunuz, SEO açısından youtube kanalınızı oldukça güçlendirecektir.

6- Hashtag ve Etiket Kullanımı

hashtag
journo.com.tr

Videonuzun içeriği hakkında bilgi veren etiket ve hashtagler kullanmanız, videonuzun içeriği hakkında insanların bilgi sahibi olmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda SEO açısından da kanalınızı destekleyecektir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar