Yılmazlık Nedir? – Türkiye’nin Yılmayan Kadınları

Paylaşmayı unutmayın.

Yılmazlık Nedir? – Türkiye’nin Yılmayan KadınlarıYılmazlık; değişen durumlara karşı esneklik gösterebilme ve negatif duygusal tecrübelerden kurtulabilme yeteneğidir (Tugade vd., 2004: s. 1169). Yılmazlık terimi eski olsa da son günlerde karşımıza çok fazla çıkıyor. Öyle ki, girişimcilikte aranan temel özelliklerden biri haline geldi. Hatalarından ders alan, bıkmadan yoluna devam eden, ekonomiye katkı sağlayan girişimler hayatta kalıyor. Kısacası, yılmayanlar.

Yılmazlık yetkinliğinden hareketle ilham veren kadınlarımızı anlatmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Yılmazlık Nedir? – Türkiye’nin Yılmayan Kadınları

1- Deniz Ertaner- Bonvagon.com

yilmazlik-nedir-turkiyenin-yilmayan-kadinlari

Bilkent mezunu olan Deniz Ertaner, uzun yıllar İngiltere’de bankacılık sektöründe hizmet vermiştir. Morgan Stanley, Citi Group, Standard Chartered Bank gibi dünyaca ünlü bankalarda çalışmıştır. Bu sırada, Türkiye’de gelişmekte olan e-ticaret pazarını farketmiştir. Böylelikle Bonvagon fikri oluşmuş ve çalışmalar başlamıştır. 2011 Ekim ayında açılan sitenin amacı, sıradan ürünlerin satıldığı e-ticaret pazarında orjinal ve estetik içeren bir ürün gamı sunmaktır. Sonuçta da bunu başarıyorlar.

2- Sibel Cesur Efe- Stevia – Yılmazlık Nedir? – Türkiye’nin Yılmayan Kadınları

Uçak krizini fırsata çeviren kadın girişimci, yetiştirdiği şeker otunun  kilosunu 100 dolardan ihraç ediyor - Haberler - yilmazlik-nedir-turkiyenin-yilmayan-kadinlari
haberler.com

Sibel Cesur Efe, Antalya’da otel işletmecisiydi. 2015 yılında mevcut işini bırakarak tarıma yöneldi. Japonya’ya yaptığı seyahatte şeker otu (stevia) bitkisini ile tanıştı. 500 metrekarelik arazide şeker otu bitkisini yetiştirmeye başladı. Şimdi Antalya’da 230 dönüm arazide üretim yapıyor. TÜBİTAK destekli kurduğu fabrikasında şeker otunu işliyor. İşletmesinde şeker otunu işledikten sonra kilosunu 50 ile 100 dolar arasında ihraç ederek ekonomiye katkı sağlıyor. Stevia diyabet, şeker ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Avrupa’da kliniklerde yapılan deneylerde Stevia’nın insan vücudundaki bakterileri yok ettiği ortaya çıkmıştır. Stevia, kimyasal şekere alternatif olamaz ama toplum sağlığını doğrudan etkileyecek bir üründür.

3- Duygu Akbudak- denebunu.com

yilmazlik-nedir-turkiyenin-yilmayan-kadinlari

Duygu Akbudak eğitiminden sonra 8 yıl özel sektörde farklı kademelerde görev yaptı. Markaları ve ürünleri online bir platformda buluşturmak ve denetmek fikri aklına gelir. Ve nihayetinde denebunu.com’u kurdu. Bu harika girişim gelenekseli ürün denetleme işini dijitale taşıdı. Özel bir algoritmaya sahip olan girişim ürünlerin doğru hedef kitleye ulaşmasını sağlıyor. Aynı zamanda üyelere satın alma eğilimleri olabilecek ürünleri deneme imkanı sağlanıyor. Bununla birlikte üyelerin site üzerinden paylaştığı ürün yorumlarını ilgili paydaşlara aktarıyorlar. Böylece işletmeler arası teknolojik çözümler sunmuş oluyorlar. Kuruluşundan bu yana 300’den fazla marka ile iş birliği yapan denebunu.com 1,7 milyon üyesine her ay dönüşümlü olarak 50 binden fazla ücretsiz deneme kutusu gönderiyor. Bundan böyle yurtdışı pazarda da yer almak için çalışıyorlar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar