Yılbaşında Ne Yapılır? – Yılbaşı için Etkinlik Önerileri

Paylaşmayı unutmayın.

Yılbaşında Ne Yapılır? – Yılbaşı için Etkinlik Önerileri. Yılbaşı, yeni yılın ilk günleri, yeni bir defterin ilk sayfası, yeni başlangıçlar… Yılbaşında yapılacak yüzlerce alternatif vardır. Kimisi hemen tatil planlar, kimisi sıcacık bir film gecesi yapar. Kimisi eğlenceyle, kimisi aile ile, kimisi arkadaşları ile geçirmek ister. Ancak hiç kimse yılbaşında yalnız kalmak istemez. Hatta artık kimse yılbaşında evde kalmak istemez. Çünkü geçtiğimiz (pandemi sebebi ie) 2 cehennem gibi yıldan sonra geride bırakmak istediğimiz çok şey var. Bu yıl 31 ocak yani yılın son günü cuma gününe denk geldi ve tatil. Yani yaklaşık 3 günlük planlar sizi bekliyor.

Yılbaşı kutlamalarına heyecanlanmak için henüz erken gibi gelebilir. Ancak hayal kurmanın bir zararı olmaz. Artık son günlere yaklaştığımıza göre hazırlıklara başlayabiliriz. Peki bu yıl yılbaşında ne yapmak istiyorsun? Bu yazımız tam olarak kararsızlara fikirlerini genişletme, bir perspektif sunma amacı ile var.

Başlamadan önce aslında yılbaşı ruhunu sadece bir kaç güne sığdırmak istemeyenler için bir kaç öneri;

yilbasinda-ne-yapilir-yilbasi-icin-etkinlik-onerileri
Photo by Joshua Hoehne on Unsplash
  • Evinizi Temaya Uygun Dekore Edin!
    Ruhu yaşatmak ve yılbaşı sıcaklığını hissetmek için evinizde ufak değişiklikler yapın. Çam ağaçları, kar küreleri, noel baba ve hediyecik figürleri, led ışıklar, zincir boncuklar vb. evinizi süslerken yararlanabileceğiniz ne var ise… Belki evin bir köşesini, belki bir kapınızı belki de her yerini temamıza uygun olarak düzenleyebilirsiniz.
  • Sevdiklerinize Hediyeler!
    İnsanları bu günlerde sevindirmek, mutlu etmek oldukça değerli hissettirir. Yılbaşında insanlara ufak sürprizler yapın, onlara hediyeler alın.
  • Planlamayı Son Güne Bırakmayın!
    Günlük koşuşturmanın arasında bir de plan yapmak zor gelebilir. Hatta plan yaparken çalışma saatleri ve iş yoğunluklarından dolayı planın iptal olması ihtimali canınızı sıkıyor olabilir. Ancak son günlere bırakmak da riskli… Henüz elinizde yeteri kadar zaman varken planı yapıp, ona göre ihtiyaçlarınızı aradan çıkarın.

Yılbaşında Ne Yapılır?

Yılbaşında Evde Geçirecekler İçin

Yazımıza evde geçirecekler ile başlıyoruz! Yılbaşında Evde Ne Yapılır? sorusunda bir çok cevap vardır. Bunlar bir parti mi istiyorsunuz yoksa yılbaşı yemeği mi? Aile ile mi arkadaşlar ile mi? Bu sorulara cevap size kalmış. Bizim vereceğimiz tavsiyeler ile misafirlere nasıl bir gece sunacağınız ile ilgili… Süsleme işinden bahsetmiştik. Kasım ayından itibaren yılbaşına yönelik bir çok ürün piyasada kendini göstermeye başlıyor. Yeşil, kırmızı, altın ve şampanya renkleri ile süslediğiniz salonunuzun uygun ışıklar ile hareketlendirebilirsiniz.

yilbasinda-ne-yapilir-yilbasi-icin-etkinlik-onerileri
Photo by Yutacar on Unsplash

Eğer yemek tercihimiz ise akla ilk gelen Hindi menüleri, bu alanda bir çok yemek blogu var. Eğer Hindi menü size göre değil ise Türk mutfağı size bir çok seçenek sunar. Börekler, çörekler, yaprak sarmaları ve çeşitli mezeler ile eşlikçilerinize lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. Eğer belirlediğiniz etkinlik daha çok parti ise içecek ve eşlikçi olara kanepe, atıştırmalıklar tercihiniz olabilir.

Yemek bittikten sonra Noel Temalı Filmler… Daha önceden belirlediğiniz güzel bir film ile geceye devam edebilirsiniz, malum gecemiz uzun… Belki müzikler ile sohbet edip, dans edebileceğiniz bir etkinlik olabilir ya da kutu oyunları ile vakit geçirilebilir. Tombalalar, okeyler, tabular, monopolyler artık size kalmış. Eğer yine etkinliğimiz parti şeklinde ise belki “maskeler” ile hareketlendirin. Bu da gecenize farklı bir ambiyans katar. Dans partileri, kareoke partileri, sessiz sinema, ben kimim oyunu…

Photo by Yutacar on Unsplash

Bu liste uzayıp gider, bizim verebileceğimiz öneriler elbette bunlar ile sınırlı değil. Ancak amacımız size perspektif sunma. İçeriği çeşitlendirmek size kalmış, evde geçirecek herkesin yeni yılını şimdiden kutlarız….

Yılbaşında Dışarıda Geçirecekler İçin

Dışarıda da çok seçenek var. Bir seyahat mi planladın? Yurt dışına çıkabilirsin, başka bir şehirde kutlayabilirsin, sokak partisinde mi kapalı bir eğlence kulübünde mi olacaksın bir çok seçeneke var. Ancak en önemlisi eğer tüm geceyi orada geçireceksen, oranın doğru yer olduğundan emin olmalısın!

yilbasinda-ne-yapilir-yilbasi-icin-etkinlik-onerileri
Photo by Sigmund on Unsplash

Tema konseptli mekalara katılabilirsin. Sıradan bir eğlence mekanındansa Yılbaşı Temasını iyi yansıtan bir mekanı tercih edebilirsiniz. Kıyafetine dikkat etmelisin, gecenin sana neler getireceğini bilemezsin. Hem rahat, hem şık olmalısın. Çok kalabalık mekanları tercih etmemelisin. Malum hem korona devam ediyor, hem beklediğin hizmeti/eğlenceyi alamayabilirsin.

Bu kısımda etkinlikleri değerlendirmekte fayda var. Eğer arkadaş ortamınızda etkinlik planlayan kişi siz değilseniz, diğer teklifleri değerlendirmelisiniz. Yılbaşında birazcık günlük hayatınızdan uzaklaşabilmeniz gerekiyor, yalnız kalmayın! Yeni yılınız kutlu olsun!

BONUS! – Arabada Kutlamak İsteyenler

yilbasinda-ne-yapilir-yilbasi-icin-etkinlik-onerileri

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar