Yerli ve Milli Kripto Para: BiLira

bilira-

Paylaşmayı unutmayın.

Yerli ve Milli Kripto Para BiLira – Türkiye’nin ilk Blockhain tabanı ile piyasaya istikrarlı bir giriş yapan kripto para birimimiz BiLira, bugün Türkiye’nin en deneyimli personellerini bünyesinde barındırmaktadır. İstanbul merkezli ofisi ile 2019 Temmuz ayından beri çalışmalarını hız kesmeden sürdüren BiLira, henüz yeni bir kuruluş olmasına rağmen oldukça büyük bir yatırım almıştır. Kurucuları arasında Sinan Koç, Murat Fırat ve Vidal Arditi mevcuttur. 2 Türk vatandaşı ve bir yabancı ile kurulan şirketin bugün bir hedefi var. Türkiye’nin ilk Blockhain tabanlı kripto para birimi bünyesinde hukukçular, finansçılar ve programcılar mevcuttur.

Bitcoin ile büyüyen kripto para pazarında yer almamız önem arz etmektedir. Ancak henüz iç pazarımızda çok bilinmeyen ve güvenilmeyen sanal para sistemi BiLira ile değişebilir.

Peki, BiLira Nedir?

Bugün Türk Lirasından aldığı destek ile büyük bir kitleye ulaşan BiLira’nın tam karşılığı 1 Türk Lirasıdır. Yani 1 Türk Lirası ile bir adet BiLira satın alabilirsiniz. Kripto paranızı herhangi bir ATM’den nakit paraya çevirebilirsiniz. Destekleyen banka sayısı şu an az ama gün geçtikçe sayısı artacağa benziyor.

bilira
@bilira.co

Platform için yapılan açıklamalara göre BiLira, dijital ortamda dijital para olarak anılmaktadır. Aynı zamanda dijital varlık olarak kabul edilen tüm varlıklar arasında takas yapılabilmektedir. ERC-20 tabanı ile dünyanın neresinde olursanız olun kripto paramız ile işlem yapabilirsiniz.

BiLira’nın şeffaflık raporuna göre, şirket olarak güvenliğe çok önem verildiği görülmektedir. Ancak fiziksel mevduatlarınız gibi bu para birimi de bankalar tarafından denetlenebilir hale geliyor. Yasal koruma için KYC/AML prosedürlerini kullanan para birimi, güvenliğe çok önem veriyor. Geçtiğimiz ay itibari ile BiLira borsada yerini almıştır.

BiLira’nın Aldığı Yatırım

Her şeye rağmen, kripto para konusunda önemli bir isim yapmış olan Emin Gür Sirer’in bu projeye büyük bir yatırım yaptığı gerçektir. Projeye yapılan yatırım ile diğer Türk kripto paraları arasından kolay bir şekilde sıyrılmıştır. Ava Labs kurucusu olan Emin Gür Sirer’in BiLira için yaptığı toplam 250,000 dolar yatırım ile kurucuları arasına girmeyi başarmıştır. Alp Ihlamur ve Onur Umut’da geçtiğimiz aylarda yatırım yapmıştı. Ayrıca şirket, Türk Lirası haricinde diğer para birimlerine endeksli ve stabil kripto paralar da geliştirmeyi hedefliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar