Yeni Yıl Pazarlarında Yeni Dönem: Online Yılbaşı Pazarları

Paylaşmayı unutmayın.

Yeni Yıl Pazarlarında Yeni Dönem: Online Yılbaşı Pazarları – Covid-19 salgını tüm alışkanlıklarımızı , yaşam tarzımızı değiştirdi. Kalabalıklar arasında yapılan birçok etkinlik ,kutlama artık online kalabalıklarda yapılır hale geldi. Yeni bir yıla girerken bizi çepeçevre saran heyecanın bile etkisi değişti. Yılbaşı alışverişleri ne kadar pandemi döneminde olsak da hala yapılıyor tabi online olarak. Gezmeye doyamadığımız yeni yıl pazarları da bu sene döneme ayak uydurarak online ‘a taşındı. Ülkemizde henüz göremesek de birçok Avrupa ülkesinde online olarak yeni yıl pazarlarını gezebiliyorsunuz. Ne kadar alıştıklarımızın dışında olsa da bence son derece eğlenceli olacak o pazarlar. Bu yazımızda o pazarlara gideceğiz.

Yeni Yıl Pazarlarında Yeni Dönem: Online Yılbaşı Pazarları

Charlottenburg Sarayı Yılbaşı Pazarı

@wikimedia

Berlin’in simgesi haline gelen  Charlottenburg sarayında yaklaşık olarak bu seneyle birlikte 14 yıldır sarayın bahçesi konumundaki  aynı meydanda kuruluyor. Berlin’de kurulan tüm yeni yıl pazarları arasında en fazla turist çeken meydanda kurulması ilgiyi her sene arttıran bir etken olmuş. Fakat bu sene pandemi nedeniyle pazar misafirlerine kapılarını online olarak açıyor. Bu ışıl ışıl pazarı evinize getirmek isterseniz.

Hyde Park Winter Wonderland

@blooloop

İkinci lokasyonumuz Londra’nın simgesi haline gelen Hyde Park. Aynı zamanda dünyanın en büyük parklarından biri de sayılmaktadır. Her dönemde milyonlarca insanın ziyaret ettiği ve tabi yeni yıl pazarının da kurulmasıyla bu milyonların katlandığı bir lokasyon olan Hyde park ,da her sene Hyde Park Winter Wonderland adı verilen yılbaşı pazarı kurulmaktaydı. Fakat bu sene pandemiden etkilenen yeni yıl pazarlarından biri de Winter Wonderland, tamamen kapalı olacak fakat bu eğlenceli ve renkli yeni yıl pazarının geçmiş dönemlerdeki videolarını bu linkten izleyebilirsiniz.

Manchester Yılbaşı Pazarı

yeni-yil-pazarlarinda-yeni-donem-online-yilbasi-pazarlari
@manchestereveningnews

Manchester deyince aklımıza otomatikman futbol takımı geliyor olabilir. Fakat Manchester yeni yıl pazarı adı geçen futbol takımı kadar ünlü. Her sene İngiltere/ Manchester da Kasım ayında kurulan yeni yıl pazarı yılbaşına kadar yerli halkın ve turistlerin gözdesi oluyordu. Bu sene covid-19 pandemisi dolayısıyla kurulamayacak olan bu pazarı evinizde tezgahların birinden diğerine geçerek gezebileceğiniz link burada.

Viyana Yılbaşı Pazarı

yeni-yil-pazarlarinda-yeni-donem-online-yilbasi-pazarlari
@notabletravels

Berlin’in yanı sıra Viyana da yeni yıl pazarlarıyla ünlü bir şehir. Tarih kokan şehrin neredeyse her yanı noel zamanı rengarenk oluyor. Sokakların ışıl ışıl olduğu Viyana’nın en ünlü yeni yıl pazarı ise Rathausplatz adlı meydanda kuruluyor. Her sene milyonlarca insanın ziyaret ettiği pazar pandemi sebebiyle bu sene bizim evlerimize konuk oluyor. Bu linkten 360 derece hem pazarı hem de kar yağışını izleyebilirsiniz.

Online Yılbaşı Pazarları – Noel Baba Köyü (Santa Claus)

yeni-yil-pazarlarinda-yeni-donem-online-yilbasi-pazarlari
@santaclausvillage

Yeni yıl deyince aklımızda beliren birkaç şey vardır. Kar yağışı ,çam ağaçları, kırmızı-yeşil süslemeler ve tabii ki  Noel baba. Noel baba ismiyle özdeşleşen Santa Claus köyü Lapland Finlandiya da yer alıyor. Finlandiya denilince de akla ilk olarak meşhur kuzey ışıkları geliyor. Pandemi nedeniyle bu sene bu köyde ziyaretlere kapalı. Fakat canlı olarak , Hem kuzey ışıklarını hem kar yağışını  hem de o muhteşem yeni yıl atmosferini bu linkten canlı olarak izleyebilirsiniz.

Online Yılbaşı Pazarları

yeni-yil-pazarlarinda-yeni-donem-online-yilbasi-pazarlari
@edinburghnews

Covid-19 pandemisinin hayatımızda birçok değişime yol açtığını daha önce de dile getirmiştik. Her yılın sonunda yeni yıl için gideceğimiz yerlerin planını yaparken bu sene evlerimizdeyiz. Çoğu kültürel ve sosyal aktivitelerimizi online olarak gerçekleştiriyoruz. Moralimiz bu dönemde bozulmaya daha meyilli fakat birazcık da olsa yeni bir yıla girmenin verdiği heyecanla moralimizi yerinde tutmaya çalışıyoruz. Bu yazımızda sizlere yeni yıl heyecanını sanal olarak yaşatacak yerlerden bahsettik. Yeni yıl yeni dilekler mottosuyla. Bu sene tüm dünyanın tek bir dileğinin olduğu yıl olarak tarihe tanıklık edebiliriz.

 

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar