Türkiye’de Covid-19 E-Ticaret’in Büyümesini Sağladı

Paylaşmayı unutmayın.

Türkiye’de Covid-19 E-Ticaret’in Büyümesini Sağladı – Tüketici alışkanlıkları korona virüs ile birlikte değişirken, pandemi dönemi e-ticaretin büyümesini ve gelişmesini sağladı. Alışverişlerin online hale gelmesi,  hem işletmecileri hem de tüketicileri mutlu ediyor. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı bu dönemde çıkan şirketlerin tüketiciler açısından ne kadar sağlam olduğunu doğru şekilde araştırarak keşfetmek… 

Artık hemen hemen her ihtiyacımızı ister bilgisayardan, ister cep telefonundan bir tıkla sipariş edebiliyoruz. İşletmelerde daha çok iş yapabilmek adına birçok kampanyaya imza atıyor. Kozmetikten, tekstile, teknolojiden mutfak gereksinimlerine kadar her alanda indirim kampanyaları dikkat çekiyor. Bu süreci dikkatli geçirecek olan hem tüketicilerin hem de işletmelerin artıya geçeceğini söyleyen İdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara, 2019 Ekim ayı ile 2020 yılının Ekim ayı karşılaştırmasında e-ticaret hacminde % 40’ın üzerinde büyüme kaydettiğini belirtti.  Özkara bu konu hakkında şunları da ifade etti:

turkiyede-covid-19-e-ticaretin-buyumesini-sagladi
@pexels

Türkiye’de Covid-19 E-Ticaret’in Büyümesini Sağladı

“Her yıl kampanya olarak nitelendirilen Kasım ayında İdeasoft’un hizmet verdiği 11 bine yakın e-ticaret sitesinin 2019 yılı Kasım ayına göre % 45 oranında artış kaydetti. Türkiye’nin e-ticaret site karnesine baktığımızda ise sadece 2020 yılında 2 milyon yeni müşteri dahil oldu. E-ticaret sektörünün  büyümesi 2020 yıl sonuna kadar %100 olması bekleniyor.“

Kasım ayının başından itibaren hala devam eden Black Friday günlerinin hem tüketiciler hem de işletmeler açısından değerlendiren Seyhan Kara,  her iki tarafında dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. 

turkiyede-covid-19-e-ticaretin-buyumesini-sagladi
@pexels

İndirimli Ürün Aldığınızdan Emin Misiniz? 

Seyhan Kara, “Tüketiciler açısından online alışverişlerde dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var. Özellikle kampanya ve indirim dönemleri alışverişin nasıl olması gerektiğini iyi bilmek gerekir.”

turkiyede-covid-19-e-ticaretin-buyumesini-sagladi
@unsplash

Alışveriş Öncesi Araştırma 

“Eğer ihtiyacımız olan bir alışveriş için online alışverişi tercih ediyorsak yine ihtiyacımız olan ürünün farklı sitelerdeki fiyat araştırmasını da iyi yapmak gerekiyor. Zaman zaman kampanya dönemlerinde indirimli olarak görülen ürünlerin aslında indirimli olmadığına şahit olabiliyoruz.”

İlk Alışverişlerinizde Kapıda Ödeme veya EFT’yi Tercih Edebilirsiniz

“İnternet alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı ise alışveriş sitesinin ödemeler konusunda size sunduğu şıklardır.  Eğer site hakkında emin değilseniz ilk siparişinizde kapıda ödeme ya da EFT gibi ödeme sistemlerini tercih etmelisiniz.”

turkiyede-covid-19-e-ticaretin-buyumesini-sagladi
@unsplash

Türkiye’de Covid-19 E-Ticaret’in Büyümesini Sağladı – Ya Ürünleriniz Sahteyse? 

“İnternette alışverişlerde en çok karşılaşılan bu durum için tüketicilerin gözlerini dört açmaları çok önemli. Sitede alışveriş yaparken ilk bakılması gerekenlerden biri de budur. Eğer aldığınız bir ürünün iade koşulları, garanti belgesi gibi ayrıntılar ve ürün fiyatında astronomik bir indirim yok ise, yani siz gerçekte bir telefonu mağazadan 5 liraya alabiliyorken, eğer o telefon 2 liraya satılabiliyorsa durup tüketici olarak düşünmeniz gerekir.  İnternette neden böyle bir satış olduğunu ince eleyip sık dokumalıyız.”

İnternet Alışverişlerinde Marmara Bölgesi Birinci 

@unsplash

Marmara Bölgesi’nin internet alışverişlerinde birinci sırada yer aldığını söyleyen Kara, ikinci sırada İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nin olduğunun altını çiziyor. Alışverişlerin %17.55 ile en çok pazartesi günleri ardından % 16.52 ile Salı günleri olduğunu da belirten Kara, en az sipariş verilen günlerin % 10.82 ile cumartesi, en çok sipariş verilen mevsimin ise % 30 ile sonbahar olduğunu söyledi.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar