Yeni Trend 11 Kasım Bekarlar Günü

@haber-post

Paylaşmayı unutmayın.

Yeni Trend 11 Kasım Bekarlar Günü – Çiçekler, çikolatalar, parfümler ve giyim, aksesuar seçenekleri… Sevgililer Günü, insanların romantik partnerlerinde özel hissettirmesi ve mutlu etmesi için mükemmel bir fırsattır.

Sevgililer Günü alışverişlerinden elde edilen gelirler 2018’de 20,1 milyar dolara ulaşırken, aynı zamanda e-ticaret şirketleri için kozmetik, mücevher, giyim, yiyecek ve içecek gibi sektörlerde büyük bir fırsat teşkil ediyor. Ancak, diğer e-ticaret kampanyalarından farklı olarak, Sevgililer Günü’nün büyük bir sorunu var: 7,6 milyarlık dünya nüfusunun neredeyse yarısı evli değil. Bir ilişki içinde olmayan pek çok insanla birlikte, Sevgililer Günü perakendecileri, izleyicilerinin önemli bir bölümünü kaçırıyor.

unsplash

E-Ticaret Sitelerinin Yeni Hedefi  11.11 tarihi

Bekarlar Günü  Romantik bir eşi olmayan insanlar için bir tür “Sevgililer Günü Karşıtı” olan nispeten yeni bir  oluşum… Ancak Bekarlar Günü tam olarak nedir ve e-ticaret işiniz bu olağan dışı kutlamanın avantajlarından en iyi şekilde nasıl yararlanabilir? Buna bir göz atmak gerekir.

Bekarlar Günü nedir?

Bekarlar Günü’nü hiç duymamışsanız şaşırmayın; bu oluşum ilk kez Çin’de başladı ve henüz Asya’nın ötesinde pek çok yerde ana akımına ulaşmadı.

Popüler teorilere göre, Bekarlar günü ilk olarak 1993’te Nanjing Üniversitesi’nde kutlandı ve kısa bir süre sonra on yıl sonunda diğer Çin üniversitelerine yayıldı.

@medium.com

Bekarlar Günü her yıl 11 Kasım’da kutlanır. Bu tarihin seçilme nedeni “1” rakamı tek başına duran bir kişiye benzemesidir. Ancak tüm umutlar yine de kaybolmamaktadır;  11/11 tarihi, bu “1” lerin “11” bir araya gelebilmesini dilemekten geçmektedir.

İnsanların Bekarlar Günü’nü gözlemlemesi için, partiler ve diğer bekarlar için tanışacak diğer sosyal toplantılar dahil, çeşitli yolları vardır. Bekarlar Günü ayrıca, insanların bekar olma konusundaki gururlarını veya hayal kırıklıklarını ifade etmeleri için bir fırsat teşkil eder.Ancak son yıllarda, Bekarlar Günü sadece bekarlığın kutlaması olmakla kalmadı, aynı zamanda hem e-ticaret hem de fiziksel perakende için dünyanın en büyük alışveriş günü oldu.

Bekarlar günü, bekar insanların, romantik bir partnerden alabilecekleri hediyeler alma fırsatı sunar.

unsplash

2017’de 11 Kasım ;

2017’de 24 saatten fazla süren Bekarlar Günü alışveriş yapanlar, Çin e-ticaret şirketi Alibaba web sitesinde yalnızca 25 milyar dolar olmak üzere 38,2 milyar dolarlık bir rekora imza attılar. Bu, hem Kara Cuma (2.4 milyar $) hem de Siber Pazartesi (6.6 milyar $) gelirinden çok daha fazla olarak dikkat çekmektedir.Belki de en inanılmaz olanı, 1 milyar dolar Bekar Günü 2017 geliri, gece yarısı ile 12:02 arasında iki dakika içinde sağlanmış olmasıdır.

Bekarlar Günü’ndeki popülerlikteki son artışların çoğu, Alibaba’un kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Jack Ma’ya kadar izlenebilir. Alibaba, her yıl Şangay’da Nicole Kidman, Pharrell Williams, David ve Victoria Beckham gibi sanatçıların yer aldığı “Singles’ Day Eve ”adlı televizyon partisine ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın en büyük alışveriş etkinliği olan bekarlar Günü, Güneydoğu Asya’daki Tayland, Singapur, Vietnam ve Endonezya gibi diğer ülkelere de yayıldı. Yine de, bölge dışında nispeten bilinmemektedir; bu da Asyalı izleyicilere hitap edebilecek e-ticaret işletmeleri için oldukça kazançlı bir açılış anlamına gelmektedir.

Unsplash

Bekarlar Günü ve E-Ticaret İşletmeleri’ne Neler Kazandırır?

Bekarlar Günü alışveriş yapanlar iyi fırsatlar peşindeler ve ev aletleri ve kıyafetlerden araba ve elektronik eşyalarına kadar her şeyi büyük indirimlerle satın alma olanağı sağlıyor. Bununla birlikte, moda ve lüks markalar gibi bazı mal türlerinde özellikle yüksek büyüme oranları görülüyor.

Örneğin, Çin’in en büyük çevrimiçi perakendecisi JD.com, 2017’de Singles’ın yeni lüks e-ticaret platformu Toplife’yı başlattı.

Bekarlar Günü genel olarak tatil, seyahat, kişisel bakım ve elektronik eşya gibi özel bir durum için ürün satan herhangi bir e-ticaret şirketi için mükemmel bir fırsattır. Bekarlar Günü’nde alışveriş yapanlar, özellikle indirim yaparak, heyecan verici hediyeler için “kendilerini tedavi etmeyi” istiyorlar.

11.11 tarihi, Çin ve Güneydoğu Asya’daki müşteriler arasında en popüler olduğu için, bu pazarlardaki müşterilere hitap etmek, başarılı bir Bekarlar Günü reklam kampanyası başlatmak için kritik öneme sahip olacaktır. Yerel izleyicilerinin nabzına dokunan reklamlar yaratabilen Asya’dan tasarımcı ve pazarlamacılarla çalışmayı düşünün.

ladiescar

Çin pazarında 11 Kasım ;

Çinli tüketiciler sadece istekli değil, aynı zamanda yabancı markalar almaya heveslidir. Singles’in 2018’ine katılan şirketlerin yüzde 40’ından fazlası Çin dışından geldi ve Nike, Estée Lauder ve American Tourister gibi markalar 2018’de en çok satanlar arasındaydı. Mobil pazarlama, herhangi bir e-ticaret şirketinin stratejisinin bir parçası olmalıdır, ancak Bekarlar Günü katılımcıları için özellikle önemlidir. 2018 yılında, Singles’in Alibaba’da ki günlük satışlarının yüzde 90’ı mobil bir cihazda yapıldı. Singles Günü satış potansiyelimizden en iyi şekilde yararlanmak için sitenizi duyarlı ve mobil uyumlu hale getirmek çok önemli olacaktır.

Son olarak, Bekarlar Günü’nün e-ticaret perakendecileri için bir günlük etkinlikten çok daha fazlası olduğunu unutmayın. 11.11 Bekarlar Günü genellikle üç döneme ayrılır: Ekim ayının sonundaki “ön satış” dönemi, Kasım ayının başındaki “ön alıştırma” dönemi ve 11.11 satışlarıdır. Statejinizi oluşturmadan önce kampanyanızın Ekim ayı başından itibaren başlaması gerektiğini ve planlamanızı ona göre yapmanız gerektiğini unutmayın.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar