Yemek Sektöründe Yeni Trend: Hayalet Mutfak

Paylaşmayı unutmayın.

Yemek Sektöründe Yeni Trend: Hayalet Mutfak – Teknolojinin büyük bir hızla ilerlemesi ve  2020 yılında yaşanan pandemi döneminin yeni şartlar getirmesiyle pek çok yeni iş kolu oluştu. Şartlar değişti, işletmeler stratejilerini insanların oturduğu yerden halledebileceği şekilde değiştirdi. Mevcut iş kolları, iş yapış şekillerini yeni normal şartlara göre uyarladı. Tüm sektörler değişime uğrarken yemek sektörü de bundan geri kalmadı. Paket servis hizmeti bulunmayan restorantlar geçimlerini sürdürebilmek için yeni inovasyonlar aramaya başladı. Pandemi sebebiyle kapanan restoranlar paket servis hizmeti üzerinden geçimlerini sürdürmeye başladı.

Yemek Sektöründe Yeni Trend: Hayalet Mutfak

Ghost Kitchen yani Hayalet Mutfak trendi de böylece gündeme geldi. Yurtdışında hemen her ülkede faaliyete geçen trend, Türkiye’de de yavaş yavaş gündeme gelmeye başladı. Uzun vadede de etkisinin süreceğini tahmin etmek mümkün.

yemek-sektorunde-yeni-trend-hayalet-mutfak
@thespoon

Bu restoranlar ilk olarak Amerika’da birkaç sene önce hizmete başladı. Yalnızca paket servis hizmetleri vardı. İsterseniz restorana giderek, isterseniz telefonunuza restoranın uygulamasını indirerek siparişinizi vermeniz mümkün hale gelmişti. Hizmet vermeye başladığı ilk zaman, eterince ilgi görmeyen Hayalet Mutfaklar pandemi nedeniyle büyük popülarite yakaladı. Yurtdışında birçok ülke Amerika’nın getirdiği bu trendin izinden gitmeye başladı. Büyük ölçüde Z Kuşağının yararlanacağı hayalet mutfak trendi, korona sebebiyle her kesime hitap eden, her işletmecinin yararlanabileceği bir trend haline geldi.

Pandemi nedeniyle kapatılan restoranların çoğu bu yönteme geçti. Bu sayede kira ödemediler, zarar etmekten büyük ölçüde kurtuldular. Yeni bir işe atılma isteyenler ortaklarıyla beraber paket servis hizmetine başladı. Ek olarak yüksek maddi kazançlar sağladılar.  2020’nin bizleri alıştırdığı yeni normal şartlar sayesinde de, bir restorana oturup yemek yiyememek artık problem olmaktan çıktı. Yemeğimizi bile online bir şekilde sipariş etmek veya paket servis şeklinde teslim almak  herkesin alıştığı bir durum haline geldi. Durum böyleyken yemek sektöründe hizmet veren sektörler bu trende katılmaktan geri durmadı.

Hayalet Mutfak Trend

yemek-sektorunde-yeni-trend-hayalet-mutfak
@thespoon

Türkiye’de Hayalet Mutfak trendi, yurt dışındaki kadar yaygın olmasa da gelişmeye devam edecek ve ediyor. Ancak pek çok küçük işletme, stratejilerini paket servis hizmetine çevirdi. Virüsün başladığı ilk zamanlar, arkadaşlarımızla bir kafede kahve içemememiz veya keyifli bir akşam yemeği yiyemememiz can sıkan bir durumdu. Aylar geçtikçe herkes bu duruma alıştı, kimse bir kafede oturmayı aramamaya başladı. Bu durum da aslında Türkiye’nin ilerleyen zamanlarda nasıl bir duruma gireceğini belli ediyor. Tüm sektörler, insanlar yavaş yavaş robotlaşıyor ve artık bu can sıkan bir durum değil. Bu nedenle, hayalet mutfak trendine katılarak; yeni şartlardan geri kalmayarak maddi anlamda güzel kazançlar sağlayabilirsiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar