Yaz Akşamlarını Güzelleştiren Açık Hava Sinema Etkinlikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Bir filmin hayatınızı değiştirebileceğine inanıyorsanız ve gerçekten bir film tutkunuysanız açık havada sinema keyfinin tadını mutlaka tatmalısınız. Sıcak yaz akşamlarını evde geçirmektense hem keyifli vakit geçireceğiniz hem de birbirinden güzel filmleri keşfedeceğiniz bir imkan var desek ne derdiniz? Üstelik bir çoğu ücretsizse de tadından yenmez değil mi? ”Nerede ne varmış?”derseniz bekleyin; çünkü bu yaz gerçekleştirilecek açık hava sinema etkinliklerini sizler için derledik.

 

”Sinema rüyanın dillerini kullandığından beri rüyalar hakkında konuşmak filmler hakkında konuşmak gibi; yıllar saniyeler içinde geçebilir ve kendinizi bir anda başka bir yerde bulabilirsiniz. Bu görüntülerden oluşmuş bir dil. Ve gerçek sinemada, her nesne ve her ışığın aynı rüyada olduğu gibi bir anlamı var.” Federico Fellini

Açık Havada Başka Sinema 

@sislihayat

Bomontiada’nın ev sahipliği yaptığı Başka Sinema ile başlayalım o halde. Bize her yer festival diyorsanız ve kültür sanat etkinliklerinden yaz sıcağında bile vazgeçemiyorsanız burası tam size göre!  Yetiştirme programına dahil festivalde beğenilen bağımsız filmleri izleyici ile buluşturan bu ücretsiz festival bizleri 12 Eylül’e kadar Bomontiada avlusuna davet ediyor. ”Neler mi var?” derseniz program detaylarına birlikte bakalım!

Program Detayları

25 Temmuz / The Other Side of Hope
1 Ağustos / Las Herederas
8 Ağustos / In the Fade
15 Ağustos / Mug
29 Ağustos / I, Tonya
5 Eylül / How to Talk to Girls at Parties ​
12 Eylül / Call Me By Your Name

Uniq Açık Hava Film Festivali

@uniqistanbul

Her şeyden önce unutmadan şunu söyleyelim; Maslak’ta uzun binaların arasında yemyeşil bir doku bulabilirsiniz. Bu dokunun içerisinde akşam serinliğinde çimlere uzanıp birbirinden güzel filmlerle buluştuğunuzu hayal edin! Uniq Açık Hava Film Festivali bu yıl dördüncüsü düzenlenen bir etkinlik ile karşımızda. Yerli ve yabancı birçok filmi sinemaseverler ile buluşturmayı hedefleyen festival 11 Eylül’e kadar devam edecek. Üstelik festival kapsamındaki programda komedi filmlerinden belgesellere, kısa filmlerden animasyonlara kadar çeşitlililik de mevcut. Bilet fiyatı 27,5 tl…

Program Detayları

22 Temmuz / Isle of Dogs24 Temmuz / Sofra Sırları
26 Temmuz / Djam
31 Temmuz / Suburbicon
5 Ağustos / Film Stars Don’t Die in Liverpool
7 Ağustos / Mary Shelley
12 Ağustos / İşe Yarar Bir şey
14 Ağustos / Le Redoutable
19 Ağustos / Loveless
21 Ağustos / Hereditary
26 Ağustos / The Florida Project
2 Eylül / Las Herederas
4 Eylül / Transit
9 Eylül / Kelebekler
11 Eylül / Mug

Biletler için tıklayınız!

Şişli’de Sokaklar Renkleniyor

@soposted

Eğer Şişli’ye yakınsanız ya da ”Bollywood bir başka!” diyorsanız Nişantaşı Sanat Parkı’nda buluşalım! Dans, müzik ve filmleri ile dikkat çeken ve sinemaseverlerin bir köşesine taht kuran Bollywood filmleri açık hava sinemasına taşınıyor. Hint sinemasının en çok sevilen filmleri her cuma 20.30’da ücretsiz olarak izleyicisi ile buluşuyor!

Program Detayları

27 Temmuz/ Kahani
3 Ağustos / Queen
10 Ağustos / Taare Zameen
17 Ağustos / Paheli

 

Fransız Film Gösterimleri

Hint filmleri bu listede olur da Fransız filmleri olmaz mı!? Zorlu PSM Amfi’sinde her pazartesi akşam 20.00’da bu filmleri izleyici ile buluşturmak istiyor. Üstelik tüm gösterimler ücretsiz ve herkese açık olacak. ”Hangi filmler var?” derseniz onu da hemen söyleyelim!

Program Detayları

23 Temmuz / Barbara
30 Temmuz / Gare Du Nord (Kuzey Garı)
6 Ağustos / Le Roi Et L’oiseau (Kral Ve Kuş)
13 Ağustos / César Et Rosalie (César Ve Rosalıe)
3 Eylül / Couleur De Peau: Mıel (Ten Rengi: Buğday)
​10 Eylül / ​Eldorado – Preljocaj

Zorlu Center Açık Hava

@kioskla

Zorlu’da sadece pazartesi günü değil başka bir etkinlik kapsamında başka günlerde de açık hava film gösterimleri devam edecek. Yine her biri ücretsiz olacak ve her salı – perşembe izleyicisiyle buluşacak. Animasyondan aksiyona komediden drama farklı türlerdeki bu filmler bu günler dahilinde 21.00’da Meydan Katı Park alanında sinemaseverlerle…

Program Detayları 

24 Temmuz / Fındık İşi 2
26 Temmuz / Wonder
31 Temmuz / The Greatest Showman
7 Ağustos / Ferdinand
9 Ağustos / Secret Superstar
2 Ağustos / The Boss Baby
14 Ağustos / Happy Family
​16 Ağustos / Loving Vincent

ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları

@enka

ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu, sanatçı ile seyircinin  buluştuğu en sıcak mekan olarak bu yıl 30.su düzenlenen festivale kapılarını aralıyor. Bu sefer sadece sinema değil tiyatro ve konserlerinde olduğu bir etkinlikten bahsediyoruz. Festivele 15 Ağustos’a kadar devam edecek olmakla birlikte yerli/yabancı filmler gösterilecek. Açıkhava Buluşmaları kapsamında gösterilecek filmlerin biletlerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Program Detayları

25 Temmuz / Cebimdeki Yabancı
26 Temmuz / Aile Arasında
31 Temmuz / Phantom Thread
1 Ağustos / Murder on the Orient Express
2 Ağustos / Red Sparrow
7 Ağustos / Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi
8 Ağustos / Ready Player One ​
9 Ağustos / Blade Runner 2049

Yaz aylarını keyifle değerlendireceğiniz bu etkinlikleri kaçırmamanızı önerirken gidecek olanlara şimdiden iyi seyirler dileriz.

Bir filmin hayat değiştirdiğini unutmadan her zaman söylediğimiz gibi durma ”Sen değiştir!” 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar