Yaşanacak En Ucuz Ülkeler

Paylaşmayı unutmayın.

Yaşanacak En Ucuz Ülkeler – Kendinizi farklı maceralara atıldığınız ve yeni ülkeler keşfettiğiniz hayallerin içinde mi buluyorsunuz? Hayallerinizi gerçekleştirmek için çok fazla paraya ihtiyacınız yok. Yani cüzdanınıza bakıp üzülmeyin, paranızla çok daha fazlasını alabileceğiniz birçok seçenek var! Ve bu inanılmaz ülkeler sadece büyük bir değer değil, aynı zamanda unutulmaz manzaralar ve deneyimler de sunuyor. 

Yaşanacak En Ucuz Ülkeler

Meksika (587 $ / Ay)

@forbes

Yaşanacak en ucuz ülkeler listesi; Meksika, Amerika Birleşik Devletleri’nin en güney kesiminde bulunuyor. Meksika, yaklaşık 2.000.000 km² ve ​​on üçüncü en büyük devleti kapsayan Amerika’nın beşinci en büyük ülkesidir.  Nüfusun% 83’ü Katolik ve Meksika’nın para birimi Pesos (MXN). Meksika’daki en ucuz şehirlerden birinde bulunan tek yatak odalı stüdyo dairede bir ay, Queretaro, ayda 256 $ veya Airbnb’de bir gece 24 $ ‘a mal olacak. Bira, kahve ve dışarıda yemek gibi temel unsurlar söz konusu olduğunda, bir bira için yaklaşık 1,54 $, bir kahve için 1 $ ve bir yemek için 3,10 $ harcamaya bakıyorsunuz. 

Tayland (679 $ / Ay)

@KABİPAM

Resmi olarak Tayland Krallığı ve daha önce Siam olarak adlandırılan Tayland, Güneydoğu Asya’nın merkezinde yer alan ve 76 vilayete sahip bir ülkedir. 513.120km²’ nin üzerinde olan Tayland, toplam nüfusu altmış dokuz milyondan biraz fazla olan dünyanın en büyük beşinci ülkesidir.   En ucuz şehirlerden biri olan Udon Thani’deki tek yatak odalı stüdyo daire, ayda 199 $ veya Airbnb’ de bir gece 40 $ ‘a mal olacak.  Tayland’ın başkenti Bangkok, para birimi Tayland Bahtı ve nüfusun% 94,50’si Budist. 

Malezya (588 $ / Ay)

yasanacak-en-ucuz-ulkeler
@AİMSAD

Malezya, temel konaklama ve yaşam masrafları için ayda 588 dolara mal oluyor.  Malezya, Güney Çin Denizi ile iki bölgeye ayrılan on üç eyalet ve üç federal bölgeden oluşmaktadır.  Malezya Yarımadası ve Doğu Malezya bölgeleri benzer büyüklüktedir ve Malezya’nın toplam alanı 330.803km²’dir. Konaklama için rezervasyon yaparken, Kota Kinabalu gibi en ucuz şehirlerden birinde tek yatak odalı bir daire için ayda 209 $ veya Airbnb için bir gece 35 $ harcayacaksınız. Malezya’da yaklaşık 1,57 dolarlık bir biranın, 0,60 dolarlık bir kahvenin ve 1,69 dolarlık temel bir akşam yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz.

Vietnam (500 $ / Ay)

yasanacak-en-ucuz-ulkeler
@deepnature

Güneydoğu Asya Çinhindi Yarımadası’nın en doğu ülkesidir ve Çin, Laos ve Kamboçya ile sınırları paylaşmaktadır. Başkenti Hanoi’dir, Ho Chi Minh şehri en kalabalık şehridir. Vietnam’da kalacak bir yer seçerken, Nah Trang, şehirde tek yatak odalı bir daire için ayda yaklaşık 259 $ veya bir Airbnb’ de bir gece 24 $ ‘a mal olacak. 

Yiyecek, bira ve kahve gibi diğer tüm temel ihtiyaçlarınız yaklaşık bir kahve için 0.58 $, bir bira için 0.86 $ ve bir yemek için 1.73 $ ‘a mal olacak.  Vietnam’da sizi meşgul etmek için yapacak çok sayıda ucuz şey var ve bir süredir orada yaşıyorsanız, listedeki çoğu yerde olduğu gibi, muhtemelen daha ucuz konaklama ve aktiviteler de bulabilirsiniz.

Endonezya (340 $ / Ay)

yasanacak-en-ucuz-ulkeler
@turna

Dünya çapında yaşamak için en ucuz yer Endonezya’dır.  Endonezya veya Endonezya Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya’da Hint ve Pasifik okyanusları arasında yer almaktadır.  Yaklaşık 17.000 adaya ev sahipliği yapan, dünyanın en büyük ada ülkesidir ve toplam 264 milyon nüfusa sahiptir, bu da onu dünyanın en kalabalık 4. ülkesi yapmaktadır. 

Tek yatak odalı bir stüdyo daire için ayda yaklaşık 142 $ veya bir otel için bir gece 12 $ ödemeye bakıyorsunuz.  Bira, kahve ve hindistancevizi gibi lüks temeller bir bira için 0.89 $, bir hindistan cevizi için 0.10 $, kahve için 0.71 $ ve bir yemek için 1.77 $ gibi düşük bir maliyete sahiptir. 

Nepal (450 $ / Ay)

Ayda 500 dolarlık işareti kırmak, dünya çapında yaşayan en ucuz üçüncü ülke olan Nepal’dir. Nepal, Güneydoğu Asya’da, çoğunlukla Himalayalar’da bulunur, ancak Hint-Gangetik Ovasında parçalar da içerir.  Çin ve Hindistan’ı sınırlayan Nepal, nüfusa göre kırk sekizinci en büyük ülke ve dünyanın alanlarına göre doksan üçüncü en büyük ülkedir. 164$ size Nepal’in en ucuz şehirlerinden Pokhara’da tek yatak odalı bir stüdyo daire alacak; ya da bir Airbnb’de bir gece yaklaşık 23 dolar harcarsınız.  Bir bira size yaklaşık 1 $ mal olacak, kahve yaklaşık 0.73 $ ve bir yemek yaklaşık 2.08 $ mal olabilir. 

Bolivya (431 $ / Ay)

@euronews

Bolivya, Güney Amerika’nın batısında yer alan ve kara ile çevrili bir ülkedir.  Bolivya’nın başkenti Sucre’dir ve Bolivya Amerikan Kızılderilileri, Afrikalılar, Asyalılar, Avrupalılar ve Mestizos gibi çok ırklı bir toplumdan oluşur.  Bolivya, Güney Amerika’nın beşinci, dünyanın 27’inci büyük ülkesidir.  İspanyolca bilenler için İspanyolca’nın Bolivya’nın resmi ve baskın dili olduğunu bilmekten memnun olacaksınız; bununla birlikte, ülkede konuşulan otuz altı başka yerli dil daha vardır. 

Bolivya’nın en ucuz şehirlerinden La Paz’daki tek yatak odalı stüdyo daire, ayda 145 $ veya Airbnb’de bir gece 23 $ ‘a mal olacak. Hem bira hem de kahve yaklaşık 1 $ her biri ve tipik bir yemek size tüm 2 $ mal olacak gibi, dışarıda yemek kesinlikle banka kırmayacak. 

Kamboçya (812 $ / Ay)

@AİMSAD

Kamboçya, Güney Doğu Asya’da merkezi bir konuma sahiptir ve “Kampuchea veya Kamboçya Krallığı” olarak da bilinir.  Yaklaşık 181.035 kilometrekare yüzölçümü ve Tayland, Laos, Vietnam ve Tayland Körfezi ile sınır komşusudur. 

Kamboçya, Sihanoukville’deki en ucuz şehirlerden birinde küçük bir tek yatak odalı stüdyo daire kiralamak, size yaklaşık 246 $ veya bir Airbnb’ de bir gece 32 $ ‘a mal olacak. Kamboçya’daki para birimine “Riel” (KHR) denir ve nüfusun yaklaşık% 97,7’si Budizm’i uygular.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar