Yaşamınızın “Her Şeyi”ne İlk Hediye IKEA’dan

ikea sundvik beşik reklamı

Paylaşmayı unutmayın.

Yıllardır “Evinizin her şeyi “ mottosu ile hayatımızda var olan IKEA son kampanyası ile evimizden öte hayatlarımızın da tam merkezine bir müjdeyle giriverdi. Her defasında oldukça çarpıcı reklam kampanyalarıyla ilgilerimizi had safhada çekmeyi başaran firma son olarak da  ürünlerinden “Sundvik Crib”  beşiğin bulunduğu sayfaya kullanılabilir bir gebelik testi yerleştirdi.

Akestam Holst’un reklam ekibiyle çalışan firma “Hayatın Olduğu Her Yerde” kampanyasıyla her yeni hamlede bizleri yaşamın gerçekleriyle kucaklaştırmaya devam ediyor. Bu kez günlük hayatın her alanında  başarılı, mücadeleci, çalışan ve yalnız anneleri hedef alan kampanyasıyla IKEA, bu müşterilerin hayatlarının  yeni ve en keyifli aşamasında da yanlarında yer alıyor.

Söz konusu reklamda, sayfadaki şeride idrar damlatıldığında hamile olup olmadığınızı anlayabildiğiniz  gibi, eğer sonuç pozitifse sayfada ürünün indirimli  fiyatı da pembe rakamlarla beliriyor. Elbette bu bekleyiş eczaneden alınan sıradan bir gebelik testinin süreçlerinden çok daha eğlenceli, ayrıca hayatınızın en büyük müjdesi bebeğinizin ilk günlerini geçireceği yatağının indirim hediyesi de bonusu durumda.

IKEA ve Akestam Halst söz konusu reklam için Mercene Laboratuarlarıyla ortak çalışmışlar ve gelişmiş bir teknoloji kullanmışlar. Mercene’den yapılan açıklamaya göre reklamın onlardaki yansıması yeni iş fırsatlarına ve yaratıcı düşüncelere de kapı aralamış. Mercene laboratuvarlarının direktörü Jonas Hansson, IKEA hamlesi ile ilgili olarak “Biz de bu sayede müşterilerimize verdiğimiz tıbbi destek konusunda daha farklı ve gelişmiş ürünler üretmek adına kendimizi daha da zorlayabileceğimizi gördük” diyor.

ikea kitap rafı

@pixabay

Bildiğiniz gibi bu IKEA’nın müşterileriyle interaktif ilk pazarlama hamlesi değil ve firmanın reklam konusuna yaklaşımına bakılırsa son olacak gibi de durmuyor. Yine de yataktan kitaplığa, sandıktan gardıroba her türlü ürünü mağazada tek başınıza bulup, tek başınıza arabanıza yükleyip, evde tek başınıza monte etmeniz için bütün olanaklarını seferber eden  soğuk bir coğrafya kökenli markanın, bu denli insani, sıcak ve paylaşımcı kampanyalarla karşımıza çıkması hepimizi ters köşeden yakalamıyor değil.

Bu sayede de “Evlerimizin her şeyi” için ilk adresimiz IKEA olmaya devam edecek gibi duruyor, ne dersiniz?

Bonus:

IKEA’nın bir diğer interaktif kampanyası için IKEA’dan Mutfak Oyunları: Doldur Ve Pişir! yazımızı da okumanızı öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar