IKEA’dan Mutfak Oyunları: Doldur Ve Pişir!

  • ikea koftesiyle ravioli
  • ravioli tarifi
  • ravioli tarif
  • ikea yemek tarifleri
  • ravioli tarif
  • ravioli tarif
  • ravioli tarif

Paylaşmayı unutmayın.

Her şeyi olabildiğince basite indirgemeyi firmasının varoluş mottosu haline getiren IKEA’nın kurucusu Ingvar Kamprad, kibrit çöpü satmaya başlayarak temellerini attığı imparatorluğunda, birlikte çalıştığı beyin takımıyla birlikte gün geçmiyor ki hayatımızı başka bir sadelikle zenginleştirmesin.

Mağazalarına bir kez olsun yolu düşmüş ya da küçücük dahi olsa bir ürün satın almış olan herkes farkındadır ki IKEA’ nın bu gezegendeki misyonu, her şeyi daha basit ve kolay anlaşılır kılmaktır. Bu da hayatının büyük bir bölümünü koşmacalar içinde geçiren bizler için büyük konfor ve rahatlık olanağıdır. Ancak söz konusu olan yemek pişirmek olduğunda pek çok kişi gelenekselden uzaklaşmak konusunda zorluk çeker; yeni yemeklere ve tariflere mesafeli olurlar.

İşte tam bu noktada IKEA, yaratıcılığın basit ama çekici yanlarını göstermek ve insanlara ilham kaynağı olabilmek adına “IKEA Kolay Tarifleri” yaratmış. Şu anda sadece Kanada’da bulunan mağazalarında müşterilere sunulan bu tarifler, yemek yapma aşamalarından kelimeleri tamamen çıkartıp küçücük bir çocuğun bile mutfakta bir “masterchef“e dönüşmesinin pusulasını oluşturmuş adeta.

İnsanların yıllardır ahşaba şekil vermek ve eşyaları dededen toruna aktarma geleneğini cesurca yıkıp, mağazada kendin bul; evde kendin monte et; kullan ve kolayca vedalaş mantığına oturtmayı başarabilen IKEA, söz konusu tariflerle mutfaklarımızda da bir devrim yaratacak gibi. Hiçbir açıklamaya yer verilmeden sadece şemalarla, IKEA marketlerinde satılan ürünler ve IKEA raflarındaki mutfak eşyaları yardımıyla kolayca yapılabilecek olan tarifler artık “yumurta kırmayı bile beceremez”ler için akşam yemeklerini unutulmayacak bir Nigella Lawson şovuna çevirmeye olanak sağlayacak türden.

Tam bir boşlukları doldurma oyunu şeklinde tasarlanan ve içindeki gıdalarla birlikte ısınmaya uygun parşömenlere çizilen tarifler, IKEA raflarından alacağınız malzemeleri şemaya uygun bir şekilde dizmenizi gerektiriyor. Dizme işlemi bittikten sonra da kağıdı kolayca katlayıp fırında uygun ısıda pişirebiliyorsunuz.

Bu, şimdilik IKEA mağazalarında rastlayacağımız bir pazarlama argümanı gibi görünse de hızlı yaşamlarımızda bir süre sonra yemek kitaplarının alternatifi olabilecek pratiklikte gibi…

Gelin; hem lezzetli hem de yapamayanı dövecekleri türden tariflere beraber bir göz atalım. Kim bilir; belki anneanne köftesi çıtasına ulaşabilmiş mutfak ustalarını cezbedemese de her akşam yemek için annelerin eve gelişini “sonsuz sabırla” bekleyen babalara cesaret verici ve eyleme geçirici bir kolaylık olarak kabul edilir.

Bir İtalyan Klasiği: Ravioli!

Hepimizin bayıldığı bu lezzet şimdi de İsveç köfteleriyle taçlanıyor;

ravioli tarif

@boredpanda.com

Limonlu Sebzeli Somon

Evde denemekten genelde uzak durduğumuz somonun tadına bir de IKEA elinden bakalım;

ikea limonlu somon

@boredpanda

Fırında Çimçim Karidesler

Bu yöntemle adınızı davetlere altın harflerle yazdırmanız içten bile değil;

ikea cimcim karides tarif

@boredpanda

Gördüğünüz gibi tıpkı mobilyalarda olduğu gibi yemek tarifleri de anlaşılması ve uygulaması son derece basit olarak hazırlanmış. Firma ilerleyen zaman içinde başka tatlarla farklı ülkelerde karşımıza çıkar mı bilemeyiz; ancak yeni nesil yemek yapma tarzı hızlıca benimsenecek gibi…

Bu kolay yöntemle IKEA , artık “mutfakların da her şeyi” olmaya sağlam bir aday.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar