Yaşam Sevincini Arttırma Yolları

Paylaşmayı unutmayın.

Yaşam Sevincini Arttırma Yolları – Sevinç bir duygudur ve duygular sözsüzdür. Vücudumuzdaki saf fiziksel hislerdir. Sevinç duygusunu birçok fiziksel yolla ifade ederiz. Örneğin, zorlu bir yarışmayı kazandığımızda sevinçten zıplıyoruz ya da birisi komik bir hikaye anlattığında kontrol edilemeyen kahkahalarla ikiye katlıyoruz. Sürpriz bir hediye aldıktan sonra keyifle ciyaklıyoruz ve harika bir haber duyduğumuzda coşkuyla haykırıyoruz. Güzel bir günde kendimizi canlı ve sevinçli hissediyoruz.

Sevinç hissettiğimizde kendimiz hakkında harika hissederiz. Kendimize güvenen, güçlü, yetenekli, sevimli ve tatmin olmuş hissediyoruz. Bunların hepsi hayatımızda daha fazla neşe yaşamak için iyi nedenler. İşte bunu yapmanın yedi yolu sizlerle birlikte…

Yaşam Sevincini Arttırma Yolları

yasam-sevincini-arttirma-yollari
@unsplash

1) Ustalaşma Taahhüdü İle Zorlu Bir Faaliyette Bulunun

İlk olarak; İster bahçenizde küçük bir çiçek bahçesi yaratmak, ister arabanıza nasıl bir ayar yapacağınızı öğrenmek veya tangoda ustalaşmak olsun, başarmak istediğiniz bir proje düşünün. Bir hedef belirleme, ona ulaşmak için gerekli adımları öğrenme ve bu konuda ustalaşana kadar elinizden gelenin en iyisini yapma süreci, yüksek benlik saygısı ve gurur yaratacaktır. Bunlar neşe ile ilişkili duygulardır.

yasam-sevincini-arttirma-yollari
@unsplash

2) İlham Yoluyla Aktif Olarak Neşe Arayın.

Hayatımıza daha fazla neşe katmanın bir başka yolu da, algılarımızı genişleten ve bizi sıradan günlük yaşamın dışına çıkaran aktivitelerle bulmaktır. Meditasyon ve dua etmek, bir refah, huzur ve neşe duygusu üretmenin iki açık yoludur. Doğada yalnız olmak, güzelliğin neşesini ve daha büyük bir bütünle birliği hissetmenin başka bir yoludur.

yasam-sevincini-arttirma-yollari
@unsplash

3) Keyifli ve Oyun Gibi Hissettiren Bir Faaliyette Bulunun.

Hedefe yönelik olmayan, sadece eğlenceli olan neşelendirici ve keyifli bir aktivite yapın. Birkaç örnek arasında köpeğinizle bir Frizbi atmak, dans etmek, yürüyüş yapmak, güzel sanatlara bakmak, bir konserin tadını çıkarmak sayılabilir. Kendimizi rahat ve mutlu hissetmemize yardımcı olmaktan başka bir amacı olmayan oyun ve diğer aktiviteler zihnimizi şimdiki zamana odaklayın. Şimdiki zaman neşenin yaşadığı yerdir.

yasam-sevincini-arttirma-yollari
@unsplash

4) Sevinci Engelleyen Üzüntüyle Başa Çıkın.

Üzüldüğümüzde, neşe duyduğumuzda da neşeli hissetmek mümkün değildir. Kendinizi güvende ve mahrem hissettiğiniz bir yerde, ağlamanıza izin vererek üzüntünüzü yapıcı bir şekilde ifade edin. Ağlarken, acılarınızı ve kayıplarınızı kabul edin. Kendinizle ilgili olumsuz düşüncelere kapılmayın. Sadece kendinize, “İyiyim. Ağlamak sorun değil. Sadece üzgün hissediyorum.” Hemen yenilenmiş ve hatta neşe dolu hissedeceksiniz.

@unsplash

5) Kendinizi Bilinçli Olarak ve Sık Sık Onurlandırın.

Sevinç başkalarından gelmez; içeriden gelir. Kendinizle ilgili olumsuz düşünceleri yarıda kesin ve bunları kendinizi onurlandıran ifadelerle değiştirin, örneğin “Ben halimden memnunum. Bütün ve tamamım. Elimden gelenin en iyisini yaptım. Bunu yapabilirim. Kendimi seviyorum. arayış içimde. ” Ayrıca, iyiye ve iyi yaptığınıza odaklanın. Öz takdirlerinizi yazın ki okuyup sık sık söyleyebilesiniz. Bu kavramları ne kadar çok güçlendirirseniz, o kadar çok gerçek olacaklar.

@unsplash

6) Kendinize Günlük Dünyadan Bir Mola Verin.

Sonra kendinizi beslemeyi asla unutmayın. Günlük sorumluluklarınızdan kopabileceğiniz ve dünyanızın gürültüsünden, uyarımından ve taleplerinden uzaklaşabileceğiniz bir zaman ayarlayın, sadece sizin için. Sevecen ve sevecen bir şekilde kendi ihtiyaçlarımıza odaklandığımızda sevinç kolayca gelir. Masaj yaptır. Kapıyı kapatın, ayaklarınızı kaldırın ve pencerenizin dışındaki dünyayı izleyin. Biraz kestirin. Bu tür aktiviteler bizi yeniler ve bedenimize ve ruhumuza saf neşe hissetme şansı verir. Kendinize şunu hatırlatın: Benim işim kendime bakmaktır.

yasam-sevincini-arttirma-yollari
@unsplash

7) Yaşam Sevincini Arttırma Yolları – Sevinç Kelimesini Sık Sık Söyleyin Ve Anlamını Düşünün.

Son olarak ise; Sevinç kelimesini tekrarlamak ve üzerinde düşünmek aslında bu duyguyu yaratabilir. Gülene kadar hızı, tonu ve tempoyu değiştirerek tekrar tekrar söyleyin. Kelimeyi söylediğinizde vücudunuzun nasıl hissettiğine dikkat edin. Sonra Göğsün genişledi mi? Yüzün gevşedi mi? Sevincin sizin için ne anlama geldiğini bir düşünün. Mümkün olduğunca spesifik olun, neşe duygusunu, uyandırdığı görüntüleri, hatta belki de neşeyi tetikleyen insanları ve durumları hayal edin. E-postalarınızı sevinç kelimesiyle kapatın. Kelimeyi pürüzsüz bir kayanın üzerine boyayın ve masanızın üzerinde tutun. Onu davet ederseniz daha fazla sevinç artacaktır.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar