Hedef Belirlemek & Hedefe Ulaşmak

Paylaşmayı unutmayın.

Hedef belirlemekle hedeflere ulaşmak arasında büyük bir fark vardır. Hedef belirlemek yalnız başına kullanma kılavuzu olmayan bir makineyi çalıştırmaya uğraşmak gibidir. Kendi potansiyelinizin farkına varıp ciddi bir hedef belirleyerek bu yolda bütün fedakarlığı göstermek belirlenen hedefi gerçek yapacak şeydir.

Hepimiz hedef belirleme ve hayatımız için bir vizyon yaratmanın ne kadar önemli olduğu hakkında bir şeyler duyuyoruz, ancak belirledikleri hedefleri  çok az insanın gerçekten takip ettiğini görüyoruz. Bu konuda çeşitli sebepler var, ancak en büyük sebep, çoğu insanın başlangıçta kendileri için ulaşılabilecek hedefleri nasıl belirleyeceklerini bilmemesidir. Bir plan yapmadan kilo vereceğim, para kazanacağım, kendi işimi kuracağım demek bir ümit ve dilek olmaktan öteye gidemiyor. Ne istediğinizi son derece açık bir şekilde anlayıp uygulamadıysanız, hedeflediğiniz başarıya nasıl ulaşacağınıza dair bir eylem planı hazırlamalısınız ve sonra günlük eylem planınızı taviz vermeden uygulamalısınız.

Amacınızı gerçekleştirmek için aşağıda belirteceğimiz üç şeyi çok iyi yapmanızı gerektirir.

1 – Ne İstediğiniz Hakkında Açık Bir Görüşe Sahip Olmak

@rossfindon

 

Öncelikle ilk yapmanız gereken hedefinizi net şekilde ortaya koymaktır. Örneğin; kilo vereceğim demek net bir hedef değildir. Elbette hiçbir şey istememekten daha iyi olsa da bu haliyle bir dilek olarak kalacaktır. Kilo vereceğim demeyi hedef başlangıcı olarak varsayalım. Peki kaç kilo vermek istiyorsunuz, bu kiloyu verdiğinizde nasıl hissedeceksiniz? Kilo vermeyi planladığınız süre limiti nedir? Bunlar, hedefiniz hakkında net bir şekilde bilgi edinme sürecine başlamanıza yardımcı olacak bazı örneklerdir. Şimdi siz de en önemli hedefinizi, para kazanmak, kilo vermek, iş yerinde terfi almak ya da her ne ise, düşünün ve onu net bir şekilde ortaya koymak için örnekteki soruları cevaplamaya çalışın. Anlamlı bir hedef belirlediğinizde ve sorularla netleştirdiğinizde inanılmaz bir değişim gerçek olabilir.

2 – Başarı Oyununuzun Kurallarını Belirlemek

@CathrynLavery

 

Oyunun kurallarını belirlemeniz de en ütopik hedeflerinizi gerçekleştirme şansınızı arttıracaktır. Amacınız hakkında son derece netleştikten sonra, o amaca ulaşmak için yapmanız gereken her şeyin bir listesini oluşturun. Listenizin uzunluğu sizi korkutmasın ya da pes ettirmesin. Bir de bu adımları attığınızda hedefinize ne kadar yaklaştığınızı düşünün. Ayrıca kapsamlı bir liste oluşturmamanız amacınızı gerçekleştirme şansınızı düşürür. Şu an hedefinize ulaşmak adına yapmanız gereken her şeyin bir listesini hazırlamak için zaman ayırın. Yazdığınız 100 şey olsa bile, bunları yazın.

3 – Tutarlı ve Israrcı Olmak

hedeflere ulaşmak için harekete geçmek

@WilliamStitt

 

Hedefinizi netleştirmek ve kuralları belirlemek önemli olsa da sizi hedefe en çok yaklaştıracak şey bu konuda tutarlı ve ısrarcı olmaktır. Ne yazık ki çok fazla insan kendi adına, en ufak bir çaba harcayacak, en derin isteklerini ve en büyük hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak gizli formülü aramak için değerli zamanını harcıyor. Ancak böyle bir şey yoktur ve aksini söyleyen herhangi biri sahte bir umut vaat ediyordur. Çünkü emeksiz yemek olmaz! Listenizi oluşturduktan sonra günlük iki üç şeyi yapın. Çoğu insan günlerini hayatlarında çok şey yapmalarına yardımcı olmak için çok az değeri olan sıkıcı görevlerden oluşan listeler yapmak için geçirirler. Siz her gün, gece ve gündüz  büyük hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacak bir şeyler yaparak harekete geçin. Her türlü zorluğu yaşayabilirsiniz, ancak sürekli ve ısrarla ilerlediğinizde, hayatınızda gelişmeye başlayan şeylere şaşıracaksınız.

Tavsiye ettiğimiz adımları uygulamanız en büyük hedefinizi gerçekleştirmenizi garanti etmez. Ancak her geçen gün yeni bir tutku ve arzu  ile uyanıp önümüzdeki günle yüzleşmek isteyen yeni bir kişi olacağınızı garanti eder.

Unutmayın, hedef belirleme ve hedefe ulaşma arasında büyük fark vardır!

Bonus:

Bu noktada Başarılı İnsanların Boş Zaman Aktiviteleri yazımız da ilginizi çekebilir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar