Xiaomi Robot Köpek CyberDog Tanıtıldı

Paylaşmayı unutmayın.

Xiaomi Robot Köpek CyberDog Tanıtıldı – Çin merkezli teknoloji üreticisi bir şirket olan Xiaomi, ‘CyberDog’ ismini verdiği robot köpek tanıttı. Geleceğe ışık olan bu üretim açık kaynak olmasıyla beraberde geliştiricilerin kapısını açıyor. CyberDog sayesinde Xiaomi, dünyada açık kaynak olan ve dört bacaklı robotik alanda ilk girişimi gözler önüne seriyor.  Girişimcilerin ve teknoloji bağımlıların merak ettiği bu robot köpek CyberDog; İlginç görünümüyle dikkatlerini üstüne toplamaya devam edecektir. Gelin birlikte robot köpek CyberDog’un özelliklerini birlikte okuyalım.

Xiaomi Robot Köpek CyberDog

Xiaominin Yeni Harikası: Robot Köpek CyberDog:

Gelişen teknoloji ve çağ ile birlikte artık hayal edebildiğimiz her şeyi dizayn etmek çok mümkün. Xiaomi’de üst düzey teknoji kullanarak Robot Köpek CyberDog’u teknoloji meraklıların önüne sundu. Aslında basitçe bakacak olursak CyberDog bir oyuncuk robot köpeğidir. Ancak bu robot köpeğe o kadarda basit bir bakış açısıyla bakamayız. Yapay zekâ desteği bulunan bu robot köpek, gücünü de Nvidia’nın Jetson Xavier çipinden alıyor.

xiaomi-robot-kopek-cyberdog-tanitildi
@ensonhaber

CyberDog aslında çoğu robot gibi hareket etmeyi, konuşmayı ve durmayı algılamak için algoritmalar kullanıyr. Bir diğer özelliği olarak CyberDog robot köpek, akıllı telefonlarla veya uzaktan kumandayla etkileşim haline geçebiliyor. Xiaomi’nin sunduğu bu robot köpek sadece oyuncak olarak üretilmş bir robottur. Ancak farklı özellikleri ve hareketleri bulunan bu robot köpeğin en dikkat çeken hareketi ise; üzerinde sanki su varmış gibi silkeleme yaptığı tuhaf bir harekettir.

Anında çıkabileck veya önünde bir engel olduğunda kaçma için derinlik algılama modülüne sahiptr. Bu özellik ise İntel tarafından geliştirilmiştir.  6 Carmel ARM işlemcisi ve 128 GB dâhili depoya sahip olmasıyla da dikkat çeken bir robot köpektir. Diğer yandan Robot Köpeğin birçok farklı yerinde ve özellikte kamera ve görüntüleme sensörleri vardır. Anlık kimin konuştuğunu görmek için yavaşça döndüğü gözlemlenmiştir.

xiaomi-robot-kopek-cyberdog-tanitildi
@theverge

Xiaomi’nin CyberDog adlı robot köpeği 3 kg ağırlğında ve saniyede 3,2 metre maksiumum hıza çıkabiliyor. Ayrıca bu şirket robot köpeğin muhteşem özelliklerinin keşfedilmesi adına 1.000 adet CyberDog piyasa sunuyr. Böyle muhteşem özellikleri bulunan Xiaomi’nin CyberDog adlı robot köpeğinin fiyatı da açıkland. Son olarak yaklaşık 1500$ olan bu köpek ülkemizde de karşılığı olarak yaklaşık 12.900 TL’ye denk geliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar