Xiaomi Akıllı Gözlük – Xiaomi Yeni Akıllı Gözlüğü Tanıtıldı

Paylaşmayı unutmayın.

Xiaomi Akıllı Gözlük. Xiaomi, giyilebilir cihaz sınıfında yer alan akıllı gözlük ürününün tanıtımını yaptı. MicroLED optik frekans yönlendirici görüntüleme teknolojilerine sahip olan akıllı gözlük, ince ve sıradan bir gözlük tasarımına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Yalnızca 51 gram ağırlığa sahip olan gözlükle kullanıcılar, bildirimleri görüntüleyebiliyor, mesajlarını okuyabiliyor, arama yapabiliyor, navigasyon kullanabiliyor ve fotoğraf çekebiliyor. 

Xiaomi Akıllı Gözlük – Xiaomi Yeni Akıllı Gözlüğü Tanıtıldı

Xiaomi Akıllı Gözlük Özellikleri

Bahse konu olan Xiaomi’nin yeni tanıttığı gözlük hakkında en fazla merak edilen şeylerin başında yer alıyor. Üzerinde yer alan MicroLED’lerin çok basit bir yapıya sahip olması; kompakt bir ekranı, uzun kullanım ömrünü beraberinde getiriyor ve cihazın entegrasyon kabiliyetini ciddi anlamda arttırıyor. Xiaomi’nin akıllı gözlüğü sadece 2,4 mm x 2,02 mm ölçülere sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Gözlüğün cam kısmında yer alan mikro çiplerden; güneş ışığının geçebilmesi için cihazda monokram cam tercihi yapılmı durumda. Ayrıca cam kısmında ışığı 180 derece kırma kabiliyetine sahip optik frekans yönlendiriciler de yer alıyor. Bu yönlendiriciler sayesinde MicroLED ekran, mikroskobik ızgara yapısı sayesinde ışınları doğrudan insan gözüne iletebiliyor. 

xiaomi-akilli-gozluk-xiaomi-yeni-akilli-gozlugu-tanitildi
@GsmArena

Bağımsız Bir Akıllı Giyilebilir Cihaz

Akıllı cihazlar arasında yeni bir yaklaşım olarak karşımıza çıkan akıllı gözlük, yalnızca telefonlar için ikinci bir ekran niteliğinde değil. Aynı zamanda telefondan bağımsız olarak çalışabilme özelliğine de sahip. Bildirim, arama yapma gibi özelliklerin yanı sıra navigasyon kullanımı fotoğraf çekme ve farklı dillerdeki metinleri çevirme gibi işlevleriyle de dikkat çekiyor. 

Günlük Hayatı Kolaylaştıran İşlevleriyle Akıllı Gözlük

Ek olarak birçok kişi akıllı gözlük fikrini başta sıcak bakmayıp, işlevsel bir ürün olmayacağını düşünüyo olsa da akıllı gözlükler sahip olduğu fonksiyonlarla gündelik hayatı ciddi anlamda kolaylaştıracak bir potansiyele sahip. 

xiaomi-akilli-gozluk-xiaomi-yeni-akilli-gozlugu-tanitildi
@WebTekno

Ek olarak akıllı gözlüğün en doğal kullanım senaryolarından bir tanesi de telefon aramaları. Örneğin birisi sizi telefonla aradığında gözlüğün camında arayan kişinin telefon numarasını göreceksiniz. Aynı zamanda gözlük üzerinde konumlandırılan çift huzmeli mikrofon ve hoparlör sayesinde iki tarafta birbirini net bir şekilde duyabilmektedir. 

Araç kullanımı anında ise navigasyon kullanımı büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Gözlerinizi yoldan ayırmanıza hiçbir şekilde gerek kalmadan gitmeniz gereken yolu görebilirsiniz. Yolları ve haritaları karşınızda gerçek zamanlı bir şekilde görüntüleyerek hem daha konforlu hem de çok daha güvenli bir sürüşün tadını çıkartabilirsiniz. 

Son olarak gözlüğün en önemli fonksiyonlarından birisi de fotoğraf çekme özelliği ile; entegre bir biçimde çalışmakta olan yabancı dillerdeki metinleri çevirebilme özelliği olarak öne çıkıyor. Ürün bu noktada özellikle de sık sık seyahat eden; yurtdışına çıkan kullanıcılar için çok büyük bir avantaj sağlıyor. Ayrıca anlık bir çeviri hizmeti sunan ürün sayesinde bu durumlarda; çok daha rahat hissedebilr ve daha özgür hareket edebilirsinz. Fotoğraf çekme ya da video çekme özelliğinin kullanıldığı anlarda; kameranın aktif olduğunu belli etmek adına gösterge ışığı yanmaktadır.  

Xioami Başarısı

Xioami, bir çok alanda ürünler üretip bir çoğunda da sektörü domine etmeyi başaran şık, kaliteli, uygun fiyatlı ürünler çıkarmaya devam ediyor. Ayrıca Xioami bir çok başarıyı da elinde bulunduruyor. Bunlardan bir tanesi; 2015 yılında 24 saat içerisinde tek bir pazar yeri platformun içerisinde yapılan; en yüksek satışa ulaşarak Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı. 11.11 indirimleri kapsamında 24 saatte tam olarak 2.112.010 adet cihaz satışı yapan Çinli teknoloji devinin gerçekleştirdiği bu rekor; daha önce 1.894.867 adet satış ile yine çinli bir şirket olan Alibaba’nın Tmall’a aitti.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar