World Wide Web NFT Olarak Satılacak

world-wide-web-nft-olarak-satilacak

Paylaşmayı unutmayın.

World Wide Web NFT Olarak Satılacak. World Wide Web ya da daha bilinen şekliyle internet sitelerinin başında yer alan ‘www’ kısaltması, hepimizin gün içinde kullandığı bir sistem. Bahsi konu olan bu World Wide Web, internet üzerinden yayın yapan hiper-metin dokümanlarını bir araya gelmesiyle oluşan bir sistemdir. Söz konusu dokümanların her biri web sitesi olarak adlandırılmaktadır. Web tarayıcısı üzerinden bu sitelere erişim sağlamak mümkündür.

World Wide Web NFT Üzerinden Satışa

world-wide-web-nft-olarak-satilacak
@webfoundation

Kısacası World Wide Web sistemi, günümüzde kullandığımız internet sisteminde son derece önemli bir yere sahip diyebiliriz. World Wide Web sisteminin kurucusu Tim – Berners Lee, CERN laboratuvarlarında geliştirmiş olduğu bu sistemin kaynak kodlarını açık arttırma yoluyla NFT olarak satışa çıkartacak. World Wide Web, dünyanın en büyük müzayede evi olarak kabul edilmekte olan; Sotheby’s üzerinden satışa sunulack. NFT formatında satışı gerçekleştirilecek olan sistemin kaynak kodları yaklaşık olarak 10 bin satır uzunluğunda.

NFT ürünü olarak satılack olan kodları alan kişi; bunun yanı sıra bazı şeylere daha sahip olack. Ek olarak kodu alan kişiye HTML, URL ve HTTP’nin ilk sürümleri; kodları görüntüleyebilme için gereken dosyalara erişim, sistemin kurucusundan bir mektup hediye edileck. Ayrıca World Wide Web’i alan kişi, kodun yaklaşık 30 dakikalık animasyon görüntüsü ve kodun tüm satırlarını içermekte olan bir dijital posteri de kazanack. 

Elde Edilen Gelir Bağış Olacak – World Wide Web NFT

World Wide Web satışı sonucu elde edileck olan tüm gelirler; Berners – Lee ve eşi Rosemary Leith tarafından desteklenen bir yardım fonuna aktarılack. Kodun oluşturucusu Barners – Lee, geçtiğimiz Nisan ayında kodu satmak üzere gerekli başvuruyu yapmıştı. Satışa sunulaca olan tüm dosyalar, zaman damgalarıyla birlikte arşivlenmş halde.

world-wide-web-nft-olarak-satilacak
@aljazeera

Şimdiden birçok kişinin ilgisini çekeceği tahmin edilen kodun satışı ise 23 – 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileck. Ancak tüm kaynak kodlarını içermekte olan NFT’nin açık arttırma fiyatı ise 1000 dolardan başlayacak. Fakat tahminlere göre açık arttırma, 1000 doların çok daha üstünde bir meblağ ile sona erecek.  

Son olarak World Wide Web Amerikanın soğuk savaş döneminde haberleşmeyi sağlamak için; oldukça büyük çabalar sonucu ortaya çıktığı için oldukça değerlidir. Sonrasında bir çok insanın üzerine ekleyerek ya da; üzerinde çalışarak geliştirip internete dönüştürdüğü bir yazı dizinidir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar