Whatsapp’tan Güncelleme – WhatsApp Mesaj Silme Özelliği Uzatıldı

Paylaşmayı unutmayın.

Whatsapp’tan Güncelleme – WhatsApp Mesaj Silme Özelliği Uzatıldı. Whatsapp; yayınlayacağı yeni bir güncelleme ile mesajları herkesten silme özelliğinin süresini uzatmayı düşünüyor. Whatsapp mesaj silme özelliği şu anda 1 saat ile sınırlandırılmış durumda. Mesajın atılmasının ardından 1 saat geçtikten sonra mesajı silmek mümkün olmuyor. WhatsApp, yeni güncellemesiyle birlikte mesaj silme özelliğini 7 gün 8 dakikaya çıkartıyor.

Whatsapp’tan Güncelleme – WhatsApp Mesaj Silme Özelliği

Whatsapp Mesajları Artık 7 Gün Boyunca Silinebiliyor  

whatsapptan-guncelleme-whatsapp-mesaj-silme-ozelligi-uzatildi
@unsplash

Whatsapp kullanıcıları mesaj silme özelliğinin bir saatle sınırlı olmasından şikayetçiydi. Birçok kullanıcı bu kısıtlamayı gereksiz buluyor ve Whatsapp’ı bu konuda eleştiriyordu. Whatsapp kullanıcı istekleri doğrultusunda bu özelliği değiştirmeye karar verdi. Artık mesajları 7 gün 8 dakika boyunca silme mümkün. Whatsapp’ın bu özelliği getirmesi birçok kullanıcısından olumlu yorumlar aldı.

Whatsapp Mesaj Silme Özelliği Ne Zaman Uzayacak?

Whatsapp’ın mesajları silme süresini uzattığı bu özellik şu an için mobil platformlarda kullanıma aktif değil. Özellik; şu anda yalnızca masaüstü beta sürümünde kullanılabiliyor. Eskiden WhatsApp’ta kullanıcılar yalnızca gün içerisinde 1 saat önce gönderdikleri mesajları silebiliyor. Whatsapp bu konuda zaman kısıtlamasını uzatma kararı aldı. Artık kullanıcılar son 7 gün içerisinde atmış oldukları tüm mesajları silebilecekler.

Aslına baktığımız zaman WhatsApp, uzun süredir bu konu hakkında çeşitli testler yapıyor. Şirket, daha önce mesajları herhangi bir kısıtlama olmadan silme özelliğine dairde testler yapmıştı. Bu nedenle birçok kişi tarafından Whatsapp’ın zaman limitini tamamen ortadan kaldıracağı tahmin ediliyor. Fakat yeni güncellemenin detayları açıklandıktan sonra limitin tamamen ortadan kaldırılmayacağı açıkça belli oldu.

whatsapptan-guncelleme-whatsapp-mesaj-silme-ozelligi-uzatildi
@unsplash

Durum böyle olsa da günümüzde sosyal medya ağlarının sürekli özellik test etmekte olduğunu unutmamak gerek. Yani bu güncelleme ile gelecek olan özelliğin tüm kullanıcılar için aktif olmayacağı da ihtimaller arasında yer alıyor. Whatsapp geçtiğimiz günlerde özellikle de topluluklar özelliği hakkında yaptığı güncelleme ile adından söz ettirmişti. Bu noktadan hareketle Whatsapp’ın son günlerde kullanıcı deneyimini arttırmak için çeşitli çalışmalar yaptığı yorumunu yapabiliriz. Bu yeni özellikle Whatsapp etkileşimi arttırmayı ve kullanıcılarının daha rahat bir ortamda mesajlaşmalarını sağlamayı hedefliyor. Whatsapp kullanıcıları da bu yeni özellikten şimdiden son derece memnun gibi gözüküyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar