WhatsApp Kaybolan Mesajlar Özelliğini Duyurdu!

Paylaşmayı unutmayın.

WhatsApp Kaybolan Mesajlar Özelliğini Duyurdu!WhatsApp 2020 yılının sonlarına doğru gizlilik politikası nedeniyle oldukça kullanıcı kaybetmişti. Bu kayıp ile birlikte ise yakın zaman içerisinde tekrar gizlilik sözleşmesini gönüllüğe bağlı olarak güncellemişti. Şimdi ise kaybolan mesajlar özelliği ile Telegram kullanıcılarını kendisine çekmeye çalışıyor. WhatsApp tarafından henüz geliştirilmekte olan özelliğin detayları paylaşılmıyor. Pek çok mesajlaşma uygulamasında bulunan özelliği kendilerine katmak için üzerinde denemeler gerçekleştiriyorlar.

WhatsApp Kaybolan Mesajlar Özelliğini Duyurdu!

whatsapp-kaybolan-mesajlar-ozelligini-duyurdu
@TheVerge

Yeni Özellik Beta Sürümünde

WhatsApp’ın kısa bir süre önce duyurduğu kaybolan mesajlar özelliği için henüz beta aşamasında olduğu duyuruld. Beta programı olarak yalnızca belirli kullanıcılar bu özelliği kullanma yetkisine sahip oluyor. WhatsApp tarafından aktarılan bilgilere göre ise özelliğin 3 farklı seçenek ile kullanıma açılacağı söylenyor. 90 gün, 1 hafta ve 24 saat sürelerle birlikte kaybolan mesajlar özelliği kullanılabilece denyor. Şu an için sadece beta programına katılan kişilere açık olan bu yeni WhatsApp özelliğinin tüm kullanıcılara açılacağı ifade ediliyor. Google Play Beta Programı ile birlikte sürümünü 2.21.18.7’ye çıkartan uygulamanın bu gidişle çok daha kullanıcı kazanacağı düşünülüyr.

WhatsApp Yenilikleri Gündemde

whatsapp-kaybolan-mesajlar-ozelligini-duyurdu

Gündemde olan bu kaybolan mesajlar özelliği öncesinde ise WhatsApp buna benzer bir özelliği de daha kullanıma sunmuşt. Fotoğrafları ve videoları bir kez görüntüleyebilme özelliği sayesinde Instagram ve Snapchat benzeri bir özellik getirilmişt. WhatsApp kullanıcıları ise mesaj olarak gönderdikleri görsellerde bir kez görüntülemeye ayarlayabilmişt.

Uygulamaya getirilen bu özellik aslında kaybolan mesajlar özelliğinin bir habercisiydi. Gizlilik ve güvenliğe önemin arttığı bu günlerde kaybolan mesajlar özelliği çok daha kullanışlı oluyor. Fakat bu özelliklerin kullanımı esnasında taraflardan birinin ekran görüntüsü alması önlenemiyor. WhatsApp tarafından henüz bir atak gerçekleşmedi ancak ekran görüntülerinde bildirim verilmiyor. Özellikle Snapchat uygulamasından bildiğimiz ekran görüntüsü uyarısı kullanıcı deneyimi açısından önemli oluyor. Bu özelliğinde kısa bir süre içerisinde gündeme geleceği tartışılıyor. Şimdilik kaybolan mesajlar özelliği ile gündemde olan WhatsApp yeni özelliklerle karşımıza gelecek gibi duruyor. Özelliği betada kullanmak isteyen kullanıcılar Google Play Store üzerinden beta programına katılım sağlayabiliyor. Ancak beta programına dahil olan kişilerle özellik kullanılabiliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar