WhatsApp’ın Gizlilik Kararı ve Yaşananlar

whatsappin-gizlilik-karari-ve-yasananlar

Paylaşmayı unutmayın.

WhatsApp’ın Gizlilik Kararı ve Yaşananlar – Herkesin WhatsApp’ında, şartların ve politikaların güncellendiğini bildiren yeni bir bildirim ortaya çıktı. Kullanıcıların bu yeni şartları kabul etmek için 8 Şubat’a kadar süreleri var ve WhatsApp, 4 Ocak’ta güncellenen kullanıcıların yeni şartları ve sözleşmeleri kabul etmemeleri halinde WhatsApp hesaplarına erişemeyebileceklerini belirtti.

Bu yeni güncelleme, özellikle ana şirketi Facebook ile veri paylaşımına ilişkin olarak, yeni gizlilik politikası konusunda çok fazla endişeye neden oldu.

WhatsApp’ın Gizlilik Kararı ve Yaşananlar

@unsplash

Facebook ile WhatsApp paylaşımı nedir?

Facebook’un sahip olduğu WhatsApp’ın güncellenmiş politikası, bilgilerinizi “faaliyetlerini kolaylaştırmak, desteklemek ve entegre etmek ve hizmetlerimizi geliştirmek” için şirket ailesiyle paylaşabileceğini söylüyor.

WhatsApp’ın sizden otomatik olarak topladığı bilgiler Facebook ile paylaşılacaktır. Bu, cep telefonu numaranızı ve WhatsApp hesabı oluştururken verdiğiniz temel bilgileri içerir. Ayrıca kullanıcı etkinliğini, WhatsApp’ı ne sıklıkta kullandığınızı, kullandığınız özellikleri, profil fotoğrafınızı, durumunuzu ve “hakkında” bilgilerinizi toplar ve paylaşır.

Ayrıca, kullandığınız cihaz, mobil ağınız, IP adresiniz gibi cihaz düzeyinde bilgiler de toplar. Ayrıca, sizin izninizle cihazınızdan kesin konum bilgilerini toplar ve kullanır. “Onlardan aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve onlarla paylaştığımız bilgileri, Facebook Şirket Ürünleri dahil Hizmetlerimizi ve sunduklarını işletmek, sağlamak, iyileştirmek, anlamak, özelleştirmek, desteklemek ve pazarlamak için kullanabilirler. WhatsApp diyor.

whatsappin-gizlilik-karari-ve-yasananlar
@unsplash

Bilgileriniz Facebook ve diğer ürünleri tarafından size önerilerde bulunmak, özellikleri ve içeriği kişiselleştirmek, satın alma ve işlemleri tamamlamanıza yardımcı olmak ve Facebook Şirket Ürünleri genelinde alakalı teklifler ve reklamlar göstermek için de kullanılabilir.

Facebook ürünleri arasında Facebook, Messenger, Instagram, Portal markalı cihazlar, Oculus Ürünleri, Facebook Mağazaları, Spark AR Studio, Audience Network, NPE Team uygulamaları ve Facebook Inc. tarafından sunulan diğer özellikler, uygulamalar, teknolojiler, yazılımlar, ürünler veya hizmetler yer alır.

WhatsApp’ın Gizlilik Kararı ve Yaşananlar – Mesajlarınız ne olacak?

WhatsApp, tüm mesajların uçtan uca şifrelenmiş olduğunu yineledi. Bu, ne WhatsApp’ın ne de üçüncü şahısların mesajlarınıza erişemeyeceği veya bunları okuyamayacağı anlamına gelir. “Mesajlarınız, fotoğraflarınız ve hesap bilgileriniz dahil olmak üzere WhatsApp’ta paylaştığınız hiçbir şey başkalarının görmesi için Facebook’ta veya diğer uygulama ailemizde paylaşılmayacak ve bu uygulamalarda yayınladığınız hiçbir şey başkaları için WhatsApp’ta paylaşılmayacaktır. bakın, ”WhatsApp diyor.

whatsappin-gizlilik-karari-ve-yasananlar
@unsplash

WhatsApp, teslim edildikten sonra mesajlarınızı saklamaz. Mesajlar, WhatsApp’ın sunucularında değil, kullanıcının cihazında saklanır. İletiler teslim edildikten sonra sunucularından silinir. WhatsApp sunucuları, bir mesaj iletme sırasında, teslim edilmemiş mesajları 30 güne kadar şifrelenmiş biçimde saklar ve eğer bir mesaj 30 gün sonra hala teslim edilmezse, WhatsApp mesajı sildiğini iddia eder. WhatsApp, “Bir kullanıcı bir mesaj içinde medyayı ilettiğinde, ek iletilerin daha verimli bir şekilde teslim edilmesine yardımcı olmak için bu medyayı geçici olarak sunucularımızda şifrelenmiş biçimde saklıyoruz” diye ekliyor.

WhatsApp’ın Gizlilik Kararı ve Yaşananlar – Peki ya reklamlar?

WhatsApp, hizmetlerinde üçüncü taraf reklamlarına izin vermez. “Onları tanıtmak gibi bir niyetimiz yok, ancak yaparsak bu Gizlilik Politikasını güncelleyeceğiz” diyor. Ancak WhatsApp, sizinle ilgili sahip olduğu bilgileri, hizmetleri hakkında sizinle iletişim kurmak ve hizmetlerini ve diğer Facebook şirketlerinin hizmetlerini pazarlamak için kullanabilir.

whatsappin-gizlilik-karari-ve-yasananlar

İşletmeler ve üçüncü şahıs hizmetleri ne olacak?

WhatsApp kısa süre önce, işletmelerin uygulaması aracılığıyla müşterilerle iletişim ve iletişim kurmasına olanak tanıyan WhatsApp Business’ı başlattı. Bu, uygulama üzerinden satın alma işlemleri veya sizinle iletişim kuran işletmeler, size sipariş onayları, uçak biletleri, diğer etkinliklere biletler vb. Göndermeyi içerebilir. Sizinle bir İşletme arasındaki sohbetler uçtan uca şifrelenirken, WhatsApp, mesaj alındıktan sonra işletmenin kendi gizlilik uygulamalarına tabi olacağını söylüyor.

“Bazı işletmeler, mesajları güvenli bir şekilde saklamak ve müşterilere yanıt vermek için WhatsApp’ın ana şirketi Facebook’u seçebilecek. Facebook otomatikleşmeyecektir.

Son Gelişmeler – Türkiye’ye Özel Duyuru Yaptı!

Türkiye’de kaybettiği kullanıcı ve olayın gelişiminin yarattığı kayıp ile WhatsApp dolaylı yoldan Facebook cephesinden sırası ile ciddi adımlar geldi. Bunlardan ilki; Aşağıda da görebileceğiniz gibi bilgilendirme için duyuru yapması…

İkincisi ise; WhatsApp, ilk duyuru da bu sözleşmeyi onaylamayan kullanıcıların 8 Şubattan sonra kullanımını durdurma kararından geri adım atmak zorunda kaldı. Detaylara videodan ulaşabilirsiniz…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar