Whatsapp Pay Nedir? Ne İşe Yarar?

Paylaşmayı unutmayın.

Whatsapp Pay Nedir? Ne İşe Yarar? Whatsapp Pay, 2018 yılında 1 milyon Facebook kullanıcı ile test edilmeye başlanmış olan, whatsapp tarafından geliştirilmiş bir ödeme sistemidir. Sistemin amacı ise para göndermeyi çok daha hızlı ve kolay hale getirebilmek. Kullanıcılar Whatsapp üzerinden para göndermek için öncelikle yalnızca kişiyi seçecektir. Daha sonra gerekli bilgileri girdikten sonra para transferini anında yapabilecektir. Ayrıca hangi bankanın kullanılacağı, hangi bankaya para transferi yapılacağı gibi seçeneklerde oldukça kolay bir şekilde belirlenecektir. Whatsapp, tüm bankalarla anlaşma sağlayarak kullanıcılarına kapsamlı bir para transferi hizmeti vermeyi hedefliyor. 

whatsapp-pay-nedir-ne-ise-yarar
Photo by Dimitri Karastelev on Unsplash

Whatsapp Pay Nedir? Ne İşe Yarar?

Henüz net bir açıklama yapılmamış olsa da Whatsapp pay sistemi kullanabilme için doğrulanan hesaba sahip olunmalıdır. Bu sayede, onaylanan profillerle güvenli bir para transferi ortamı oluşturulacaktır. Ayrıca Whatsapp Pay sistemini diğer ödemeleri yapabilme için kredi kartlarına bağlamakta mümkün olacaktır.

Whatsapp Pay Nerelerde Kullanılabilir?

            Whatsapp ile ödeme yapmak, yalnızca para transferleri şeklinde olmayacak. Sistemin uygulama içi satın alımlar ve alışverişlerde de kullanılacak şekilde tasarlanması beklenecektir. Özellikle de dünyanın önde gelen e – ticaret siteleri ile entegre çalışacağı tahmin edilmekte. Yani sistemin yalnızca para transferi olarak değil, genel bir ödeme aracı olarak kullanılacaktır.

Whatsapp Pay Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek?

whatsapp-pay-nedir-ne-ise-yarar
Photo by Jonas Leupe on Unsplash

Whatsapp kullanıcıları, Whatsapp pay Türkiye’de var mı gibi birçok soru soruyor. Whatsapp’ın geliştirmiş olduğu ödeme sistemi henüz Türkiye’de kullanıma açık değil. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’in dediklerine göre önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tüm dünyada kullanıma açık hale gelecek. Whatsapp ile para transferi şu an için yalnızca Hindistan’da aktif durumda. Sistemin geliştirilmesi, tam anlamıyla kullanıma hazır hale getirilmesi için deneme süreci olarak geçecek.

Whatsapp Pay’in ülkemizde ne zaman aktif olacağı ise henüz kesinleşmiş değil. Ayrıca ülkemizde olacakolan sistemde nasıl bir ödeme yöntemi izleneceği konusunda da herhangi bir netlik henüz yok. Fakat Hindistan’da olan testlerin ardından Whatsapp Pay’in tüm dünyaya yayılacaktır.

Whatsapp Pay’in oldukça popüler olacağı, alternatif bir ödeme sistemi olarak hayatımıza gireceği tahmin ediliyor. Bunun en önemli sebebi ise Whatsapp’ın oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olması. Dünyanın en fazla kullanılan harici uygulaması olan Whatsapp, yeni sistemiyle de ses getireceğe benziyor.  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar