WhatsApp Çok Cihaz Desteği Duyuruldu!

Paylaşmayı unutmayın.

WhatsApp Çok Cihaz Desteği Duyuruldu!WhatsApp oldukça popüler bir mesajlaşma uygulaması olarak her geçen gün yeni bir özellikle karşımıza geliyor. Bu sefer de kullanıcıların çok daha aktif kullanabileceği yeni bir özelliğin duyurusunu yapıyor. Özellikle işletme hesabı kullananların fayda sağlayabileceği çoklu cihaz desteği resmen açıklanıyor. Artık WhatsApp çoklu cihaz desteği ile birlikte kullanıcıların birden fazla cihazdan uygulamayı kullanabileceği söyleniyr. Geçtiğimiz yıllarda gelen WhatsApp Web özelliğinin yanında bu yeni özellik çok daha büyük etki yaratacak gibi duruyor. Artık kullanıcıların telefondan bağımsız birden fazla cihazda uygulamayı kullanabileceği bir devir geliyor.

WhatsApp Çok Cihaz Desteği

Beta Sürümü Şu An Test Ediliyor

whatsapp-cok-cihaz-destegi-duyuruldu
@unsplash

Bahsedilen bu WhatsApp çoklu cihaz desteği ise şu an için test aşamasında oluyor. Uzun bir süredir kullanıcılar tarafından beklenen bu özelliğin yakın bir tarihte kullanıma açılacağı düşünülüyor. Belirtilen bu özelliğin çalışma prensibi ise şöyle açıklanıyr. Çoklu cihaz desteğinin gelmesiyle artık telefona bağlılık ortadan kalkıyor. Yani WhatsApp mobil uygulamasının yüklü olduğu telefon kapalı olsa dahi WhatsApp Web çalışabiliyor. Bunun yanında bağlı olan diğer cihazlardan da aynı şekilde kullanılmaya devam edilebiliyor.

Henüz test aşamasında olan çoklu cihaz desteği ise 2.21.150.11 sürümüyle duyuruluyor. Şu an için WhatsApp İOS Beta sürümüne katılan kişiler 4 farklı cihaza daha uygulamayı bağlayabiliyor. Böylece ana telefon ile birlikte toplam 5 cihazda uygulama kullanılabiliyor.

İPad Sürümü de Yakında Geliyor

whatsapp-cok-cihaz-destegi-duyuruldu
@uygulamaincele

Duyurulan bu yeni özelliğinin yanında WhatsApp’ın artık İPad sürümünün de kısa süre içerisinde sunulacağı bekleniyr. Yaklaşık olarak 3 yıldır söylenen ancak halen çıkarılmayan bu sürümün yeni özellikle birlikte geleceği düşünülüyr.

WhatsApp çoklu cihaz desteği beta sürecinde olup betaya katılan sınırlı sayıda kullanıcının kullanımında oluyor. Fakat betaya katılan kullanıcılar için çeşitli uyarılarda bulunuluyor. Ayrıca betada olan bu sürümde sabitlenmiş sohbetlerin ve canlı konumların düzgün çalışmayabileceği söyleniyor. Bunun yanında WhatsApp web uygulaması üzerinden telefonlarında eski sürüm WhatsApp bulunanlarla sohbet edilemiyor. Çeşitli sıkıntıları olan beta sürümünün kısa süre içerisinde düzeltileceği tahmin ediliyor. Şu an için WhatsApp yeni sürüm için net bir tarih belirtmiyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar