WeTransfer’e Alternatif 5 Ücretsiz Dosya Transfer Sitesi

Paylaşmayı unutmayın.

Zaman zaman iş gereği paylaşılan dosyalar, zaman zaman da arkadaşlarla paylaşılan yüksek boyutlu anılar güvenilir ve ücretsiz dosya transfer sitesi ihtiyacı doğuruyor. Bu gibi durumlar için hemen hemen herkes WeTransfer’i bir kez de olsa kullanmıştır. Ücretli versiyona sık sık teşvik etmesi, bazı kısıtlamaları ve yarattığı bazı güvenlik endişeleri sebebiyle her site gibi WeTransfer’in de alternatiflerine ihtiyaç duyuluyor. Bu kategoride de oldukça çok çetin rakipler var. Bu yazımızda WeTransfer’e rakip olabilecek beş ücretsiz dosya transfer sitesi hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

WeTransfer’e Alternatif 5 Ücretsiz Dosya Transfer Sitesi
Görsel: AnyWhere

WeTransfer’e Alternatif 5 Ücretsiz Dosya Transfer Sitesi

Box

Daha önce duymamış olabilirsiniz ama verdiği hizmeti direkt adıyla yansıtan ücretsiz dosya transfer sitesi ve bulut hizmetleri sağlayıcısıdır. Box’ın yıllık geliri 770 milyon dolardır. Kullanıcılara ücretsiz pakette 150 GB’lık alan sunmaktadır. Oldukça kullanımı kolay ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Ayrıca güven kazanmış ve yıllardır tercih edilen bir dosya transfer sitesidir Box. Son olarak da şunu ekleyelim; Box’ın tek dezavantajı Türkçe olmaması.

BOX transfer cloud
Görsel: Drupal

TransferNow

TransferNow, Türkçe dil desteği sunan ve Türkiye dahil 150 ülkede hizmet veren bir site. Ücretsiz pakette tek seferde 5 GB limiti bulunan TransferNow’un da dezavantajı budur. Dosyalarda şifreli koruma ve bu dosyaların 7 gün indirilebilir olması da TransferNow’un avantajlarından bazılarıdır. Kullanıcı yorumlarını baz alırsak, WeTransfer’den de daha hızlı dosya gönderimi sağladığını söyleyebiliriz. 

TransferNow WeTransfer’e Alternatif 5 Ücretsiz Dosya Transfer Sitesi
Görsel: LinkedIN

pCloud Transfer – Ücretsiz Dosya Transfer Sitesi

2013’te İsviçre’de kurulan bir bulut depolama platformu olan pCloud, dosya transferi hizmeti de vermektedir. Yine TransferNow gibi o da tek seferde 5 GB’lık bir limit veriyor. pCloud da WeTransfer gibi üyelik gerektirmeden veri transferi imkanı ssağlıyor. En katı veri gizliliği yasasına sahip olan İsviçre yasalarına uyan şirket, güvenlik konusunda oldukça öne çıkıyor. Ayrıca her sayfası olmasa da sitenin bazı kısımları Türkçeleştirilmiştir.

pcloud transfer
Görsel: pCloud

Send Anywhere

Send Anywhere diğer sitelerle bir noktada ayrılıyor. Bu site üyelik oluşturmadan yapılan transferlerde göndericiye altı haneli bir kod ve karekod veriyor. Alıcı bu kodlardan biri ile dosyaya ulaşıp indirebiliyor. İlk olarak şunu belirtelim; tek seferde 15 GB’lık bir transfer limiti veriyor Send Anywhere. Oldukça iyi bir güvenlik sistemi olan Send Anywhere Microsoft, Samsung ve General Mobile tarafından da tercih edilen bir site. Son olarak da bir dezavantajını paylaşım, bu site de Türkçe dil desteği sunmuyor. 

Send Anywhere
Görsel: SendAnywhere

Google Drive

Google Drive sizlerin de bildiği üzere bir bulut depolama platformudur. Ancak dosya transferine de izin vermektedir. 15 GB’lık ücretsiz depolama alanı sunan Google Drive, aynı zamanda Google güvencesi ile hizmet vermektedir. Google hesapları ile entegre çalışabilen Google Drive, hem şahsi dosyalarını yedekleyebileceğiniz, hem de dilediğinizi arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir platform. Oldukça kullanıcı dostu bir arayüzü olan Google Drive, tamamen Türkçe. Son olarak da şunu belirtelim; Google Drive 2012’den 2018’e kadar 1 milyon kullanıcıya ulaşmıştır. Google Drive da en kullanışlı ücretsiz dosya transfer sitesi ve bulut platformudur.

Google Drive WeTransfer’e Alternatif 5 Ücretsiz Dosya Transfer Sitesi
Görsel: FirstPost

👉 En Zengin İş Adamlarından Girişimcilere Tavsiyeler

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar