En Zengin İş Adamlarından Girişimcilere Tavsiyeler

en-zengin-is-adamlarindan-girisimcilere-tavsiyeler

Paylaşmayı unutmayın.

En Zengin İş Adamlarından Girişimcilere Tavsiyeler – Bir girişim hayali olan çoğu insan, bunu gerçekleştirebilmek için bazen bir ateşleyiciye, girişimini geliştirmek isteyenler ise ilham veren birine ihtiyaç duyar. İşte bu insanlara, Dünya’nın en zengin ve önemli girişimcilerinin çok önemli tavsiyeleri var. Belki ateşleyici bir söz değil bunlar ama doğru adımın nasıl atılacağına dair önemli sözler. İşte o tavsiyeler…

İş Adamlarından Girişimcilere Tavsiyeler

Google’ın Kurucusu Larry Page: “Sevdiğiniz işi yapın.”

Google’ın Kurucusu Larry Page
Görsel: vladtime

Larry Page’in ne kadar önemli biri olduğunu anlatmaya gerek yok. Kendisi, Dünya’nın en değerli şirketlerinden biri olan Google’ın kurucusu ve hala başındaki adam. Larry Page gençlere şöyle bir tavsiyede bulunuyor; “sabahları yataktan büyük bir hevesle kalkmanıza sebep olacak işi yapın. Yapmak istediğiniz işi yapın.” Bir girişimin başarıya ulaşabilmesi için, girişimcinin o işi severek yapması oldukça önemlidir. Page, bunu birçok konuşmasında vurguluyor. Birçok uzmanın da bunu sık sık dile getirmesi, bunun ne kadar önemli bir şey olduğunu anlamak için yeterli.

Walmart’ın Kurucusu Sam Walton: “Beklentinizi yükseltin…”

en-zengin-is-adamlarindan-girisimcilere-tavsiyeler
Görsel: medium

Sam Walton, Walmart mağazalar zincirinin kurucusudur. Bu marka, ABD’nin en büyük zincir mağazalarından biridir. Dünya çapında şubeleri vardır ve iki milyondan fazla insana iş imkanı sağlamaktadır. İşte böyle bir marka yaratan Sam Walton, 1992’de vefat etmeden önce, halk arasında sıklıkla kullanılan “beklentiyi küçük tut” sözünün aksine, “beklentinizi yükseltin ve ona ulaşmak için çalışın” tavsiyesinde bulunuyor.

General Electric’in Eski CEO’su Jeff Immelt: “En önemli ders, başarısızlıktır.”

General Electric’in Eski CEO'su Jeff Immelt
Görsel: thestreet

Thomas Edison’un kurduğu, bir dönem ABD’de tüm elektrik sektörünü elinde tutan bu dev şirketin eski CEO’su Jeff Immelt, “girişimcilerin en önemli dersi, başarısızlıklarıdır” sözü ile oldukça faydalı bir tavsiyede bulunuyor. Immelt, başarısızlıktan korkulmamalı ve hatta başarısızlığın en az bir kez tadılması gerektiğini söylüyor.

Charity: Water’ın Kurucusu Scott Harrison: “Ne iş yaptığınız değil, nasıl yaptığınız önemli.”

en-zengin-is-adamlarindan-girisimcilere-tavsiyeler
Görsel: relevant

Charity: Wateradlı kâr amacı gütmeyen ve gelişmekte olan ülkelerin temiz su ihtiyacını gidermeye çalışan, bu konuda da oldukça başarılı olan şirketin kurucusu Scott Harrison, gençlere “ne iş yaptığınızdan çok, o işi nasıl yaptığınızla ilgilenin” şeklinde bir tavsiye veriyor. Sonra da “yaptığınız iş ne olursa olsun en iyi şekilde yapın” diye ekliyor. Oldukça önemli bir tavsiye, sevmediğiniz bir işi yapmak zorunda olsanız bile onu en iyi şekilde yapın ki kendinizle gurur duyabilesiniz.

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk: “Yenilikleri kovalayın.”

en-zengin-is-adamlarindan-girisimcilere-tavsiyeler
Görsel: ted

Dünya’nın en büyük özel uzay taşımacılığı şirketi olan SpaceX ve Dünya’nın en büyük elektrikli araç üreticisi olan Tesla’yı kuran ve Dünya’nın en büyükleri yapan, her girişimcinin de bu başarılarından dolayı idol olarak gördüğü Elon Musk, sıklıkla güldüren söylemleri ile gündeme gelse de çok önemli sözleri vardır. Özellikle de 0’dan 1’e nasıl gidileceğine dair yaptığı söylemler çok daha fazla önemli. Elon Musk, yapılmış bir işi tekrar yapmanın bir insanı bir yere getirmeyeceğini, ancak yapılmamış bir işi yapmanın o insanı 0’dan 1’e taşıyacağını söyler. Elon Musk sözlerine şöyle devam eder; “sadece trendi takip etmeyin, sadece gelişmelere ayak uydurmayın, yenilikleri kovalayın, yeni şeyler yapmaya çalışın.”

Apple’ın Eski CEO’su Steve Jobs: “İyi işler, ekip çalışması ile yapılır.”

Apple’ın Eski CEO'su Steve Jobs
Görsel: visordown

Dünya’nın en büyük telefon üreticisi Apple’ı kuran, büyüten ve adını Dünya’ya duyuran eski CEO’su Steve Jobs, 2011’de vefat edince Dünya’ya sadece Apple’ı değil önemli sözlerini de miras olarak bıraktı. O sözlerinden biri de girişimcilere idi; “iş dünyasında harika şeyler hiçbir zaman bir kişi tarafından yapılmamıştır. Her zaman ekip tarafından ve ekip çalışması ile yapılmıştır.”

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar