Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler

Paylaşmayı unutmayın.

Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler – Günlük yaşamınızda bir rutinin içinde sıkışıp kaldığınızı hissedebilirsiniz. Özellikle yoğun bir iş ve aile hayatınız varsa, bu sıkışıklık daha da artar. Bu sıkışıklıktan kurtulmanın yollarından biri seyahat etmektir. Çünkü seyahat, zihnimizi farklı şeylere odaklar. Aynı zamanda yeni yerler görmek, yeni kültürleri keşfetmek bakış açımızı genişletir. Eğer, “Ben vizeye para vermek istemiyorum.” Diyorsanız, işte vizesiz gezebileceğiniz birkaç ülke.

Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler

Arjantin

@biletbayii

Topraklarının büyük bölümü Güney Amerika kıtasının güneyini kaplayan Güney Konisi’ nde yer alan ülke. Arjantin yüz ölçümü olarak dünyada en büyük sekizinci ülkedir. Arjantin 1870’li yıllardan itibaren zengin yer altı kaynakları ve tarımsal faaliyetlere elverişliliği sayesinde dünyanın en zengin devletlerinden biri olmuştur. Öyle ki, ülkedeki ekonomik refahtan dolayı özellikle 1870 ve 1930 yılları arasında bir göç merkezi olmuştur. Arjantin, en büyük 6. şarap üreticisi ülkedir. Salta’da aromatik bir Torrontes, kuzeyde klasik bir Cabernet Sauvignon tercih edebilirsiniz. Bunların yanı sıra doğa sporları, binicilik, festivaller ve tarihi alanlar açısından çok geniş portföye sahiptir.

Saint Kitts (Saint Christoper) ve Nevis Adaları

vizesiz-seyahat-edebileceginiz-ulkeler
@nereye

Saint Christopher Adası Karayipler’de bir ada. Bu adanın batı tarafı Karayip Denizi ve doğusu Atlas Okyanusu’na bakmaktadır. Öyle ki Güneydoğuda önemli ölçüde daralarak, en büyük su kütlesi olan Büyük Tuz Göleti’ni içeren daha düz bir yarımada oluşturur. Güneydoğuda, Narrows’da, Booby Adası’nın küçük adası yer alır. Neyse ki her iki adanın dağlarından, yerel nüfusa tatlı su sağlayan çok sayıda nehir vardır. İki ana adadan daha küçük olan ve kabaca yuvarlak şekilli olan Nevis, 985 metre (3.232 ft) Nevis Zirvesi’nin hakimiyetindedir. Yıl boyunca hava şartları 25-28 derece arasındadır. Yani her gün hava güzel diyebiliriz.

Bahamalar

@forbestravelguide

Bahama Milletler Topluluğu, Karayipler’de yer alan ve coğrafi açıdan Orta Amerika’ya dahil edilen Batı Hint Adaları’nın kuzeydoğu sınırını oluşturan bir takımada ülkesi. Kuzey Amerika’da bulunan ülkelerden biridir. Adalardan oluşan “yeryüzündeki cennet” denen ülkelerden bir tanesidir. Bahama Uluslararası Film Festivali’ nden Ananas Festivali’ ne kadar birçok eğlencesi vardır.

Karadağ – Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler

@puravidaescape

Karadağ, Avrupa’nın güneydoğusunda Balkanların Adriyatik kıyısında bir ülkedir. Kuzeyde Bosna-Hersek, kuzeydoğuda Sırbistan, doğuda Kosova, güneydoğuda Arnavutluk, batıda ise Hırvatistan ve Adriyatik Denizi ile çevrilidir. Karadağ’ da birçok ekstrem aktiviteler yapabilirsiniz. Örneğin kayak, yelken, rüzgar sörfü, tüplü dalış ve daha nicesi. Üstelik maksimum 90 günlük bir tatil süreci içerisinde vize almanız gerekmez. Ülkenin ilginç yanlarından biri: sahillerde çıplak güneşlenmek çok doğal ve olağan karşılanır. Fakat eşcinsellik ve sarhoşluk pek hoş karşılanmaz. Gitmeden önce gereken önlemleri alın.

Barbados

vizesiz-seyahat-edebileceginiz-ulkeler
@tiempo

Barbados, Güney Karayipler bölgesinde bağımsız bir ada ülkesidir. Karayip Antil Adaları zincirinin bir parçasıdır ve Amerika ülkeleri’nden biridir. Kabaca 13° Kuzey ve 59° Batı da bulunur. Konumuyla Güney Amerika kıtasına bitişiktir. Venezuela’nın yaklaşık 434 kilometre kuzey doğusundadır. Kısacası, Atlas Okyanusu’ nda bulunan bir adadır. Adanın en eğlenceli zamanı şüphesiz Crop Festivali zamanıdır. Crop Over, Barbados’ta başlayan ve kölelik sırasında şeker kamışı tarlalarında erken başlangıçları olan geleneksel bir hasat festivalidir. Burada emekçi çiftçiler şeker kamışlarını sergilerler. Bir yandan da yemek ve müzik eşliğinde halk ve turistler buluşur.

Beyaz Rusya

@coeint

Belarus Cumhuriyeti, Doğu Avrupa’da bulunan bir devlet. 1991’de Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığını ilan eden eski bir Sovyetler Birliği ülkesidir. Bir Slav devleti olan Belarus’un başkenti Minsk’tir. Denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Hatta ülkenin neredeyse yarısı ormanlardan oluşuyor. Kışları dondurucu soğuğa sahip olan bu ülkenin en iyi ziyaret zamanı Temmuz veya Ağustos aylarıdır. Eğer güvenlik konusunda bir endişeniz varsa, derhal bu endişeden kurtulun! Çünkü Beyaz Rusya’ da normal polisten daha çok sivil polis mevcuttur. Yani kimse kolay kolay suç işleyemez. Bundan dolayı suç oranı çok ama çok azdır.  

Bosna-Hersek – Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler

@COE

Bosna ve Hersek, Balkanlar’da 51.197 km² yüz ölçümlü bir ülke. Kuzey, batı ve güneyden Hırvatistan; doğudan Sırbistan, yine güneyden Karadağ ile çevrili olup Adriyatik Denizi’ne Neum şehrinin olduğu yerde yalnızca 20 km’lik limansız bir kıyısı bulunmaktadır. Bosna Hersek kültürel açıdan çok donanımlıdır. Fakat geçmişi çok acı ile doludur. Öyle ki, bu acılar ile kazanılan ülkenin unutulmaması için sokaklardaki bazı duvarlarda mermiler çıkartılmamıştır. Yazının da kışının da ortası olmayan bu ülkeye ya ilkbaharda ya da sonbaharda gitmek en güzelidir.

Meksika

vizesiz-seyahat-edebileceginiz-ulkeler
@travelchannel

Birleşik Meksika Devletleri, Kuzey Amerika’nın güney yarısında yer alan federal cumhuriyet. Kuzeyde Amerika Birleşik Devletleri; güney ve batıda Büyük Okyanusu; güneydoğuda Guatemala, Belize ve Karayip Denizi; doğuda ise Meksika Körfezi ile komşudur. Meksika’ da aradığınız her türlü eğlenceyi bulabileceğinizi garanti ederiz. Çünkü her türlü hissi barındırıyor. Mesela Frida’ dan gelen aşk, salsadan gelen eğlence, biberlerinden gelen acı ve daha nicesi. Bunun yanısıra, balta girmemiş ormanları ve çöllerle kaplı arazisi ile hala doğal güzelliği korunuyor.

Ukrayna

vizesiz-seyahat-edebileceginiz-ulkeler
@getbybus

Doğu Avrupa’da bir ülke. 603.549 km² yüz ölçümüyle tamamı Avrupa’da olan en büyük ülkedir. Doğuda ve kuzeydoğuda Rusya, kuzeybatıda Belarus, batıda Polonya, Slovakya ve Macaristan, güneybatıda Romanya ve Moldova’nın komşusudur. Ayrıca güneyde Karadeniz ve Azak Denizi’ne kıyısı bulunmaktadır. Zengin bir kültüre ve renkli bir tarihe, canlı bir sanatsal damara ve muazzam mimari harikalara sahiptir ve yemekler lezzetli ve çok ucuzdur.

KAYNAK: VİKİPEDİ, GEZİMANYA

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar