Video Pazarlama Nedir? Video Pazarlamanın ABC’si

video pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

Video Pazarlama Nedir? Video Pazarlamanın ABC’si – Teknoloji gelişimini sürdürürken bu durumu avantaja çevirmek için şirketlerin ve markaların eline çok fazla fırsat geçmektedir. Bu fırsatlardan biriside video pazarlamadır.

Video Pazarlama Nedir ve Neden Bu Kadar Önemlidir?

Pazarlamanın teknolojik ortamda sosyal medya, youtube vb. sitelerde markanın müşterilerle etkileşimini arttırmak ve yapılan yeniliklerden müşterileri haberdar etmeyi içermektedir video pazarlama. Video Pazarlamanın bu kadar yaygınlaşmasının sebebi internet üzerinden alışverişin çok fazla yaygınlaşması ve müşterilerin artık çok fazla ürüne ulaşması nedeniyle ürünler markalar arasında kıyaslama yapmaya gitmektedir. En güvenilir marka ve en kaliteli ürünü bulmak için internet üzerinden gerekli araştırma ve kıyaslamalarla kullanıcı deneyimlerini öğrenmek istemektedir. Bunun için en sağlık yöntem kullanıcılar tarafından video olarak görülmektedir.Tüketiciler üzerinde yapılan anket çalışmalarına göre, tanıtıcı içerikli ve kullanıcı yorumlarına dayalı video izlendikten sonra belirtilen ürünü almaya daha kolay ikna oldukları belirlenmiştir tüketicilerin. Bir şeyleri okumak çoğunlukla insanları yormaktadır. Video izleyerek bir takım izlenimler elde etmek daha kolay geldiği için video pazarlamanın etkisi yüksektir.

Video Pazarlama Çeşitleri

İçerik Belirtici Videolar : İstatistiki bilgilere göre insanların %64’ü görsel bilgilerle daha kolay öğrenmektedir. Bir ürünün kurulumunu dört beş cümle ile açıklamak yerine bir görselle kurulumu anlatmak daha kolaydır.

@vidimax.com

Ürün Deneyimleri : Pek çok kişi aldığı ve kullandığı ürünü videoya çekerek olumlu ve olumsuz yönlerini çekmekte ve diğer insanların paylaşımına sunmaktadır. Özellikle youtuber denilen kişiler bu video çeşidini sık sık kullanmaktadır.

Canlı Deneyim : Sosyal medyanın gelişmesi ve canlı paylaşım seçeneklerinin artmasıyla birlikte insalar canlı yayında ürünü ilk kez kullanmakta ve deneyimini sunmaktadır insanlara. Montajsız ve canlı şekilde yapılan ürün tanıtımları insanlara daha cazip gelmektedir.

Video Pazarlamanın Abc’si

A Seviyesinde Videolar : Pazarlama videoları içerisinde en zahmetli ve en pahalı olan video türüdür. Profesyonel olarak hazırlanan ve çeşitli eklemeler ve çıkarmalar ile markaların tv kanallarında ve görsel medya üzerinde paylaşım yaptığı izleyici de direk etki oluşturacak düzeyde videolardır. Halk ile ilk kez buluşacak olan ürünlerin hem iyi bir intiba bırakması hemde markanın güvenilir olduğu hissini vermesi açısından oldukça yararlı bir video türüdür A seviyesindeki videolar.

B Seviyesinde Videolar : Bu video türü daha ekonomik olmakla birlikte birden fazla video içerik üretileceği zaman kullanılan bir türdür. Profesyonel bir yaratıcılık istemeyen personel tarafından da hazırlanan video türüdür. Videoda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sıralı yayınlanan videolar arasındaki tutarlılığın korunmasıdır.

@pazarlamasyon.com

C Seviyesinde Videolar : C seviyesi diğer video türleri içinden en kolay video türüdür. Bu tür için bir cep telefonu yeterlidir. Kullanıcılar ile etkileşimin en orijinal ve en doğal olduğu türdür. Video ile oynanmamış olduğu gibi aktarılan ve markayı birebir şekilde yansıtan ve tüketicilere üretildiği gibi yansıtılan türdür.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar