Versace – Marka Profili

versace-marka-profili

Paylaşmayı unutmayın.

Versace, yıllardan beri  Ralph Lauren, Burberry, Christian Dior, Chanel, Gucci,  Hugo Boss, Louis Vuitton, Zara, Prada ile rekabet yaşamaktadır.

Gianni Versace S.p.A, moda dünyasında Versace olarak bilinir. İtalyan kökenli özel bir şirkettir. Versace, giyim ve aksesuarlarla ilgilendiği için perakende ve yaşam tarzı endüstrisi ile ilişkilidir. Versace, 1978 yılında İtalya’nın Milan kentindeki Gianni V. tarafından bulundu. Gianni Versace, modayı sanattan, tiyatrodan rock’n roll dünyasına kadar bir başka seviyeye taşıdı. Gianni Versace’ın ölümünden sonra Donatella V.küçük kız kardeşi Versace’ı yaratıcı yönetmen olarak devraldı ve Versace’i şöhretin zirvesine çıkardı.

Versace Pazarlama Stratejileri

Versace, lüks ürünlerle uğraşan ve müşterilerine karmaşık, nefes kesici ve ayrıcalıklı ürünlerin mükemmel bir karışımını sunan bir moda markasıdır. Şirket, özgün marka ve tasarımların, özel marka imajını koruyacak şekilde sunulmasını sağlar. V. Koleksiyonları, V. Jeans ve Versus V. içerir. Versace ürün portföyünde bay, bayan ve çocuklar için ürünler bulunmaktadır. Onun dışında ev Koleksiyonu, yaşama ve yemek alanı ile banyo ve yatak gibi eşyalar için ürünler içerir.

Versace ayrıca her iki cinsiyetten çocuklar için 6 ay ila 36 ay ve 4 ila 14 yaş arası çocuklar için kıyafet ve aksesuar üretiyor.

Kaynak

Versace Markasının Dünya Pazarındaki Yeri

Versace, dünyanın çeşitli ülkelerinde ürün varlığıyla dünya çapında bir markadır. Merkezi İtalya’da bulunan Milano merkezlidir. Marka, 2016 yılına gelindiğinde dünya pazarında tahmini bin beş yüz butik aracılığıyla işletildi. Zamanla marka, yurtdışı pazarındaki faaliyetlerini genişletti ve 1991’de İskoçya’da Glasgow’da İtalya’dan sonraki ilk butiği açıldı.

2011 yılında, Versace H&M satış noktalarında yeni bir giyim hattı ve bazı ev eşyalarını piyasaya sürmek için H&M ile ortaklık anlaşması imzaladı. 2015 yılında, özel bir spor ayakkabı serisi başlatmak için Lil Buck ile işbirliği yaptı. 2015 yılında, China ve Versace firmasından Mind Group firması, Çin’de Versace Residences olarak bilinen lüks konut kuleleri tasarlama anlaşmasına girdi.

Dağıtım ve satış departmanları;

Ticari varlığını başarılı bir şekilde sürdürmek için marka, satış faaliyetlerini perakende, dağıtım ve satış departmanları aracılığıyla yönetir. Şirket, ürünlerini satış noktalarında ve satışlarında pazarlamaya yardımcı olan çeşitli bağlantılara sahiptir. Markamız, birçok ülkede dağıtım ve satın alma olanakları sunan, markanın çıkışı olmadığı yerlerde bile resmi bir web sitesine sahiptir. Bu, çevrim içi mağazanın açılışı ile büyük ölçüde büyüdükçe satış rakamlarında büyük bir fark yaratılmasına yardımcı oldu.

Versace’nin Fiyat Politikası

2017 mali yılının sonunda, Şirket gelirlerini 669 milyon Euro olarak bildirdi. Potansiyel müşterileri olarak yenilikçi ve lüks ürünler için yüksek tadı olan seçkin sınıfını hedef aldı. Şirket, gelişmiş müşterileri için üst düzey moda, cazibe, stil ve mükemmel tasarımları harmanlayan üstün bir marka olarak konumlandı.

Ürünleri için premium bir fiyatlandırma stratejisi benimsemiştir. Müşterileri, toplumun maddi değerden daha fazla marka değeri konusunda bilinçli olduğu kesime ait olduğu için, marka çok yüksek fiyat politikasını sürdürebilir. Markanın ürünlerini giymek bir onurdur, moda endüstrisindeki kavramdır ve bu nedenle müşteriler koleksiyonlarından giyim satın almak ve giymek için isteklidir.

Marka ayrıca…

Versace ayrıca, nefes kesen ve benzersiz olan kişiselleştirilmiş tasarımlar tasarlar. Özel doğası gereği bu tür ürünler için ekstra ücret alır. Şirket, bu tür ürünler için yüksek prim fiyatlandırmasını benimsemiştir. Tüm müşterileri, marka tarafından belirlenen fiyatları ödemeye hazırdır ve bu nedenle şirket, tüketici pazarındaki itibarını başarı ile koruyabilmiştir.

Versace’nin Ünlüleri

versace-marka-profili-görsl
versace instagram

Versace, seçkin müşterileri arasında en yüksek görünürlüklere sahip, dünya çapında tanınan bir markadır. Yüksek marka görünürlüğünü korumak için tüm tanıtım faaliyetlerine azami önem vermiştir. Yunanistan’dan gelen mitolojik bir figür olan Medusa’nın logosu akılda kalıcı ve müşteriler üzerinde doğrudan ve olumlu bir etkiye sahip. Farkındalığı ve hayvan zulmüne karşı mücadelesinin bir parçası olarak, marka, tüm koleksiyonlarında kürk kullanımını durdurmak istediğini açıkladı.

Versace, özellikle ünlüler için bir marka olduğundan, bu ünlü şahsiyetler aracılığıyla hem doğrudan hem de dolaylı olarak ilgi odağı olmuştur. Marka, moda endüstrisindeki imajını yansıtması için bazı ünlü ünlüler tarafından giyilir ve desteklenir. Elbiseler Elizabeth Hurley, Michael Jackson, Elton John, Monako Prensesi Caroline ve Galler Prensesi için tasarlandı.

Günümüz ünlüleri;

2000 yılında, Jennifer Lopez 42 Yıllık Grammy Ödülleri’nde yeşil markaya ait elbise giydi ve tüm zamanların en ikonik beşinci elbisesi seçildi. 2008 yılında Elizabeth Hurley’nin elbisesi Daily Telegraph tarafından yapılan bir ankette ilk sırada oylandı.

Marka çeşitli sponsorluk anlaşmalarına girmiştir ve bunlardan biri 2006 yılında Lamborghini Murcielago LP640 VERSACE’i üretmek için Lamborghini ile olmuştur. Marka, pazarlama stratejisinin bir parçası olarak çeşitli defilelerde yer almaktadır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar