Uzaktan Çalışanların Çoğu Çıplak Çalışıyor

Paylaşmayı unutmayın.

Uzaktan Çalışanların Çoğu Çıplak Çalışıyor – Salgının dünyaya yayılmasından sonra girilen bu pandemi sürecinde, çalışma alanlarında büyük değişiklikler oldu. Artık uzaktan çalışma sürecine girildiğinden insanlar evlerinden işlerini yürütür hale geldi. İş yerinde olunmaması istediğiniz kişisel standartların oluşmasına yol açabiliyor. Konforlu olmayan ofis yerinden ziyade, evinizde istediğiniz ortamı yaratma özgürlüğüne sahipsiniz. Tabi bu durum yeni alışkanlıklara yol açtı.  Bunlardan en ilginci ve rahatı çıplak çalışmak.

Uzaktan Çalışanların Çoğu Çıplak Çalışıyor

uzaktan-calisanlarin-cogu-ciplak-calisiyor

1) Araştırmaya Göre Her 3 kişiden 1’i

Pek çok insan hala evden çalıştığı için, resmi kıyafet giymiyor. Evde kıyafet yönetmeliği uygulayan pek fazla işletme olmadığından, Amerikalı bir şirket, sıradan insanların nasıl davrandığını görmek için bir çalışma başlattı. Bu çalışmada, daha önce ofiste neredeyse her gün çalışan ve şimdi tabii ki artık o ortamda olmayan 1.000’den fazla kişiyi incelendi. Hepsi evden çalışıyor ve geniş bir yelpazede ele alındı. Amacın insanların bu günlerde nasıl giyinmeye başladıklarına, kıyafetlere ne kadar para harcadıklarına ve ne giymeyi sevdiklerine dair bir fikir edinmek olduğunu söylüyor şirket. Yapılan anketlerde evde çalışanların %30’u çıplak olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda en popüler evden çalışma kıyafetinin ya rahat giyim ya da atletik giyim olduğu görülüyor.

uzaktan-calisanlarin-cogu-ciplak-calisiyor

2) Çıplak Çalışma Günü

Evet pandemi ile yaygınlaşan bu alışkanlık yeni değil, hatta günü bile var. Rahatsız ofis ortamından bunalan insanların desteklediği bir gün olan, ”Çıplak Çalışma Günü” Lisa Kanarek adında yazarın yarattığı bir marka. İlk olarak 1 Şubat 2014′ te kutlandı. Burada ki olay evinizin rahat ortamında çalışmakla ilgilidir. Şubat ayının ilk cuma günü kutlama olarak geçer. Çıplak Çalışma Günü, giysisiz çalışmak demek değildir. Daha ziyade, rahat sınırlar içinde evinizden çalışmakla ilgilidir. Kutlama için ilk olarak, İnsanlar patronlarından veya amirlerinden evden çalışmak için izin alırlar. Evde çıplak çalışmak zorunda değiller, bu sadece isteğe bağlı. En rahat olabilecekleri ortamı yaratıp, huzurlu bir şekilde işlerini devam ettirmek. Böyle bir durumun kendilerinin üretkenliğini arttırdığını ve mutlu olduklarını dile getiriyorlar. 

Uzaktan Çalışanların Çoğu Çıplak Çalışıyor – Yeni Alışkanlıklar

uzaktan-calisanlarin-cogu-ciplak-calisiyor

Çıplak çalışmak, farklı insanlar için farklı anlamlara gelebilir. Bazıları, çıplak çalışmayı işe yolda geçen süreden kurtulmak, bazıları patronsuz ve can sıkıcı kişilerle aynı ortamda bulunmaktan kaçınmak olarak görebilir. Kimileri için ise, gerçekten çıplak çalışmak anlamına gelebilir. Çoğumuz, etrafımızdaki biri tarafından izlendiğimizi ve tüm bu şeylerden kurtulmak için en iyi yerin ev olduğunu hissederiz. Kişinin evde edindiği özgürlük ve esneklik, ofis dahil başka hiçbir yerle karşılaştırılamaz. Tabi ki de Uzaktan çalışırken dijital güvenliğinizi ihmal etmemek önemli bir noktadır. Cihazlara yönelik saldırıların arttığı bu dönemde, kişisel standartlarımızı rahatlatmak için online korumayı göz ardı etmemek lazım.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar