Korona Sonrası Uzaktan Çalışmanın Faydaları

korona-sonrasi-uzaktan-calismanin-faydalari

Paylaşmayı unutmayın.

Korona Sonrası Uzaktan Çalışmanın Faydaları – COVID-19, giderek daha fazla çalışanın evden çalışmasını sağladı. Yapılan birçok sayıda ankete katılan insanların % 98’i, kariyerlerinin geri kalanı için uzaktan çalışma seçeneğini istediklerini söyledi. Uzaktan çalışmanın başarılı olması için işverenlerin doğru ekipmanı ve diğer desteği sağlaması gerekir. Ayrıca çalışanlar, gözetim olmadan işlerini yapabilmelidir. Uzmanlar ve savunucular, doğru şekilde kurulursa uzaktan çalışmanın birçok faydası olduğunu vurguluyorlar.

Korona Sonrası Uzaktan Çalışmanın Faydaları

Yolda Geçen Zaman

korona-sonrasi-uzaktan-calismanin-faydalari
@unsplash

Araba ya da toplu taşıma araçlarıyla işe gidip gelmek ile artan stres, daha fazla kirlilik ve solunum problemleriyle ilişkilendirilmektedir. Yapılan bir analize göre, işe arabayla gidip gelen ortalama bir insan yılda saatini trafikte sıkışıp kalmış halde geçiriyor. Bu zaman kaybı İstanbul gibi büyükşehirlerde

Üretkenlik

Uzaktan çalışma ile ilgili çalışmalar yeni değil. 2014 yılında Stanford profesörü Nicholas Bloom tarafından yönetilen tanınmış bir çalışma, bir Çin seyahat acentesinde uzaktan çalışanları inceledi ve ofis tabanlı meslektaşlarından yüzde 13 daha verimli olduklarını buldu.

Dolaylı Yoldan Daha Temiz Çevre

korona-sonrasi-uzaktan-calismanin-faydalari
@unsplash

Bir başka araştırmada, herkes zamanının yarısında uzaktan çalışsaydı, araç seyahatinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını yılda 51 milyon metrik tondan fazla azaltabilirdi. Elbette insanlar işe döndüklerinde yollar yeniden dolabilir, özellikle de insanlar toplu taşıma araçlarında virüse yakalanmaktan korkarlarsa…Daha fazla insan uzaktan çalışmaya başlasa bile, arabalarını eve daha yakın işler için daha fazla kullanabileceklerini de unutmamak gerekir. Ofis yolcuları tüm trafiğin yalnızca yüzde 18’ini oluşturuyor.

Korona Sonrası Uzaktan Çalışmanın Faydaları – Birikim için Fırsatlar

İnsanların benzin ve kreş gibi şeylere harcama yapmayarak her yıl ortalama 5.000 TL ila 12.000 TL tasarruf edebileceğini tahmin ediliyor. Şirketler gayrimenkule daha az harcayabilir. Ofis yemek, elektrik,su ve diğer giderlerde tasarruf sağlanır.

@unsplash

Daha Fazla İş Tatmini – Verimlilik

Daha korona virüsün adı bile zikredilmemişken 2005 yılında yapılan bir araştırma, insanların uzaktan çalışmaya harcadıkları her ek saatte iş tatmininin arttığını bulmuştur. 2020 yılına gelindiğinde pandemi sürecinde evde yapılan çalışmaların başarı oranı da oldukça yüksek. Ve çalışanlar evde kalmanın zorunluluğunu yaşasalar da işlerini daha rahat koşullarda gerçekleştirdikleri için iş tatminlerinin yüksek olduğunu belirtiyorlar. Ancak pandeminin belirsizliği, virüsü önleyecek aşının henüz bulunamaması çalışanlarda gelecek kaygısı yarattığı da bir gerçek…

Daha Az Hastalık – Daha az İzin

Şirketler, işyerlerini masalarda pleksiglas bariyerler ve özel hava filtreleri ile yeniden yapılandırmayı düşünürken bile, çalışanların evden çalışmasına izin vermek onları sadece Covid-19 değil tüm bulaşıcı hastalıklardan korumaya yardımcı olabilir.

korona-sonrasi-uzaktan-calismanin-faydalari
@unsplash

Korona Sonrası Uzaktan Çalışmanın Faydaları – Fitness ve Sağlık için Daha Çok Zaman

Biraz daha zamanınızın olması, eğer akıllıca kullanıyorsanız, çok faydalı olabilir. Sizi hareket ettirmek için evin her yerinde spor yapın. Bir anlamda çamaşır yıkama, temizlik de sizin için spor olacaktır. Bunların tümü sizi aktif tutar.

Korona Sonrası Uzaktan Çalışmanın Faydaları; Pandemi ve uzaktan çalışma koşulları çalışanlar açısından aile ile geçirilen daha fazla kaliteli zamanın yanı sıra kendini geliştirmek açısından da olumlu sonuçlar verdi. Pandeminin en büyük artısı ise yöneticilere oldu. Çünkü, işçilerin işlerini sürekli gözetim olmaksızın yapmaları için güvenilebileceklerini göstermiş oldu.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar