Unicorn Frappucino İle Gözler Starbucks’ta!

unicorn frappucino

Paylaşmayı unutmayın.

Starbucks, sadece 5 gün satışta olacak renkli ve sevimli görünen yeni lezzetini gündeme oturtmayı başardı. Unicorn Frappucino adındaki bu ürün, 19 – 23 Nisan tarihleri arasında sadece ABD, Kanada ve Meksika’daki belirli Starbucks dükkanlarında satılacak.

Görüntü olarak pembe, mor ve mavi tonlarda renklere sahip frappucinonun tadının nasıl olduğunu tarif edebilmek için vloggerlar hemen iş başına geçtiler. Bir internet fenomeni olan ve Türkiye’de de artık çok seyredilenler arasına giren “tadım testi videoları”, vloggerlar için kaçırılmaz bir fırsat. İşte Unicorn Frappucino’yu satın alabilen ve tadına bakıp video çekebilen bir vloggera göre bu içeceğin tadı “inanılmaz ekşi”. Tadım anı yorumları videonun 6:55 anında başlıyor. Bu videonun sadece 1 günde 1 milyon kişi tarafından seyredilmiş olması çok anlamlı. Sonuç olarak Starbucks Unicorn Frappucino’yu gündeme yerleştirmeyi başardı.

Çok kısa sürede adeta bir çılgınlık haline gelmiş olan Unicorn Frappucino sosyal medyada kasırgalar estirmeye satıştan kalkacağı zamana kadar devam edecek gibi görünüyor. Instagram ve Twitter’da da #unicornfrappucino etiketiyle yüzbinlerce paylaşım yapılmış durumda. Hatta ürünün satışının olmadığı ülkelerde yaşayan kişilerin Starbucks’a sitemlerini bile görebilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/BTJEJMzgrfh/

https://www.instagram.com/p/BTJnENOBBqq/

Sadece ilgi görmek değil, aynı zamanda kötülemek de tabii ki dijital pazarda olmazsa olmaz.

Bu konuda da hemen troll kullanıcılar iş başına geçiyor ve Starbucks’a belki isteyerek belki de istemeyerek yardımcı oluyorlar. Starbucks’ın sitesinde Unicorn Frappucino ile ilgili yayınladığı içerik bilgilendirmesi, sağlık penceresinden bakan kişilere göre bir felaket!

Bu tabloya göre içerisinde bulunan 59 gram şeker, bir kutu Coca Cola’da (39 gr), bir tane Twinkie’de (16,5 gr), bir kavanoz Ben&Jerry’s dondurmada (27 gr) ya da bir tane sütlü çikolatada (24 gr) bile yok! Hal böyle olunca bu durumdan dolayı yapılan paylaşımlar da dikkat çekici.

https://www.instagram.com/p/BTJnw0Nlr-5/

Starbucks iyi ya da kötü her şekilde bu hamlesi ile başarıya ulaşmış. Artık sansasyon oluşturarak gündeme oturmak dijital pazarlama dünyasının fenomeni haline gelmiş durumda. Belki bu şekilde sınırlı sayıda ve sınırlı günde üretim yaparak, çok sayıda insanı denek olarak kullanmış ve yeni çıkaracağı ürününü tattırarak nabız yoklamış, hatta “sınırlı üretim” adı altında ulaşılması zor bir ürün gibi göstererek satın alma güdüsünü psikolojik olarak uyarmış olabilir. Ne dersiniz belki bu içecek menüye girerse bu beş gün içerisinde sattığı kadar satamayabilir bile!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar