Reklam Dünyasının Bir Başka Yüzü: Vloggerlar

camera

Paylaşmayı unutmayın.

Blog Değil, Vlog! “V” ile

Blog yazmak, Vlog çekimi yapmaktan çok daha önce karşılaştığımız bir araçtı. Reklamcılığın sosyal medya ve bloglar üzerinden gelişimi, kişilerin ilgilendiği konulardaki araştırmalarını bile vloglar ve bloglar üzerinden yapmasına sebep oldu. Böylece de Vloggerlar ortaya çıktı. Hatta Vlog akımı, atası Blog’tan bile daha kuvvetli hale geldi.

Vlog, ilgilenilen konuda blog yazmanın ötesinde videosunun çekilmesi anlamını taşımaktadır. Gezdiğiniz yeri tanıtmak amaçlı, günlük makyaj rutininizi paylaşma üzerine ya da bir konuyu tartışmak üzerine video çekilebilir. Kısacası Vlog, Blog’un yazı kısmının yerini videoların almış olduğu halidir.

vlog

@sergioalejandroortiz

Vloglar; makyaj, seyahat, bebek bakımı, müzik, spor, moda vb. pek çok konuda hazırlanabiliyor. Bazıları neredeyse günlük halini alan Vloglar reklam dünyasının da en etkili silahlarından biri olmaya aday.

Vlog, Neden Blog’tan Daha Çok Önemsenmeye Başladı?

Bunun birkaç sebebi var aslında. İlk sebebi, insanların bazen uzun ürün tanıtımları okumak yerine, ürünü kullanan ve bu konudaki tecrübesini, çektiği videoda aktaran kişiyi izlemeyi tercih etmeleri olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda takipçinin ve Vloger’ın ya da reklam verenin daha aktif şekilde iletişim kurabilecekleri bir ortam yaratılmış oluyor. Böylece reklamın etki alanı genişliyor. Ürünü merak eden kullanıcı, ilgilendiği ürün hakkında daha fazla ve bir nevi yüz yüze hissi veren bilgi aktarımına dahil olmuş oluyor. Bir de videodaki karakterin/fenomenin sempatikliği, kurduğu diyalog, videodaki hali tavrı, insanların ürünlere daha fazla çekilmesine ya da üründen soğumasına sebep olabiliyor.

Bir yazıyı akılda tutmak  yerine, görsel olarak pek çok kere izleyip daha hızlı bilgi alabildikleri bir platformu tercih etmeleri de çok şaşırtıcı değil aslında.

cameraman

@sethdoyle

Ayrıca videoda ürünleri her açıdan görme şansları, hatta kullanım şeklini bile görebilme imkanı kullanıcıların ilgisini Vlog’lara daha çok çekiyor. Aynı zamanda video üzerinden ürüne, firmanın web sitesine ya da benzer diğer linklere ulaşılabiliyor. Konuyla alakalı daha fazla kaynak ve görsel bulabilme imkanı ile Vloglar tüketicinin ilgisini taze tutuyor. Aynı zamanda ürüne ulaşımı da kolaylaştırıyor.

Videolardaki mekanın dekorasyonu veya atmosferi de Vlogger’ın kendisi kadar önemli oluyor. Yine daha önceki blog yazısında bahsettiğimiz gibi, ürünün reklamını yapan kişinin içinde yer aldığı atmosfer ideal bir imaj oluşturduğunda ürüne olan ilgiyi arttırabiliyor. Bu da Vlog’ların dikkat çekiciliği ile reklam yapacak markalar için önemini ortaya koyuyor.

Daha önce yayımlanmış olan “Reklam Dünyasının Klavyedeki Yüzü: Bloggerlar” başlıklı yazımızın bu yazıya destek niteliği taşıyacağını düşündüğümüzden, o yazıyı da okumanızı öneriyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar