Ücretsiz Yüksek Kaliteli Fotoğraflar Bulabileceğiniz 10 Websitesi

Paylaşmayı unutmayın.

Ücretsiz Yüksek Kaliteli Fotoğraflar Bulabileceğiniz 10 Websitesi – Bir web sitesine veya bloga yazan, tasarlayan veya başka bir şekilde katkıda bulunan herkes yüksek kaliteli fotoğraflara ilgi gösterir. İçeriğiniz için yüksek kaliteli görsellere sahip olmak kesinlikle çok önemlidir. Özellikle sosyal medya etkileşimi için, iyi yerleştirilmiş bir görsel sizin için herhangi bir miktarda SEO optimizasyonu veya sponsorlu gönderilerden daha iyi iş yapabilir. 

Herhangi bir düzgün web tasarımcısı veya içerik oluşturucu, hayatlarının büyük bir bölümünü siteleri için mükemmel görselleri arayarak harcar. Yüksek kaliteli stok fotoğraflara çevrimiçi olarak kolayca erişilebilir, ancak genellikle bu resimler çok pahalıdır, bu da kısıtlı bir bütçeyle (veya hiç bütçesi olmayan) çalışanlar için bir engeldir.

Neyse ki, nereye bakacağınızı biliyorsanız, kullanmanız için mükemmel kalitede çok sayıda ücretsiz görüntü vardır. Bunları bulmak ise epey zordur. 

Ama biz çalışmamızı yaptık. Bir sonraki tasarım işiniz için size biraz zaman kazandırmak için en iyi 10 ücretsiz stok görsel web sitemizin bir listesini bir araya getirdik. Umarız aradığınızı bulabilirsiniz! İyi okumalar!

Ücretsiz Yüksek Kaliteli Fotoğraflar Bulabileceğiniz 10 Websitesi

10. Gratisography

Viola - gratisography
@violaventures

Bu %100 ücretsiz stok görseller, fotoğrafçı Ryan McGuire’dan size bir hediye. Bir arama işlevi olmadan, aradığınızı bulmak için biraz kaydırmanız gerekecek, ancak birçok resimde bir mizah dokunuşu olduğu için çok kolay sıkılmayacaksınız.

Arama özelliği bulunmaz. Bu sebeple istediğiniz görseli bulmanız biraz zaman alabilir. Ama yüksek kaliteli görseller için harcadığınız zamana değecektir. 

Gratisography nezaket sistemi üzerine çalışan bir sitedir. Forotğraflar için bir ücret ödemeniz gerekmez. Ancak daha iyi fotoğraflar için bağışlar takdir edilir ve toplanır.

9. Jay Mantri

Road, mountain, jay, mantri, nature, HD wallpaper | Wallpaperbetter
@betterpictures

Bu hazır fotoğraf koleksiyonu, çoğunlukla geniş manzaralar ve belirli bir atmosfer için harika görseller içerir. Hiçbir özellik aramayan web tasarımcıları için bu site paha biçilemez bir kaynaktır.

Aradığınızı bulamazsanız, her hafta 7 yeni fotoğrafın yükleneceği önümüzdeki Perşembe günü tekrar kontrol edin. Alt kategorilerde bir arama işlevine sahip olmasanız da, daha küçük bir ızgara düzenine sahip bir arşive erişirsiniz, bu da amacınıza uygun olabilecek görüntülerin hızlı bir şekilde taranmasına olanak tanır.

8. Public Domain Archive

Top 35 Free Public Domain Image Websites
@designhill

Bu web sitesinin temel amacı, harika fotoğrafçıların hazinelerini sergilemek ve keşfetmektir, bu nedenle genel “shutterstock” görselleri arıyorsanız hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Burası orası değil! 

Ancak en yüksek kalitede %100 ücretsiz, eski ve modern fotoğraflardan oluşan bir koleksiyon mu arıyorsunuz? O zaman Pıublic Domain Archive hiç de fena bir tercih değildir.

8. Life of Pix

Free high resolution photography - Life of Pix - Home
@lifeofpix

Kanada reklam ajansı olan Leeroy ve orada çalışan tüm fotoğrafçı arkadaşlara teşekkür etmelisiniz. Neden mi? Çünkü hepsini bağışlamışlardır! 

Bu sitede oldukça çeşitli kategorilerde yüksek çözünürlüklü, kamuya açık görüntüler bulabilirsiniz. Ayrıca telif hakkı kısıtlaması yoktur, site haftalık olarak güncellenir ve hatta kullanımı ücretsiz stok videolar için ilgili bir siteye bağlantı bile verirler! 

7. PicjumboÜcretsiz Yüksek Kaliteli Fotoğraflar Bulabileceğiniz 10 Websitesi

ucretsiz-yuksek-kaliteli-fotograflar-bulabileceginiz-10-websitesi
@picjumbo

İçerik oluşturucu Viktor Hanácek’in bu devasa ve hala büyüyen görsel koleksiyonunda gezinmek kolaydır. Çoğunlukla atıfta bulunulması gerekmeyen ücretsiz stok fotoğraflar içerir.

Site tamamen reklamlarla finanse edilir. Bu da onun çalışmaya devam etmesine ve Viktor’un dünyayı dolaşmasına ve fotoğraflarını çekmesine izin verir.

Bu site özellikle yemek çekimleri için harikadır. Bu nedenle yemekle ilgili bir işletme veya blog işletiyorsanız, bu yıllardır aradığınız sayfa olabilir.

6. IM Free

@designcrowd

IM Creator, en nihayetince çevrimiçi bir web sitesi oluşturma aracıdır. Ancak tasarımlarınızda kullanmak üzere küçük bir premium fotoğraf kitaplığı da oluştururlar.

İyi organize edilmiş koleksiyonları, ücretli hazır görüntülerden daha iyi olmasa da aynı kalitede, kişisel ve ticari kullanım için ücretsiz olan görseller içerir.

Bu sitedeki resimler için atıfların gerekli olduğunu unutmayın, ancak olağanüstü kaliteleri bu resimleri buna değer kılar.

5. Death to the Stock PhotoÜcretsiz Yüksek Kaliteli Fotoğraflar Bulabileceğiniz 10 Websitesi

ucretsiz-yuksek-kaliteli-fotograflar-bulabileceginiz-10-websitesi
@producthunt

Bu ayın stok fotoğraflarını e-posta olarak mı almak istiyorsunuz? Harika duruyor! 

İşte buraya kaydolmak sizin bunu yapmanıza olanak sağlar. Kaydolmak kolay ve ücretsizdir. Sadece e-posta adresinizi girersiniz ve hazırsınız. Hatta hemen özel bir karşılama hediyesi olarak ücretsiz bir fotoğraf paketi bile alırsınız! 

İlk bakışta, bu fotoğraflar biraz genel durur. Ancak resimlerin konuları ve stilleri, onları web sitelerinde arka plan resimleri gibi kullanımlar için ideal kılar.

Tek dezavantajı, tam olarak aradığınızı aramanın hiçbir yolunun olmamasıdır, bu nedenle belirli bir şeyin peşindeyseniz biraz araştırma yapmaya hazır olun.

4. Unsplash

I Made a Mistake and Gave My Photos Away for Free on Unsplash | PetaPixel
@petapixel

Unsplash kişisel veya ticari amaçlarla ücretsiz olarak kullanılabilen ve hiçbir atıfta bulunulmadan çok sayıda yüksek çözünürlüklü görüntü içeren bir web sitesidir.

Harika görünen fotoğraflarından oluşan devasa seçimleri “insanlar”, “teknoloji” veya “doğa” gibi kategorilerle daraltabilirsiniz. Ayrıca bir abonelik alabilir ve her 10 günde bir 10 yeni fotoğrafın doğrudan gelen kutunuza teslim edilmesini sağlayabilirsiniz. Mükemmel değil mi?

3. PikWixard 

ucretsiz-yuksek-kaliteli-fotograflar-bulabileceginiz-10-websitesi
@progpros

PikWizard, 1 milyondan fazla stok görsel ve videodan oluşan çarpıcı bir kütüphaneye sahiptir. PikWizard’ı öne çıkaran şey, her bir görüntüyü alıp grafik tasarım yazılımı Design Wizard’da düzenleyebilmenizdir.

Atıf gerekli değildir, yani her bir görseli ve videoyu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ancak web sitesinde Adobe ve Shutterstock sponsorlu görselleri de vardır.

2. StockSnap.ioÜcretsiz Yüksek Kaliteli Fotoğraflar Bulabileceğiniz 10 Websitesi

Free Stock Photos and Images - StockSnap.io
@stocksnap.io

StockSnap.io’da çok çeşitli güzel ücretsiz stok fotoğraflar ve yüksek çözünürlüklü görüntüler vardır. Site ayrıca, mevcut binlerce görsele göz atmayı kolaylaştıran çok kullanışlı bir arama özelliğine sahiptir. Buna ek olarak, site, mevcut en popüler fotoğrafları bulabilmeniz için görüntülemeleri ve indirmeleri takip eder.

StockSnap, günlük olarak yüzlerce görsel ekler ve tüm fotoğraflar, Creative Commons kamu malı altında yayınlanır. Yani atıf gerekmez.

1. Pixabay

ucretsiz-yuksek-kaliteli-fotograflar-bulabileceginiz-10-websitesi
@designcrowd

Bu sayfa ciddi anlamda herhangi bir web tasarımcısının hayalidir. Çok sayıda parlak yüksek çözünürlüklü fotoğraf, vektör ve illüstrasyon barındırır. Yüksek işlevli arama özellikleriyle gezinmesi kolaydır ve hepsinden önemlisi tamamen ücretsizdir. 

Ayrıca misafir olarak göz atma veya Captcha’yı atlamanıza izin verecek ücretsiz üyelik alma seçeneğiniz vardır. Çoğu görselin atıfta bulunmaya ihtiyacı yoktur, ancak birkaç istisna olduğu için kullandığınız her birini kontrol ettiğinizden emin olun.

Projeniz için mükemmel görüntüyü bulmak gerçek bir güçlük olabilir ve çok büyük miktarda zaman, enerji ve para gerektirebilir. Umarım, bu siteler yanınızdayken, tasarımlarınıza sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz!

Kaynakça

  • https://blog.designcrowd.com/article/623/
  • https://www.techradar.com/best/free-stock-photos

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar