SEO Stratejinizi Geliştirin – 4 Ücretsiz Google Aracı

Paylaşmayı unutmayın.

SEO Stratejinizi Geliştirin – 4 Ücretsiz Google Aracı SEO alanında ücretli araçlar için bolca seçenek var. Ancak yeni başlıyorsanız veya süslü araçlar için gerekli bütçeye sahip değilseniz, hala birçok kaynak var.

Bu yazıda, en sevdiğimiz ÜCRETSİZ Google araçlarından dördünü sıraladık. Ayrıca bunların SEO oyununuzu hızlandırmanıza nasıl yardımcı olabileceğini ele alacağız.

SEO Stratejinizi Geliştirin – 4 Ücretsiz Google Aracı

1- Google Trends

Google Trends , arama sorguları etrafındaki “trendleri” izlemek içindir. Bu, onu anahtar kelime araştırması için harika bir araç yapar .

Yeni anahtar kelimeler bulma

Sitede, geniş bir konu veya belirli bir arama sorgusu girebileceğiniz bir arama çubuğu göreceksiniz. Sorgunuzu girdikten sonra, zaman içinde sorguda ilginizi çeken bir eğilim grafiği çıkar.

Bu yararlı olsa da, gerçek cevherler sayfanın alt kısmındadır: İlgili Konular ve İlgili Sorgular.

seo-stratejinizi-gelistirin-4-ucretsiz-google-araci

Varsayılan olarak, bu kutuların her ikisi de “yükselen” olarak ayarlanacaktır. Bu, bu konuların ve sorguların şu anda çekiş kazandığı anlamına gelir. Bunlar, ilk sıralara hareket etmek ve hızlı bir şekilde yükselmek için öncelikle yararlanmak isteyebileceğiniz anahtar kelimelerdir.

Gelişmiş anahtar kelime araştırması

Temel düzeyde bile Google Trendler faydalıdır, ancak her zaman bir adım daha ileri gidebilirsiniz. Google Trends’in üst kısmında bölge, zaman aralığı, kategori ve arama platformları belirlemenize olanak tanıyan bir menü bulacaksınız.

Bölge, arama verilerini coğrafi olarak nereden çekmek istediğinizi belirlemenizi sağlar. Bu, özellikle yerel SEO projeleri üzerinde çalışırken faydalıdır.

2. Görsel Hikayeler

Google, Visual Stories‘i “Meşgul pazarlamacılar için Google’dan gelen trend konular ve verilerle yönlendirilen küçük boyutlu görsel hikayeler” olarak özetler .

Bu hikayeler, tatil alışverişi trendlerinden belirli sektör vaka incelemelerine ve daha fazlasına kadar uzar. Her biri birkaç tahmin veya veri noktası içeren etkileşimli slaytlardır.

Linkte bulunan otomotiv sektör hikayesinden bir görseli aşağıda görüyorsunuz.

Ancak bu veri noktaları yalnızca arama verileri odağında çalışmıyor. Bunun Google tarafından kapsamlı bir vaka çalışması olduğu açık. Paylaşılan bazı tahminler, izleyicilerin arzularını, deneyimlerini ve algılarını ele alır.

Bu bilgiler, daha önce müşteri için önemli olan şeyler de dahil olmak üzere, kullanıcı yolculuğunu değiştirmek içindir. Ayrıca, daha önce ortaya çıkarılmamış sorunlu noktaları ele almak içindir. Bununla birlikte daha temel bir düzeyde, bir SEO’ya hangi anahtar kelimelere odaklanacağı konusunda bir fikir vermek için de kullanılabilir.

3. Mağazamı Büyüt – SEO Stratejinizi Geliştirin

Grow My Store , çevrimiçi veya şahsen bir ürün satan kişiler için harika bir araçtır. Grow My Store, Başarılı Çevrimiçi Mağazalar için Google Tanımlayıcıları için siteleri test eder.

Bu tanımlayıcılar beş kategoridir. Ürün Bilgileri, Mağaza Ayrıntıları, Kişiselleştirme, Müşteri Hizmetleri ve Güvenlik.

seo-stratejinizi-gelistirin-4-ucretsiz-google-araci

Bu araç, Google’ın ürün satan bir işletme web sitesi için olmazsa olmazlar fikrini tam anlamıyla aktarır. Dahil edilen bileşenlerden bazıları ürün incelemeleri, alışveriş yapanlar için profiller, canlı sohbet ve HTTPS’dir.

Grow My Store’u kullanmak için üç soruyu yanıtlamanız yeterlidir. Bunlar alan adınız nedir, ne tür bir işiniz var ve hangi sektördesiniz? Soruları yanıtladığınızda, genel puanınız ve sektörünüzle ilgili bazı verilerle birlikte raporunuzun bir önizlemesini göreceksiniz. Tam raporunuzu önerilerle tamamlamak için bir hesap oluşturmanız gerekir. Raporu daha sonra e-posta olarak edinebilirsiniz.

Ardından, Google’a göre yapılması gereken değişikliklerin bir kontrol listesini oluşturabileceğiniz (ve takip edebileceğiniz) bir hesap alırsınız.

Ayrıca, sektörünüze göre özelleştirilmiş veriler ve tahminler içermektedir. Grow My Store’da bu verileri bulmak için “Daha Fazla Müşteriye Ulaşın” seçeneğini bulunuyor. Biraz aşağı kaydırırsanız, “Endüstri trendlerini anlama” başlıklı bir bölüm bulacaksınız. Burada, o sektördeki en çok arananlar, sektör için en iyi aylar vb. gibi belirli bilgileri almak için sektörünüzü ve belirli kategoriyi seçebileceksiniz.

4. Sitenizi Test Edin

Google’ın gözünde sitenizi ölçmek için bir başka harika araç da Test My Site . Grow My Store’a çok benzer, Sitemi Test Et, sitenizdeki çok özel üç özellik kategorisi için test eder. Bu özellikler Hız, Kişiselleştirme ve Deneyim’dir. Grow My Store’dan farklı olarak Test My Site, yalnızca ürün tabanlı iş siteleri için değil, herhangi bir web sitesi içindir.

seo-stratejinizi-gelistirin-4-ucretsiz-google-araci

Sitemi Test Et’ten alacağınız ilk rapor, mobil site hızınızı ve düzeltme önerilerini gösteren mini bir rapordur. 

Son Olarak;

Google, web sitelerinde neye önem verdikleri konusunda genellikle gizemlidir. Bunun yanında önemli noktalar hakkında fikir edinilecek epeyce kaynak bulunuyor. Bu araçları kullanarak kolayca bir adım öne geçebilirsiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar