Twitter’a Aylık Abonelik Sistemi Geliyor

Paylaşmayı unutmayın.

Twitter’a Aylık Abonelik Sistemi GeliyorTwitter, kullanıcılarına özel ayrıcalıklar sağlayacağı abonelik sistemini duyurdu. Twitter, bu sistemle birlikte abonelerine daha fazla içerik, özellik ve etkileşim yolu vaat ediyor. Twitter’ın abone olan kullanıcılarına bazı ayrıcalıklar tanıyacağı bu sistemin ismi de Twitter Blue. Aylık ücreti 2.99 dolar olan Twitter Blue, şu anda yalnızca ABD ve Yeni Zelanda’da kullanıma açık. Son dönemlerde sosyal medya uygulamaların neredeyse tamamı gelirini arttırabilmek için alternatif yollar arayışında demek mümkün. 

Twitter’a Aylık Abonelik Sistemi Geliyor

twittera-aylik-abonelik-sistemi-geliyor
@blog.twitter

Twitter’de bu konuda bir girişim yapmak ve kazanç sağlamak adına yeni bir özellik eklediğini duyurdu. Özellikle de son zamanlarda sosyal medya uygulamaları uygulama içi satın alımları arttırmıştı. Twitter’de bu kervana katıldı. Twitter abonelik sistemini resmen duyurdu. Twitter Blue, abonelere özel birçok ekstra özellik sağlayacak. Firma, böylelikle hem üzerindeki ilgiyi arttırmayı hem de ek bir gelir kapısı yaratmayı hedefliyor. Aboneler Twitter Blue ile birlikte yer işaretleri klasörü, rengarenk temalar ve kişiselleştirilmiş navigasyon gibi birçok özelliğe erişecek.          

Twitter Blue’nin abonelere sunacağı en büyük özellik ise Tweet Geri Alma özelliği olacak. Aboneler bu özellik sayesinde Tweet atmadan önce ön izleme yaparak, düzenleme şansına sahip olacak.

Twitter Blue Özellikleri 

Abonelik sisteminin açıklanmasıyla birlikte birçok kullanıcı Twitter Blue özellikleri hakkında merak içerisinde bekliyor. Twitter Blue birçok yukarıda da ifade ettiğimiz gibi birçok farklı özelliğe sahip olması ile dikkat çekiyor. 

twittera-aylik-abonelik-sistemi-geliyor

Twitter’ın bu sistemle sunacağı en büyük özelliklerden birisi de okuyucu modu olacak. Aboneler, uzun tweet dizilerini tek bir metin haline getirebilecekler. Tıpkı bir e-kitap gibi. Bu sayede uzun tweet dizilerini okumak çok daha kolay bir hale gelecek. Twitter Blue kullanıcıları aynı zamanda haberlere reklamsız bir şekilde erişme imkanına da sahip olacak. 

Aslına bakarsak şu anda Twitter’ın abonelik sistemi, birçok kullanıcı için bir şey ifade etmiyor. Bu nedenle genel kullanıcı kitlesinin abonelik fikrine çok sıcak baktığını söylemek mümkün değil. Fakat Twitter tarafından yapılan açıklamalarda; Blue sisteminin zamanla geliştirileceği çok net…  Twitter, kullanıcı geribildirimleri doğrultusunda abonelik sistemini zamanla geliştirecek. Abonelere zamanla kişiselleştirme seçenekleri gibi özellikler de büyük avantajlar sağlanacak gibi duruyor.  

twittera-aylik-abonelik-sistemi-geliyor

Pazarlama’nın Yeni Trendi – Abonelik Sistemi

Dünya’nın en büyük sektörü olan Satış ve Pazarlama’nın yeni gözdesi abonelik sistemine her geçen gün yeni üyeler katılıyor. Spotify, Apple Music gibi servislerin başlattığı Netflix, BluTv, AppleTv gibi streaming firmalarının takip etmesi ile devam ediyor. Hatta çeşitli sektörlerde bu durumu çokça görmeye başladık. Twitter’ın da katıldığı bu kervanın sonraki adımı ise merak ediliyor…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar