Twitter Fleets Özelliği Rafa Kalkıyor

Paylaşmayı unutmayın.

Twitter Fleets Özelliği Rafa Kalkıyor- Twitter’da yaklaşık 8 ay önce kullanıma açılan Fleets hizmeti 3 Ağustos’ta hizmetten kaldırılacak. Fleets, kullanıcılara 24 saat boyunca hikayelerinde paylaşım olanağı sunan bir Twitter özelliğiydi. Twitter, bu özelliği Instagram, Facebook ve Snapchat hikayeleriyle rekabet etmek için oluşturmuştu.

Twitter Fleets Özelliği Rafa Kalkıyor

Fleets Ne İşe Yarıyordu?

Fleets anlık düşünceleri paylaşmak içindi. Herhangi bir konuşmayı başlatmaya yardımcı olurlar ve yalnızca 24 saat kalırlar. Brezilya, İtalya, Hindistan ve Güney Kore’de uygulanan testlerle Fleets insanların sohbete katılma konusunda yardımcı oluyordu. Fleet’li kişiler Twitter’da daha fazla konuşuyordu. Twitter’da yeni olanlar, Fleets’in akıllarındakini paylaşmanın daha kolay bir yolu olduğunu gördü. Fleets bir gün sonra gözden kayboluyor. Bu yüzden, insanların kişisel ve gündelik düşünceleri, fikirleri ve duyguları paylaşırken rahat hissetmelerine yardımcı oldu.

Daha fazla bilgi almak için: Twitter’a Story Özelliği Geliyor – Twitter Fleet

Twitter Fleets Neden Kaldırılıyor?

twitter-fleets-rafa-kaldiriliyor
@ShiftDelete

Twitter zaman çizelgesinin en üstünde yer alan ve 24 saat sonra sona eren tam ekran tweetler dizisi Fleets’e veda edin. Kısa ömürlü tweet formatı, yalnızca sekiz ay önce geniş çapta piyasaya sürüldükten sonra düşük kullanım nedeniyle kapanıyor.

3 Ağustos’tan itibaren kullanıcılar, zaman çizelgelerinin en üstünde yalnızca Twitter’ın canlı ve sesli sohbet odalarını görecekler. Ayrıca, Twitter, metin biçimlendirme ve fotoğrafların üzerine GIF çıkartmaları gibi özellikleri de güncelliyor.

Twitter’ın Fleets’i baltalama kararı, yalnızca özelliğin çalışmadığının bir kabulü değil. Aynı zamanda şirketin insanları nasıl daha fazla tweet atmalarını sağlamayı hala çözememiş oldukları anlamına geliyor. Yıllar boyunca Twitter, yeni kullanıcıların yalnızca başkalarının tweet’lerini tüketmekle kalmayıp düzenli olarak paylaşımda bulunmalarını sağlamak için mücadele etti. Fleets, tweetleme konusundaki baskıyı azaltmak için bir şanstı.

Twitter’ın ürün başkan yardımcısı Ilya Brown yaptığı açıklamada,

“Fleets’in daha fazla insanın Twitter’daki sohbete katılma konusunda kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olacağını umduk. Ancak Fleets’i herkese tanıttığımızdan beri, sohbete katılan yeni insan sayısında umduğumuz gibi bir artış görmedik.”

Twitter’ın Kasım ayında herkese sunduğu ve geçen ay Fleets arasında görünen reklamları test etmeye başlamıştı. Bu yüzden, bu özelliğin sonlandırılması ani oldu. O sırada şirket, reklamları yapılan bir “deneme” olarak adlandırdı. Bu tam ekran reklamların gelecekte uygulamanın diğer bölümlerinde görünüp görünmeyeceği belli değil.

Brown, “Yaklaşımımızı geliştirmiyor ve bazı özelliklerimizi arada bir azaltmıyorsak, yeterince büyük risk almıyoruz” dedi. “Twitter kullanan insanlara daha iyi hizmet vermenin başka yolu olabileceği zaman, sohbetlere katılmanın, geri bildirimleri dinlemenin ve yön değiştirmenin yeni yollarını oluşturmaya devam edeceğiz.”

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar