Twitter Dislike Butonunu Test Ediyor

Paylaşmayı unutmayın.

Twitter Dislike Butonunu Test Ediyor – Twitter, birkaç iOS kullanıcısı aracılığıyla dislike butonunu test etmeye başladı. Platform, bu testi 21 Temmuz Çarşamba günü duyurdu. Uzmanlar, olası bir durumun platformun dinamiklerini nasıl etkileyebileceğini görmek için istekli olduklarını belirtiyorlar.

Twitter Dislike Butonunu Test Ediyor

Kullanıcılar, Dislike Butonunu Nerede Görecek?

“Bazı IOS kullanıcıları, oy vermek için yanıtlarda iki farklı buton görecek: “like” veya “dislike”. Bunu, bir sohbette sizinle alakalı olan yanıt türlerini anlamak için test ediyoruz. Böylece size daha fazlasını göstermenin yolları üzerinde çalışabiliriz. Olumsuz oylarınız herkese açık değil, oylarınız beğeni olarak gözükecek.”

Sosyal medyada pek çok kişi, bu yeni özelliği kullanıcılara “beğenmeme” düğmesi olarak vermenin bir yolu olarak nitelendirdi. Ancak bu uygulama, bu testin amacının tam olarak bu olmadığını söyledi.

Twitter Bu Özelliği Ne İçin Kullanıyor?

Platform, NBC News’e yaptığı açıklamada, “like” ve “dislike” oy özelliğini test etmenin, platformun insanlara bir sohbette kendileri için en iyi yanıtları gösterip göstermediklerini anlamaya çalışmalarının bir yolu olduğunu söyledi.

Bir Twitter sözcüsü, “İnsanların uygulamadaki konuşmaları sırasında en alakalı bulduğu yanıtlarını öğrenmek için küçük bir araştırma yapıyoruz” dedi. “İnsanların kendileriyle alakalı yanıtlar olduğuna inandıklarını ve bunların Twitter’ın bir Tweet altında en alakalı yanıtlar olarak önerdiği yanıtlarla nasıl eşleşebileceğini daha iyi anlamayı umuyoruz.”

Şimdilik, kullanıcılar tarafından görüntülenemeyen olumsuz oylar, yanıtların sıralamasını etkilemeyecek. Bu test sırasında çalışırken “beğen” düğmesi kalkacak. Yerine “upvote” düğmesini kullanabilecekler.

Bu hareket, kullanıcılara yararsız veya tatsız buldukları tweet’lerle etkileşim kurmaları için yeni bir yol sağlayacak. Uygulama, şu anda bu özelliği yalnızca test için kullandığını söyledi. Uzmanlar, “dislike” butonunun nasıl çalıştığını ve halka açılması durumunda platformun geleceğini nasıl şekillendirebileceğini merak ediyor.

Michigan Üniversitesi iletişim ve medya bölümü başkanı Scott W. Campbell, “Tahminim, yapmaya çalıştıkları şey, insanlara sosyal medyadaki bir şeyden hoşlanmadıklarını ifade etmeleri için daha klinik bir yol sunmaktır” dedi.

Campbell, bu testin siteyi ve kültürünü olumlu yönde etkileyebileceğini söyledi. “Dislike butonu, yorum yapmaktan daha iyidir, en iyisi ölüp toprağa gömülün” diye ironik bir yorum yaptı.

Aynı zamanda, Campbell, bu özelliğin “büyük ve istenmeyen sonuçlara” sahip olabileceğini de ekledi.

Ayrıca, Twitter, geçtiğimiz günlerde 8 ay önce uygulamaya soktuğu Fleets özelliğini kaldıracağını duyurmuştu. Bu yüzden, bu özelliğin yürürlüğe girip girmeyeceği belli değil. Girse bile ne kadar süre uygulamada kalacağı ise ayrı merak konusu.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar