Twitch Türkiye Abonelik Fiyatılarını Düşürdü

Paylaşmayı unutmayın.

Twitch Türkiye Abonelik Fiyatılarını Düşürdü. Oyun dünyasının en popüler canlı yayın mecrası Twitch; ani bir şekilde Türkiye abonelik fiyatlarını azaltma kararı aldı. Peki Twitch Türkiye abonelik fiyatları ne kadar oldu? Değişen abone fiyatlarında haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Twitch Türkiye Abonelik Fiyatılarını Düşürdü

Türkiye’de oldukça büyük kitlesiye sahip olan canlı yayın mecrası Twitch, abonelik ücretlerinde değişiklik yapacağını bildird. Türkiye ve Meksika abonelik fiyatlarından değişikliğe giden platform, Türkiye’deki yeni fiyatını 9.99 TL olarak değiştirdi. Bu yeni abonelik ücretleri 20 Mayıs 2021 tarihinden itibaren geçerli sayılacaktır. Twitch’in bu yeni uygun abonelik fiyatları, yayıncıların daha az para kazanacağını gösterebilr. Ancak uygulama, uzun sürede daha çok aboneye ve bununla birlikte daha çok kazanca dönüşeceğine inanmaktadır.

twitch-turkiye-abonelik-fiyatilarini-dusurdu
Photo by Caspar Camille Rubin on Unsplash

Şuanda abonelerin yayıncılara ödeme yapmasına, özel simgeler gibi fırsatlar elde etmesini sağlayan uygun Twitch aboneliği; dünya genelinde yerel para birimlerine göre farklılık gösterse de 4,99 dolara mal olmaktadır. Öncesinde bununla ilgili Twitch Para Kazanma Başkan Yardımcısı Mike Minton, yerel ücretlerin çok yüksek düzeylere geldiğinin farkında olduklarını belirtmişti.

Abonelik ücret değişikliğine yönelik resmi bir açıklamada bulunan Twitch; kullanıcıların abonelik ücretinin, yaşadıkları şehre ve Twitch ödeme tekniğini belirledikleri yere bağlı olarak değişeceğini belirtti. Firma yeni fiyatlandırma biçiminin hem içerik üreticilerinin takipçilerini büyütmelerini hem de izleyicilerin desteklerini göstermelerini kolaylaştıracağını aktardı. Reklamsız izleme, özel kanal simgeleri, alt görev rozetleri vs. gibi abonelik fırsatlarına ulaşılmasını daha uygun hale getireceğini de söyledi.

Photo by Caspar Camille Rubin on Unsplash

Brezilya Testi – Twitch Türkiye Abonelik Fiyatılarını Düşürdü

Platform, Brezilya’da uygun fiyatları test etti. Ek olarak bir blog paylaşımına nazaran yayıncı kazancının ve toplam abone sayısının iki katından daha çok olduğu gözlend.

Kullanıcılar şu an var olan Amazon Prime (Aylık 7,99 TL) ile ayda bir ücretsiz kanal aboneliği hakkından yararlanarak bir Partner ya da İştirak kanalına abone olabilmektedirler. Eğer Prime’ı aktif olarak kullanıyor iseniz; herhangi bir partner kanalında Abone Ol seçeneğine tıkladığınız zaman beklediğinizi göremeyebilirsiniz. Özellikle ilk sayfada herhangi bir abonelik seçeneğine sahip olup olmadığınızı görebilirsiniz.

Twitch diğer sosyal platformlardan ayrı olarak streaming alanında liderliğini korumak için tüm adımları başarılı bir şekilde atmaya devam ediyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar