Türkiye’nin Covid-19 sonrası Havacılık Başarısı

turkiye’nin-covid-19-sonrasi-havacilik-basarisi

Paylaşmayı unutmayın.

Türkiye’nin Covid-19 sonrası Havacılık Başarısı – 2019 yılının son aylarında Çin’de ortaya çıkan ve ardından 2020 yılının kabusu olarak dünyaya yayılan Covid 19 salgını, tüm dünyanın düzenini alt üst etti. Covid- 19 dünya ekonomisi başta olmak üzere, tüm sektörlerin büyük yara almasına, alışkanlıkların değişmesine neden oldu.

Türkiye’nin Covid-19 sonrası Havacılık Başarısı

Covid – 19 salgının en çok zarar verdiği sektörlerin başında turizm ve eğlence sektörünün gelmesi bu sektörde hizmet verenlerin zararlarını en üst seviyeye taşıdı. Bu yönde yapılan araştırmaların başında gelen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Organizasyonun hazırladığı raporlara göre, 2020 yılının ilk altı ayında uluslar arası seyahat rakamlarının % 65 oranında düştüğünü açıklıyor. Bu düşüşün rakamsal olarak karşılığı ise seyahat şirket ve organizasyonlarının, dünya çapındaki gelirlerinin 460 milyar dolar azaldığını gözler önüne seriyor.

turkiye’nin-covid-19-sonrasi-havacilik-basarisi
@unsplash

Mastercard’ın Covid-19 Sonrası Turizm Sektörü Araştırması

Tüm dünyada kullanılan ve ödeme sistemleri liderlerinden biri olan Mastercard son yaptığı araştırmada Covid-19 sonrası turizm sektöründeki gelişmeleri mercek altına aldı. Sınırlar kapandığında ve bölgeler kilitlendiğinde seyahat endüstrisi Covid-19 tarafından sert bir şekilde etkilendi. Bazı kısıtlamalar azaldığından ve insanlar evlerine çekildiğinde kendilerini daha rahat hissettiğinden, seyahatler iyileşmenin erken belirtilerini gösteriyor.

Turizmi oluşturan sektörlerde havacılık başta olmak üzere, konaklama, restoran, kafe gibi yerlerde harcamalardan yola çıkarak yapılan Mastercard araştırmasında, Avrupa’nın bölgesel seyahatlerin çokluğu dolayısıyla hızla artışa geçtiği bildiriliyor. Kalabalık nüfus ve geniş coğrafya avantajı olan Brezilya, Hindistan ve Çin de hava yollarının iç hat uçuşlarıyla kendilerini toparladıklarını belirtilmiştir. Ayrıca araştırma, Rusya ve Çin’in küresel uçuşlarda da hızla yükselişe geçtiğinin altını çiziyor. Hindistan ve Brezilya’nın havacılık sektöründeki toparlanmasının ana nedeninin bölgesel uçuşların etkisidir. Aynı şekilde Türkiye’nin de iç hatlardaki yoğun trafiğinin artmasının da gözlendiği belirtiliyor. Havacılık sektöründe hızlı yükselişe imza atan Rusya ve Çin’in yer aldığı listede 8. Ve 9.sırada Brezilya ve Hindistan yer aldı. Türkiye pandemi sonrası yükselişe geçen 5.ülke olarak listeye girdi. Bu başarının büyük payı Türk Hava Yolları ve doların yükselişi ile Türkiye’de yer alan uçuş okullarınındır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar