Türkiye’deki Netflix Abonelerinin 2020’de En Çok İzlediği Türler

Paylaşmayı unutmayın.

Türkiye’deki Netflix Abonelerinin 2020’de En Çok İzlediği Türler- Sadece Türkiye’de 3 milyondan fazla kullanıcısı olan Netflix, pandemi sürecinde popülaritesini artırmasının yanında yeni içerikleriyle binlerce yeni kullanıcı sahibi olmayı başardı. 2020’nin neredeyse tamamını evde geçirdiğimiz bugünlerde Netflix kullanımımızın bir önceki yıla göre büyük bir oranda arttığı görülmekte. Bununla birlikte Netflix’in sunduğu birçok tür arasından bazı türler yılın favorisi olmayı başardı. Netflix Türkiye de 2020’nin sonlarında yayımladığı listeyle Türkiye’de en çok tercih edilen türleri ve yükselişe geçen türleri açıkladı. Biz de size Netflix’te yer alan türler arasından Türkiye’de en çok tercih edilen türleri listeledik.

Türkiye’deki Netflix Abonelerinin 2020’de En Çok İzlediği Türler

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Tür Drama

@netflix

Netflix’in özellikle 2020’de bizlere sunduğu muhteşem drama yapımlardan dolayı Türkiye’de en çok izlenen tür dramalar oldu. Zorlu bir yıl geçirdiğimizden dram türündeki yapımlar sadece Türkiye’de değil 195 milyondan fazla abonenin çoğunun bu yıl favorisi olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca 2021’de yayınlanacak olan Türk yapımların çoğunun drama türünde olmasının nedeninin 2020’de en çok tercih edilen tür olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Komedi ve Stand-up Netflix’te En Çok izlenen İkinci Tür

turkiyedeki-netflix-abonelerinin-2020de-en-cok-izledigi-turler
@netflix

Zorlu bir yıl olan 2020’de en çok gülmeye ihtiyacımızın olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumla birlikte 3 milyon abonenin büyük bir kısmının en çok izlediği yapımlar komedi ve stand-up türünde oldu. Ayrıca yılın tamamında komedi ve stand-up türleri popülerliğini korusa da özellikle nisan, mayıs ve haziranda daha çok tercih edildiği açıklandı.

Netflix’te Yılın En Çok İzlenen 3. Türüyse Aksiyon

turkiyedeki-netflix-abonelerinin-2020de-en-cok-izledigi-turler
@netflix

Filmlerin ve dizilerin vazgeçilmez türü aksiyon, bu yıl da hem dünyada hem de Türkiye’de popülerliğini korudu. 2020’de Netflix’te yayınlanan aksiyon filmlerinin milyonlarca kullanıcı tarafından beğenilmesi bu başarının bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Netflix, adrenalin seviyesini yükselten bu keyifli yapımların arasına gelecek yıl da harika filmler ve dizilerle ekleme yapmayı planlamakta.

Netflix Türkiye, en çok tercih edilen ilk üç yapımın yanında dördüncü ve beşinci yapımları da açıkladı. Netflix ‘in Türkiye’de en çok izlenen dördüncü yapımsa eğlenceli ve eğitici çocuk yapımları olurken listenin beşinci sırasındaysa korku ve gerilim türü yer almakta.

Netflix Türkiye’de Yılın En İyi Çıkış Yapan Türleri

turkiyedeki-netflix-abonelerinin-2020de-en-cok-izledigi-turler
@netflix

2020’nin en çok izlenen türlerini listeleyen Netflix aynı zamanda yılın en iyi çıkış yapan türlerini de kullanıcılarına açıkladı. Bununla birlikte Netflix’te geçen yıla göre izlenme sayısının ciddi ölçüde artığı görülen tür reality olurken, ikinci sırada romantik yapımlar bulunmakta. Türkiye’de son yıllarda büyük oranda popüler olmaya başlayan Güney Kore dramaları, en iyi çıkış yapan üçüncü tür seçildi. Listenin devamındaysa dördüncü sırada yer alan fantastik yapımların ardından beşinci sırada animeler bulunmakta. Netflix’in yeni projeleriyle birlikte 2021’de de fantastik ve anime yapımları popülerliğini koruyacağa benziyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar