Türkiye’deki En İyi 10 Alışveriş Uygulaması

Paylaşmayı unutmayın.

Türkiye’deki En İyi 10 Alışveriş Uygulaması – Alışveriş, bir mal ya da hizmeti para karşılığı alma ve satma işine verilen addır. Dünyanın dört bir yanında herkes 2 yıl boyunca pandemiden dolayı kendini izole etti. Bu durum yaklaşık 2 yıl önce başlasa da sosyal açıdan kendimizi izole etmeye alıştık. Bu sebeple kısıtlamalar ve güvenlik önlemleri alışveriş alışkanlıklarımızı da bir hayli değiştirdi. Artık temassız teslimatlar konfor alanımızı oluşturan en büyük etken. İlk başlarda internete olan güvenimiz çok olmasa da, zaman içerisinde bazı uygulamalar güvenimizi kazandı. Türkiye’deki En İyi 10 Alışveriş Uygulaması’na gelin göz atalım.

Türkiye’deki En İyi 10 Alışveriş Uygulaması

1. Trendyol

@vikipedi

Trendyol.com, merkezi İstanbul’da bulunan bir e-ticaret platformudur. İkinci el platformu Dolap, taşıma Trendyol Express, AR-GE merkezi Trendyol Tech ile birlikte çalışıyor. Ayrıca Trendyol Group çatı adını da kullanan platform; Trendyol Express kuryeleri ve hizmet sağlayıcıları dahil edildiğinde toplam 4 bin kişi istihdam ediyor. Anlayacağınız oldukça kalabalık bir ekibe sahipler. Çünkü yılda 15 milyondan fazla müşterisi, aylık ortalama 180 milyon mobil ziyaret sayısı bulunuyor. Üstelik platformun mobil uygulaması bugüne kadar 45 milyon kez indirildi. Türkiye’deki En İyi 10 Alışveriş Uygulaması sıralamasında 1. olmasına şaşırmamalı.

2. Getir

turkiyedeki-en-iyi-10-alisveris-uygulamasi
@e-girisim

Türkiye’ deki en iyi alışveriş uygulaması sıralamasında 2. olarak Getir var. Getir, ihtiyaç duyulan ürünleri 10 dakika içerisinde getirmeyi amaçlayan uygulama üzerinden çalışan çevrimiçi market uygulamasıdır. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Türkiye çapında 29 ilde 400’den fazla deposu mevcut.

Getir Dünya’ya Açıldı – Türkiye’deki En İyi 10 Alışveriş Uygulaması

Bu yılki yatırımlarıyla Londra’da, Amsterdam’da, Berlin’de, Paris’te, İspanya’da hizmet vermeye başladı. Bunun yanı sıra GetirYemek sistemini belirli bölgelerde 2019 yılında hizmete aldı. Bir de GetirYemek Türkiye’nin 81 ilin tamamında kullanılan ilk çevrimiçi yemek siparişi markası oldu. Aktif kullanıcı sayısı ise 30 milyona yakın.

3. Hepsiburada

@facebook

Hepsiburada.com, 1998 yılından beri faaliyette olan, yalnızca İnternet üzerinden hizmet veren alışveriş sitesi. 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Türkiye’nin en sevilen markası olmuştur. Sonra 2013 yılında ise Yılın E-ticaret sitesi seçilmiştir ve internet sitesi aylık 100 milyondan fazla ziyaret almaktadır. Gerek yurt içinde Horoz Lojistik, PTT Kargo, Sürat Kargo, Yurtiçi Kargo ve Aras Kargo ile, gerek yurt dışında da Geopost ile anlaşmalıdır.

4. Turkcell Dijital Operatör – Türkiye’deki En İyi 10 Alışveriş Uygulaması

turkiyedeki-en-iyi-10-alisveris-uygulamasi
@turkcell

Turkcell, Türkiye merkezli teknolojik iletişim operatör şirketidir. GSM, 2G, 3G, 4G ve 4.5G operatörüdür. GSM 900, UMTS2100, LTE800, LTE900, LTE1800, LTE2100, LTE2600 teknolojilerini kullanarak hizmet vermektedir. Hem Dijital Operatör Uygulaması ile kalan tutarınızı ve paketinizi görüntüleyebilir, faturanızı inceleyip ödeyebilir, hem de size özel cihaz, uygulama ve paket tekliflerini inceleyip satın alabilir, sabit internet ve hatlarınızı ekleyip yönetebilirsiniz. Şuana kadar uygulamayı yükleme sayısı 58,3 milyonu, üç aylık aktif kullanıcı sayısı ise 23,3 milyonu aştı.

5. Letgo

@letgo

Letgo, kullanıcıların ikinci el eşya satışı yapmasını sağlayan bir web sitesi ve mobil uygulamasıdır. İlk önce, 2015 yılında piyasaya sürüldü. Ocak 2015’te OLX’in eski CEO’su Alec Oxenford tarafından başlatılan uygulama, başlangıçta-ABD pazarını hedef aldı. Sonra 1990’lardan beri çevrimiçi pazar lideri olan eBay ve Craigslist’e karşı rekabet etti.

Letgo Satıldı mı? – Türkiye’deki En İyi 10 Alışveriş Uygulaması

Bunun cevabı: evet. Mart 2020’de rakip OfferUp, Letgo’yu satın alacaklarını açıkladı. Yaklaşık olarak 30 milyon indirmeye ve 13,2 milyon aylık küresel aktif kullanıcı sayısına sahip en iyi uygulamalardan biri.

6. Çiçeksepeti

turkiyedeki-en-iyi-10-alisveris-uygulamasi
@futureist

Çiçeksepeti, online çiçek, hediye ve gurme hediye gönderimi hizmeti veren şirket. 2006 yılında Emre Aydın tarafından kurulmuştur. Türkiye’nin tüm şehirlerine çiçek siparişi verilebilen bir sitedir. Sitede aynı zamanda gurme ürünleri, takı, meyve sepeti ve hediyelik eşya satışı yapılmaktadır.

7. Alibaba

@nasilkuruldu

Alibaba Grup veya Alibaba.com olarak da bilinen Alibaba Group Holding Limited, e-ticaret, perakende, internet ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren çokuluslu bir Çin teknoloji şirketidir. 28 Haziran 1999’da Çin’in Zhejiang eyaletinin Hangzhou şehrinde kurulmuştur. İlginçtir ki, şirketin adı, evrensel olarak bilinirliği sebebiyle Ali Baba ve Kırk Haramiler Masalından gelmektedir. Eylül itibarıyla Alibaba’ nın dünya çapında aktif mobil kullanıcı sayısı 881 milyon. Şunu da ekleyelim, Çin’in nüfusu yaklaşık 1 milyar 400 milyon, buradan bir pay çıkartırsınız.

8. sahibinden.com

turkiyedeki-en-iyi-10-alisveris-uygulamasi
@webrazzi

sahibinden.com, gayrimenkul, vasıta, alışveriş ürünleri ve hizmetler gibi birçok kategoride ilan ve e-ticaret işlemlerinin yapıldığı online bir platformdur. Üyelik ve ilan listelemek ücretsizdir. Toplam 10 kategoride yaklaşık 6 milyon aktif ilanın yer aldığı sahibinden.com, Google, Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube ‘dan sonra Türkiye’nin en çok ziyaret edilen internet platformu

9. n11.com

@webrazzi

n11.com, Türkiye’de faaliyet gösteren ve İnternet aracılığıyla işletmeden tüketiciye satış hizmeti sağlayan bir açık pazar e-ticaret platformudur. İlk önce Mart 2013’te Doğuş Planet tarafından kuruldu. Daha sonra Türkiye merkezli Doğuş Grubu ile Güney Kore merkezli SK Group, Haziran 2012’de Doğuş Planet adlı şirketi kurdu. Bu şirket de 20 Mart 2013’te n11.com’u hayata geçirdi. 2018 yılı itibarıyla ticaret hacmi ₺7.8 milyar olan n11.com’da 100 bin kayıtlı mağaza, 14.6 milyon ürün ve yaklaşık 13 milyon üye bulunmaktadır

10. LC Waikiki

turkiyedeki-en-iyi-10-alisveris-uygulamasi
@facebook

LC Waikiki veya kısa ismiyle LCW, 47.700 çalışanı ve 47 ülkede 1047 mağazası bulunan İstanbul merkezli mağazalar zinciri. İsmini Hawaii adasında bulunan Waikiki plajından ve Fransızca “arkadaşlar” anlamına gelen “Les Copains” kelimelerinin baş harflerinden almaktadır. LC Waikiki online alışveriş ile moda senin seçimin! Giyim, ev tekstili, aksesuar, ayakkabı modellerini kapıda ödeme ve mağazadan teslimat ile şimdi keşfet!

KAYNAK: VİKİPEDİ, SIMILARWEB

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar