Türkiye’de Değişimin Yönü: Hayatımızdan Memnun Muyuz?

Paylaşmayı unutmayın.

Hayatın olağan akışı içerisinde, özellikle üzerimizde yoğun stres hissettiğimiz dönemlerde, hayatımıza dair birçok noktada zaman zaman ılımlı zaman zamansa daha radikal değişikliklere gitme arzusu duyuyoruz. Kimimiz işinden, kimimiz yaşadığı evden, kimimiz ise yaşadığı şehirden hatta ülkeden memnun değil ve bu konularda değişiklik talebi içerisinde.

Hal böyleyken bizler de Adgager ekibi olarak, Türkiye’de değişim talebinin hangi yönde seyrettiğini ve hayatımızdan ne kadar memnun olduğumuzu merak ettik ve sorunun cevabını bularak sizlere aktarmak amacıyla, FollowAD adını verdiğimiz bülten dahilinde yeni bir araştırmaya imza attık. Araştırma sonuçları gösteriyor ki:

Pexels.com

Mezuniyet derecesinden memnun olmayanların oranı %80’ken mezun olduğu okulu değiştirmek isteyenler %60.

Peki yaşadığımız evden, evimizin dekorundan veya sahip olduğumuz arabadan ne kadar memnunuz?

Verilen yanıtlara göre yaşadığı konutu değiştirmek isteyenlerin sayısı %65,6 ile oldukça yüksek. Yaşadığı evden memnun olup sadece evinin dekorunu değiştirmek isteyenler ise %70,4 oranında. %68 kişi ise kullandığı araçtan memnun değil ve değiştirmeyi düşünüyor.

Hedef kitlenin yalnızca %46,7’si çalıştığı işi seviyor, geriye kalan %53.3 oran ise çalıştığı işi değiştirmek istiyor.

Cep telefonunu değiştirmek isteyenlerin ve sahip olduğu telefondan memnun olanların oranı ise oldukça şaşırtıcı. Mevcut telefonunu değiştirmeyi düşünen kişi sayısı %50,7. dolayısıyla iki grup birbirine oldukça yakın durumdalar.

Peki nerede yaşamak istiyoruz?

Pexels.com

Yaşadığı şehri ve ülkeyi değiştirmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla. %63 oranında kişi yaşadığı şehri değiştirmek isterken, %61 ise bambaşka bir ülkede yaşamak istiyor.

Yaşanmak istenen illerden birinciliği büyük çoğunlukla İzmir almış durumda. Devamında ise sırasıyla İstanbul ve Muğla geliyor.

Yaşanmak istenen ülkelerde ise oranlar birbirine yakın durumdalar. Sırasıyla ABD, Kanada ve İtalya ilk üçte yer alıyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar