Türk Yapımı 5 Youtube Dizisi

Paylaşmayı unutmayın.

Türk Yapımı 5 Youtube Dizisi – Bu yazımızda sizlere herhangi bir platforma ücret ödemeden, sadece Youtube’u kullanarak izleyebileceğiniz beş Türk yapımı diziyi tanıtacağız. Normalde Puhu TV, Blu TV gibi platformlarda yayınlanan bu tarz amatör yapım dizilerin bazıları bu platformlar yerine Youtube’da yayınlanır. Bu yazımızda tamamı Youtube’dan yayınlanmış olan ve ücretli platformlara geçiş yapmamış olan dizileri tanıtacağız.

Önceden belirtelim; bu dizilerde prodüksiyon biraz zayıf, bunun da temel nedeni güçlü bir sponsorun olmaması ve gençlerin kendi imkanları ile çekmiş olmasıdır. Bu sebeple, bu açıdan yorumlamak, yargılamak doğru olmayacaktır. Ancak, bu kısıtlı imkanlara göre oldukça iyi işler çıktığını da bu dizileri izledikten sonra fark edeceksiniz. Geçelim o dizilere…

turk-yapimi-5-youtube-dizisi
@unsplash

Türk Yapımı 5 Youtube Dizisi

1) Hile

Bir bilim kurgu dizisi olan Hile, yeni yapılan bir bilgisayar oyunun gerçek hayata da müdahale etmesi fikrini konu alır. Bir oyun şirketinin, bir Türk yazılımcıya oyunu gönderip incelemesini istemesi ile hikaye başlar. Daha sonra Felix adlı Türk yazılımcı, bu oyunda herhangi bir problem olmadığını oyun şirketine iletir ve oyunun hile kodlarını yazmaya başlar. Bu sırada oyun içerisindeki kodların aslında gerçek hayata da müdahale ettiğini fark eder. Yani oyun içerisinde bir silah kodu yazıldığında, odanın içerisindeki dolabın bir anda silahla dolması gibi. Genel olarak bu konu üzerine işlenen dizi IMDB kullanıcılarından 8,9 puan almıştır. Bu puanın yüksek olması tesadüf değil üstelik, çünkü 4 binden fazla kullanıcı bu diziyi oylamış. Üç sezon süren dizi, 24. Bölümde final yapıyor. Hikayenin yazarı ve dizinin başrol oyuncusu Taha Ulukaya. Yönetmen ise Elifnaz Yılmazcan.

2) Görünen Adam

Oldukça başarılı, farklı ve ilginç bir dizi bu. Yazan da yöneten de Onur Ünlü. Deli Yürek ve Leyla İle Mecnun’un yönetmeni olan Onur Ünlü. İşin ne derece kaliteli olduğunu Onur Ünlü ismi ile anlayabilirsiniz. Dokuz bölüm yayınlanan ve final yapan, nedenini kimsenin anlamadığı şekilde daha sonra Youtube kanalından da kaldırılan bu dizi, neyse ki sevenleri tarafından arşivlenmiş ve hala izlenebilmesi sağlanmış. Dizi, insanların sadece bir ayna karşısında görünebildiği ve sadece aksesuarlarının (gözlük, çanta, bağlama) göründüğü bir Dünya’dan bahsediyor. Dizinin baş karakterinin bir gün yanlışlıkla görünür hale gelmesi ile hikaye başlıyor. Dizinin başrolünde ünlü oyuncu Erkan Kolçak Köstendil yer alıyor. Görünen Adam’ın IMDB puanı 6,9.

3) Barut

Tıpkı Hile dizisi gibi bu da Filmler & Filimler adlı Youtube kanalından yayınlanan bir dizi. 2017’de dört bölümlük ilk sezonu yayınlanan dizi, görsel sanatlara meraklı bir grup gencin eseri. Dizinin ikinci sezonu için fon arayışları devam ediyor. Dizinin konusu, film klişelerini tiye alan bir komedi. Bu dizi için IMDB’de 100 kişi oy kullanmış bu sebeple puanın diziyi tam olarak yansıttığını düşünmek hata olur, ancak yine de ekleyelim dedik. IMDB puanı 6,3.

https://www.youtube.com/watch?v=mYhCZvY9UWQ

4) Kutu

İlk Türk bilim-kurgu dizisidir. Altı bölümlük bir mini dizidir. İki genç arkadaşın bir antikacıda bulduğu bir kutuyu açmaları ile hikaye başlar. Hile ve Barut dizileri gibi bu da Filmler & Filimler adlı Youtube kanalında yayınlanmıştır ancak üç dizinin de yapımcıları tamamen farklıdır. Kutu, tanıtıldıktan sonra birçok web sitesinde haber olmuş ve oldukça dikkat çekmiştir. Dizinin toplam bütçesinin ise sadece iki bin TL olduğu açıklanmıştır. IMDB’de sadece 14 kişi bu diziyi oylamıştır ve puanı 5,0’dır.

https://www.youtube.com/watch?v=3MC1sIiiQDQ&list=PLCI4YZajBudkde7zMZf7ikBR1acBS00mB&index=6

5) Tam Kafadan

Tam Kafadan, e-spor konulu ilk Türk dizisidir. Dizide ünlü sunucu Ali Biçim de rol almaktadır. Dizi oldukça ilgi görmüş ve bu sebeple filmi dahi çekilmiştir. Dizi temel olarak e-sporcuların hikayelerini komik bir dille izleyicilere aktarıyor. Zula oyununun yapımcılarından olan Lokum Games ve Bros’un ortak yapımı olan bu dizinin ilk sezonu yayınlandı ve final yapmadı. Tam Kafadan’ın IMDB puanı 6,2.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar