Tüm Zamanların En Zengin İnsanları

Paylaşmayı unutmayın.

Tüm Zamanların En Zengin İnsanları- Tarihin en zengin insanlarının yöntem ve tekniklerini incelemekten öğrenilecek çok şey var. Dünyanın en zenginlerinden birkaçı servetlerinin çoğunu miras alsa da, çoğu zenginliğe kendi başlarına ulaştı.

Tüm Zamanların En Zengin İnsanları

1. Mansa Musa I – 400 Milyar Dolar

Mansa Musa I, 1307’de Mali imparatoru oldu. 1324’te Mekke’ye yaptığı hac ziyareti ile tanınır. Burada topraklarının birçok doğal kaynağını paylaşarak, cömert bir zenginlik ve dindarlık imajı yaratmıştır.
Bu yüzden, Musa’nın kendisi için olumlu bir imaj yarattığını görebiliriz. Ayrıca, durumunu iyileştirmek için gereken kaynakları yatırdı. Ancak onun durumunda bu, daha iyi bir hisse senedi portföyü değil, Timbuktu şehrini almak anlamına geliyordu.

2. John D. Rockefeller – 340 Milyar Dolar

@EkşiŞeyler

John D. Rockefeller, 1839’da gezgin bir satıcının oğlu olarak doğdu. Girişimcilik hayatına erken başlayarak hindi yetiştiren ve şeker satan bir çocuk olarak çalıştı. Daha sonra, rafineri alanında tekel kazanan Standard Oil’i kurdu.
Aslında, Rockefeller’ın girişimci zihniyetinden çok şey öğrenebiliriz. Teknolojinin en ileri noktasındaydı. Aynı zamanda, on yıl içinde bilinmeyenden, günlük yaşamın bir parçası haline gelen ürünler yarattı. Ürünlerinin çoğunu kendi bünyesinde üretti. Ayrıca, elinden geldiğince para biriktirmek için demiryolu indirimlerinden yararlandı.

3. Andrew Carnegie – 310 Milyar Dolar

tum-zamanlarin-en-zengin-insanlari
@Asayamind

Andrew Carnegie, 1835’te bir dokumacının oğlu olarak İskoçya’da doğdu. 1848’de Amerika’ya taşınan Carnegie, okulu bırakıp işe gitti. Çeşitli işletmelere yayılmış karlı yatırımlar yaptı. Böylece, 1870’te ilk çelik şirketini açmak için ihtiyaç duyduğu fonları aldı.
Carnegie’nin çok az ama hırsla başladığını görebiliriz. Sıkı çalışma ve akıllı yatırımlarla tarihin en zengin adamlarından biri haline geldi.

4. Nikolai Aleksandroviç Romanov – 300 Milyar Dolar – Tüm Zamanların En Zengin İnsanları

Rusya’nın Çar II. Nicholas’ı, 1894’ten 1917’ye kadar Rus imparatorluğunu yönetti. Aslında servetinin büyük bir kısmı ulusun kasasından ve atalarının başarılarından gelir. Bu yüzden, dünyanın en zengin insanları arasında yer alır. Fakat, oraya kendi başına ve kendi girişimci yetenekleriyle ulaşamayan yegane örneklerden biridir.

5. Mir Osman Ali Han – 230 Milyar Dolar

tum-zamanlarin-en-zengin-insanlari
@Milliyet

Mir Osman Ali Han, 1948’de Hindistan tarafından ilhak edilen Haydarabad’ın hükümdarıydı. Aslında serveti başlangıçta atalarının başarılarından geliyordu. Fakat, altyapı geliştirme ve gelişmiş ihracatlar ile ülkeye iyileştirmeler yapmaya devam etti.
Ali Khan’dan, sahip olduğumuz zenginlik ve kaynaklar ne olursa olsun, her zaman gelişebileceğimizi öğrenebiliriz.

6. I. William – 229,5 Milyar Dolar – Tüm Zamanların En Zengin İnsanları

@TheGuardian

1028’de ‘William the Bastard’ olarak doğan William, 1066’da İngiltere’yi işgal etmeye devam etti. Böylece, İngiltere’nin ilk Norman hükümdarı oldu.
İstila, şu anda önerilen bir girişimcilik ve servet geliştirme biçimi olmasa da, Fatih William’ın güçlü kişiliğinden ilham alabiliriz. ‘Hayır’ cevabını kabul edecek biri değildi. Ayrıca, kraliyet ailesi için uygun olmadığını düşünen isyancıları kendisini desteklemeye ikna etti.

7. Henry Ford – 199 Milyar Dolar

Otomotiv tarihinin en iyi bilinen isimlerinden biri olan Ford, gerçekten girişimci bir zihniyet sergiledi. 1863’te doğdu, bir makine atölyesinde iş bulmak için 16 yaşında Detroit’e sekiz mil yürüdü. Daha sonra, erken yanmalı motorlarla uğraşmaya başladı. 1903’te otomobil yapmaya başladı.
Ford bize sabrın ve ısrarın başarının en önemli anahtarları olduğunu gösterdi. Ayrıca, sadece zenginler yerine ailelere yönelik de binek araçlar ve arabalar yaratan bir vizyoner olduğunu da görebiliriz.

8. Cornelius Vanderbilt – 185 Milyar Dolar

1794 yılında fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Vanderbilt, babasına yardım etmek için 11 yaşında okulu bıraktı. Daha sonra, Amerika’nın yeni bir ulus olduğu zamanda, Vanderbilt, ulaşımın gelecekte büyük bir ihtiyaç olacağını belirledi. Ayrıca, 16 yaşında denizcilik sektörüne yatırım yaptı ve sonunda demiryoluna yükseldi.
Aslında rekabeti alt üst ederek ve o sırada kimsenin karşılayamadığı bir ihtiyaca uygun hizmetler sunarak öne çıktığını görebiliriz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar