Dünyanın ve Türkiye’nin En Zenginleri

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın ve Türkiye’nin En Zenginleri. İş dünyasının en saygın dergileri arasında kabul edilmekte olan Forbes, 2021 yılının en zengin insanları listesini açıkladı. Açıklamaya göre; Türkiye’nin en zengin insanı 6.3 milyar dolarlık servetin sahibi olan Murat Ülker oldu.

Dünyanın ve Türkiye’nin En Zenginleri

Dünyanın en prestijli iş dünyası dergisi olarak kabul edilmekte olan Forbes, 2021 yılı verileriyle birlikte dünyanın en zenginleri listesini güncelledi. Açıklanan verilere göre 2020 yılında 2.095 olan milyarder sayısı 2.755’e çıktı. Bu nedenle Forbes verilerine göre Yıldız Holding’in sahibi Murat Ülker, Türkiye’nin en zengin iş adamı konumunda yer alıyor. Gıda sektöründe hizmet veren Yıldız Holding’in bir numarası Ülker, 6.3 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 421. İnsanı olarak listede yer alıyor. Diğer yandan listenin ikinci sırasında ise Rönesans Holding’den Erman Ilıcak yer alıyor. Son olarak ise üçüncü olarak 3 milyar dolarlık servetiyle Doğuş Holding başkanı Ferit Şahenk’e ait. 

dunyanin-ve-turkiyenin-en-zenginleri
@karar

Türkiye’nin En Zenginleri

Türkiye’nin en zenginleri listesinde yer alan isimler şu şekilde;

  • Murat Ülker (6.2 milyar dolar servet) – Yıldız Holding
  • Erman Ilıcak (4.1 milyar dolar servet) – Rönesans Holding
  • Ferit Faik Şahenk (2.9 milyar dolar servet) – Doğuş Holding
  • Filiz Şahenk (2.7 milyar dolar servet) – Doğuş Holding
  • Sezai Bacaksız (2.3 milyar dolar servet) – Limak Holding
  • Nihat Özdemir (2.3 milyar dolar servet) – Limak Holding
  • Hamdi Ulukaya (2 milyar dolar servet) – Chobani
  • Semahat Sevim Arsel (2 milyar dolar servet) – Koç Holding
  • Mustafa Küçük (1.9 milyar dolar servet) – LC Waikiki
  • Mustafa Rahmi Koç (1.9 milyar dolar servet) – Koç Holding

Dünyanın En Zenginleri

dunyanin-ve-turkiyenin-en-zenginleri
@gq

Forbes dünya zenginleri listesine baktığımızda da önceki senelerde yer alan isimlerden farklı isimler olmadığı görülüyor. Dünyanın en zengin insanı unvanı 177 milyar dolar servetle Jeff Bezos’a ait. Bezos’u ise 151 milyar dolarlık servetle Elon Musk takip ediyor. Diğer yandan 150 milyar dolarlık servetiyle Bernard Arnault, 124 milyar dolarla Mark Zuckerberg takip etmekte. Bu noktada listenin üst sıralarında yer alan kişilerin, 2020 yılı içerisinde yaşanan pandemi sürecinde çok daha zenginleştiklerini görmekteyiz. Son olarak Amazon’un CEO’su ve dünyanın en zengini Bezos, 2020 yılında servetini yaklaşık olarak 60 milyar dolar arttırdı.  Ayrıca benzer şekilde Elon Musk pandemide bir çok şeyi başardı.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar